Belanja Raina Raifa ais krim

Friday, February 6, 2009

Jam Swatch aku telah rosak

Bermacam2 perasaan aku rasakan bila dpt tahu jam swatch summer collection aku rosak dan bukannyer disebabkan psl bateri jam. sedih, marah, terkilan dan mcm2. sebenarnyer dah lama sgt aku nak pi betoi kan jam aku tu bila aku tgk2 jarum saat kat jam aku tak berfungsi. aku ingatkan sure lahhhh bateri jam tu weak kan tu yg jarum saat tak berfungsi.

so beriya2 lah aku pi mid valley sebelum chinese new year ari tu nak pi tukar bateri jam tu. tp...bila sampai kedai swatch kat mid valley tu aku pun kuarkan lah dua utas jam swatch aku utk tukar bateri iaitu satu jam swatch hantaran masa aku bertunang dulu dan satu lg jam swatch summer collection yg aku beli time kat UITM dulu. check punya check cuma satu jer jam yg leh tukar bateri iaitu jam swatch masa hantaran tunang aku dulu. dan yg satu lg jam summer collection aku tu tak leh tukar bateri.

Org kedai : "sorilah cik jam nie sudah rosak.

tak ker aku angin satu badan. mmg geram lah. rasa mcm nak mrh jer org yg ckp kat aku tu. muka selamber badak dia jer ckp tak leh betoi kan.

Aku : "tak bole betul kan langsung ker? saya byr u betulkan lah (masa nie dah mula angin)
Org kedai : "tak bole cik sbb itu jam swatch jika rosak bhgn dalaman mmg tak boleh baiki."
Aku: "abis rugi lah saya beli mahal2 tak boleh betul kan." (masa nie dh angin satu bdn)
Org kedai : "semua pattern jam swatch if rosak dalaman mmg tak
boleh baiki cik cuma bateri jam saja bole tukar.
tp...cik bole amik tali jam nie tukar dgn jam yg lain."
Aku : "Oooo okey lah mcm tu". (geram,sedih dan terkilan)

mana aku tak bengang jam tu mmg jam kesayangan aku sejak kat UITM lagi. aku mmg sayang sgt dgn jam tu. sbb jam tu unik dan cantik. aku beli masa aku kat UITM lg. last2 rosak. org kedai tu ckp maybe jam tu terjatuh so kesan dr jatuh tu lahhh jam tu rosak.
tp...salah aku gak tak jaga betoi2. mmg pun jam tu selalu jatuh. aduiii...sedih nyerr. smpi skrg aku rasa terkilan dan rasa sedih lg. w/p jam tu aku beli tak lahh mahal mana cuma dlm rm200 lebih jer tp...aku mmg terkilan sgt sbb itu jam kesayangan aku.

last2 dh bengang sgt2 aku kuar mid valley aku terus pi sunway piramid. masa OTW pi sunway tu aku dh drive laju2 sbb tension sgt jam rosak. so kat sunway tu aku dh decide nak shopping. shopping pun sbb nak melepaskan tension. aku ingat kan nak beli jam baru. tp...fikir2 blk jam aku dh byk so lebih baik lah aku beli wallet. pasal wallet aku dh buruk bangat dan dh koyak (mcm byk duit sgt sampai wallet pun koyak. huhuhuhu).

so...aku decide nak beli wallet guess. sbb aku nie mmg peminat guess. kebetulan ada sale lak. apa lg aku beli jer lah tanpa berfikir pjg. sbb time tu dh angin satu bdn kan jam rosak. huhuhu.

so...lepas nie kalau kalu aku nak beli jam swatch lg aku kena fikir beberapa kali. sbb takut sgt beli jam mahal2 pastu rosak lak. lg satu aku kena displinkan diri supaya tidak ganas dan jatuhkan brg seperti jam atau hp. akan aku usahakan utk mendisplinkan diri supaya lebih berhati2 lg utk menjaga brg2 aku :).

1 comment:

  1. sya salah seorang pengumpul jam swatch..malangnya jam swatch nie xtahan sgt kalau terjatuh..mudah patah..da 2 jam sya patah..sedih sgt2...

    ReplyDelete