Belanja Raina Raifa ais krim

Saturday, February 14, 2009

Kisah kahwin aku adalah yang terindah

gmbr masa mlm berinai dr abg rashidi dr peveyhack cantik tak?

aduhhh syok pulak aku bila baca blog2 org yg nak kawin nie. aku nie mmg suka sgt membaca tu psl aku byk collection novel2 utk di baca. huhuhu. kdg2 tu aku leh pi kedai buku borong novel byk2 pastu simpan dlm almari. then bila ada masa free kang aku pilih laaa nak baca novel yg mana satu. huhuhu.

so sejak dua menjak nie (sejak aku aktif menulis blog), aku suka sgt jenguk2 ke blog org yg menulis kisah ttg perkahwinan. w/p aku baru jer berkahwin bulan november thn lalu tp...rasanya masih segar lg kat ingatan aku akn kemeriahan majlis kahwin aku w/p terpaksa mengharungi pelbagai rintangan gak laaa nak menjayakan majlis kawin aku tu. tp...kisah perkahwinan aku nie laaa yg terindah dlm hidup aku nie. diam tak diam dh dekat 3 bln lebih aku menjadi isteri kpd comel :).

sbnrnyer aku nie baru jer aktif menulis blog nie selepas majlis kawin aku ari tu. nie semua gara2 morlee kwn rapat aku time kat UITM dulu. dia ckp dia dah ada blog. so aku pun buka laaa blog dia utk baca kisah2 yg ada dlm blog dia tu (kalu nak tgk blog dia pi laaa check2 kat list blog aku tu yer). so dr situ laaa aku rasa mcm best jer ada blog. so aku pun register wat blog nie.

kalu aku ada blog dr sebelum aku berkahwin lg mmg sah2 laaa aku akan berkongsi pendapat dan pandangan ttg kisah2 perkahwinan kat blog aku nie. tp...tak pe w/p majlis kawin aku dah lepas, aku akn kongsi jugak pengalaman aku sebelum,semasa dan selepas majlis kawin aku dlm blog aku nie okey?

skrg nie adik aku angah laaa dah nak kawin bulan 5 nati. so leh laaa aku kongsi2 pengalaman adik aku time dia nak wat persiapan kawin dia tu. mcm tak caya jer angah nak kawin. ikut kan hati aku tak setuju sgt dia nak kawin secepat nie. pasal nyerrr aku baru jer kawin. tp...apa kan daya kamarul atau lebih di kenali mr.kacang iaitu boyfriend dia tu nak kawin cpt2. so...tak pe laaa benda baik elok laaa dipercepatkan. w/p...dlm hati aku berat rasa nyerrr mcm tak mau lepaskan angah kawin secepat ini.

ok laaa later2 aku update kisah2 perkahwinan aku ok. dan kalu rajin aku update laaa sekali kisah2 persiapan majlis kawin adik aku si angah tu :).

6 comments:

  1. wah..cntk la gamba kawen 2..minat lak...sape ye yg amek gamba? hehhee...nurul dok area mn ni? *ttbe mcm nk tanye psl fotografer nurul 2*

    ReplyDelete
  2. wahh..tok sah lah nyesal kamu lambat buat blog nie....rasanya kamu boleh berblog mengenai kehidupan kamu..

    tak pun kalau kamu prengnant bole citer pasal baby kamu..ngeee...

    kakak ipar saya pun bukak blog..pasal dia ngandong..heheee...

    pastu, saya dah tgk gambar kamu dkt fotopages kak zai...hehee..cantek...

    dulu abg saya kawen pun...amik dgn kak zai...(sbb abg saya anak murid husben kak zai)

    ReplyDelete
  3. hai amy...nurul amik photographer dr peveyhack.com.

    nurul skrg dok di kelana jaya dan bekerja di kelana jaya juga :)

    ReplyDelete
  4. my hiddden stories : tu laaa mungkin saya bole berkongsi cerita di blog w/p lmbt buat blog :).

    ooo ex-student suami kak zai yer. mesti student graphic ye.

    ReplyDelete
  5. oh..adakah en.pevey wedding photog awk?sy sgt kagum dgn pix beliau..beliau juge sempoi org nye..sgt suke..

    ye btol la nurul..pasnih leh cite² psl pregnant n kehidupan selepas berkahwin..byk bole cite tu..huhu..btw,sy link kamu ya?..

    ReplyDelete
  6. wardah : thanks yeah. nurul pun kagum dgn kretiviti mr.pevey. sgt cantik.
    wardah kenal abg rashidi ker?

    ReplyDelete