Belanja Raina Raifa ais krim

Sunday, May 31, 2009

Selamat hari lahir kepada diri-sendiri :)

Besok 1 jun 2009 genap umur aku 27 thn. alamak terasa dah tua bebenor aku nie. tadi masa aku bersiap2 nak pi majlis kawin kawan aku, suami aku tnya aku "syg nak kek perisa apa?" dlm hati aku alahai ingat gak dia tarikh lahir aku. tp sejak dah berkawin nie dia tiba2 tak bape reti nak wat suprise seperti dulu di zaman bercinta-cintun. apa daaa siap tnya aku nak kek perisa apa. kelakar...kelakar...tak pe laaa janji dia still ingat tarikh lahir aku nie. syukur di situ aku ucapkan.

hari nie aku pi dua tempat majlis kawin. mmg penat, tak larat. kalu ikutkan jemputan ada lagi satu dua tempat tp aku mmg tak larat nak pi semua majlis kawin tu. aku cuma pi yg mana aku kenal rapat jer. maafkan aku ye. dgn keadaan aku mcm nie aku mmg tak bape larat nak pergi byk tmpt. cpt termengah2. maafkan aku sekali lagi kepada yg menjemput aku ke majlis kawin kalian.

balik jer dari majlis kawin kwn aku si nana di putrajaya tu, comel ajak aku mkn kerang bakar. sbb nyer dah lama aku teringin nak mkn benda tu. cari2 kat kedai tak ada last2 terpaksa gak ke pantai morib utk makan kerang bakar tu. thanks laaa comel sbb susah2 carikan tempat utk mkn kerang bakar tu. makan kerang bakar dan seafood mmg membuatkan aku kenyang kaw2. suami aku pun satu dah tahu aku nie tak bape gemar makan seafood di order nyer gak seafood. last2 membazir di situ. sori laaa aku bukan penggemar seafood. tp apa2 pun thanks yeah comel sudi layan kerenah nurul nie :).

balik dr mkn di pantai morib, comel ajak aku singgah umah mak uda dia. sejak berkawin aku tak penah pi umah mak uda. mcm2 alasan aku bg kalu suami aku ajak pi umah mak uda dia. mak uda nie dah mcm mak suami aku sejak mak suami aku meninggal. mak uda mmg baik sgt sama mcm arwah mak mertua aku. borak punya borak dgn anak mak uda si kak rafi tu, suami aku ckp kemungkinan dia akan bersetuju nak aku delivery baby kat hospital private. kemungkinan besar. tgk keadaan. nie semua gara2 anak mak uda cuba mempengaruhi fikiran suami aku. hahaha. terima kasih kak rafi. tersenyum aku di situ. hrp2 comel tak ubah fikiran. mudah-mudahan :).

oklah aku tak nak tulis panjang kat sini. cuma ari nie ada sedikit mood untuk menulis. anyway...aku nak ucapkan kat diri aku sendiri, selamat hari lahir. semoga aku dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, mendapat baby yg sempurna, sihat, comel dipenuhi dgn sifat2 yg terpuji dan semoga kehidupan aku bersama suami dan family bertambah bahagia dan ceria. mudah-mudahan :).

selamat hari lahir nurul :)

16 comments:

  1. heppi birthday!!

    we share the same birthday laaaa :))

    ReplyDelete
  2. nurul, akak ucapkan selamat menyambut hari lahir yg ke 27~ hepi birthday~

    ReplyDelete
  3. Hepi belated besday...
    semoga apa yg di inginkan terlaksana InsyaAllah....

    ReplyDelete
  4. happy besday nurul.. ni dah yg ke berapa? hehhehe...

    ReplyDelete
  5. terlewat shari !

    hepi belated besdey dear ~
    semoga pjg umur & murah rezeki,
    amin ~

    take care !

    ReplyDelete
  6. xeea : thanks. eh sama tarikh birthday ke? happpy besday gak kat awak.

    ReplyDelete
  7. kak mira : thanks kak mira ye :)

    ReplyDelete
  8. happy besday nurul!! moga panjang umo n sihat sentiasa! :)

    ReplyDelete
  9. tasya@spider : thnaks tasya :)

    ReplyDelete
  10. farhanna : alaa farhanna dah tua yg ke 27 thn. thanks ur wish farhanna :)

    ReplyDelete
  11. nano : thanks ur wish nano :)

    ReplyDelete
  12. zielalala: thans ye. mudah2han :)

    ReplyDelete
  13. ija1202: thanks ija. mudah2han impian saya terlaksana :)

    ReplyDelete