Belanja Raina Raifa ais krim

Sunday, March 15, 2009

Dua cerita satu entri. aku yg berkemelut dan sangat berharap impian kamu itu tercapai Bani :)

adik aku yg tgh berangan :P

Amboi...panjangnya tajuk entri aku kali nie. hentam jer laaa. hehehe :P. aku main belasah jer letak tajuk itu :P. ermmm...dah lama aku tak update dan jenguk2 blog aku nie. sebenarnya ada sedikit kemelut yg melanda aku nie yeahhh. tp...aku tak mahu ianya membelenggu terus diri aku. aku nak sentiasa hepi je. aku tak sangka laaa keadaan di tempat kerja ada jugak spesis manusia yg aku tak tahu nak namakan jenis spesis apa yg nak mewujudkan kemelut nie. adeiii? nape mcm nie ek? tak syok laaa mcm nie. tp...aku malas nak fikir sgt masalah nie.

tp...aku rasa aku tak pernah nak abaikan kerja-kerja yg diberikan kat aku yeahhh. rasanya tidak ye. rasanya kerja -kerja yg diberikan, aku dpt siap semuanya dan tidaklah aku mengabaikan tanggugjawab terhadap kerja yg diberikan kepada aku itu. tp...kalu dah ada org tak puas hati dan menunjukkan perasaan tak puas hati di depan aku sampai aku pun terasa hati apa yg perlu aku lakukan yeah? alahai...

errmmm...abaikan dan diamkan saja. aku malas nak besar2kan cerita beb.

tapi...aku dah rasa tiada kebebasan dan keselesaan dalam bekerja ini. serius laaa. adeiiii. aku bukan budak sekolah yg perlu diperlakukan seperti budak sekolah beb. kat universiti time aku belajar pun tak pernah aku diperlakukan begini. alahai...(mengeluh lagi).

takpe laaa asalkan manusia2 spesis begini bahagia jika perilaku mereka itu membahagiakan hati mereka yeappp. aku nak hepi jer. smile :P. berikan senyuman yg paling indah walaupun hati kita sgt perit dgn apa yg terjadi yeahhh. semoga Allah S.W.T memberikan kekuatan kepada aku, jiwa aku utk hadapi ini semua. moga2.

ok skrg nie aku kat rumah family aku kat banting. terus aku online nak update blog aku nie.kat sini aku nak cerita sikit pasal adik aku si bani ni. result SPM dia dah keluar ye. Alhamdulilah result dia tak laaa teruk sgt tp...sedang2 elok. tahniah bani :).

adik aku nie nak sangat amik jurusan perhotelan di UITM. sbb dia suka masak. kalah aku beb kalu bab masak. nak jadi chef katanya :). itu minat utama dia. minat kedua dia ialah bidang photography. tak tahu sejak bila minat itu tercetus dlm diri dia. maybe dia tgk aku yg suka sgt bidang ini jadi secara tak langsung adik aku nie berminat jugak. mungkin yeahhh. hasil2 shoot yg adik aku shoot dr didikan aku pun boleh tahan yeahhh utk langkah permulaan. aku bangga itu yeahhh :).

aku minat bidang photography sejak di UITM lagi. sejak aku amik subjek tersebut sebagai salah-satu tuntutan memenuhi jam kredit aku semasa di UITM. dr situ aku sudah mula menanam minat ke arah itu.

aku harap adik aku nie berjaya mencapai impian dia. amat berharap ye. sebab aku nak sangat adik bongsu aku nie meneruskan generasi belajar di UITM mengikut jejak langkah kakak2 dia. semoga berjaya bani :)

p/s :- dah berangan2 nak pakai broadband mcm angah bawak balik banting ari tu. mudah begitu kan?

14 comments:

  1. yer..marilah sama2..menjadi keluarga yg product dr UiTM...

    heehee..

    ReplyDelete
  2. warghh sume dr uitm...rileks nurul.. kje kt mne2 pun same..sume de org cmtu..so kte kne la pndai handle bnd tu..jgn pk sgt.. bkn nk ckp pe..p bile kje dlm community malay je..mmg slalu cmtu

    ReplyDelete
  3. buat bodoh je ngan colleague yang tak habes2 nak dengki tu..haih kamu pon dak UiTM ke?haha

    ReplyDelete
  4. hahaha...warga uitm penduduk paling ramai di muka bumi malaysia...nurul byk brsbr er..kalu satu opis dgn byk melayu..kena byk tawakal.. ajaja faite!

    ReplyDelete
  5. my hidden stories: hehehe marilah jadi warga uitm. uitm tetap dihatiku :)

    ReplyDelete
  6. farahanna: tu laa keja mana2 pun sama kot cuma keterlaluan atau tak jer. nurul keja di kelompok kaum cina dan melayu.

    ReplyDelete
  7. bride to be: ye nurul dr uitm :)

    ReplyDelete
  8. anil: hehehe uitm tetap no 1. anil...yg wat hal tu bukan org melayu. tu yg pelik tu.

    ReplyDelete
  9. boleh la awak jadi cikgu photography :)

    ReplyDelete
  10. besnye..
    sayep pun minat jugak..
    tp ntah bila la nk kesampaian hajat tu..
    nk beli dslr pun xmampu lg..
    huhuhu :p

    ReplyDelete
  11. product uitm kan terbaik
    mana boleh lawan
    sila la menjadi generasi uitm
    *uitm dihatiku..jom nanyi ramai2*

    ReplyDelete
  12. yeah...uitm di hati ku. mari nyanyi lagi itu :P

    ReplyDelete
  13. owh ... bagus! pasangkan angan2 ... semoga berjaya ;)

    ReplyDelete