Belanja Raina Raifa ais krim

Wednesday, August 26, 2009

Kisah puasa-puasa

Lama sungguh aku tak update blog nie bukan? rasa malas dah dtg kembali. sungguh. malas agak melampau2. baca blog teman2 bloggers yg lain mostly cerita tentang kisah puasa. seronok layan membaca lagi2 pengalaman sebagai isteri utk pertama kalinya berpuasa sebagai isteri kepada org yg tersayang :).

hari nie dah hari ke-5 berpuasa. Alhamdulilah aku masih boleh bertahan untuk berpuasa. cuba bertahan untuk berpuasa penuh sebenarnya. InsyaAllah. aku cuba. baby pun ok tak banyak ragam. dari hari pertama berpuasa sudah berpesan kat baby yg aku mahu berpuasa dan harap dia tidak nakal2 di dalam perut aku nie. hehehe :).

Alhamdulilah baby bagi kerjasama. cuma kdg2 tiba waktu petang jer baby ada meragam sikit mula menendang. mungkin sudah lapar. tp...cuba memujuk dan baby akan ok semula. thanks baby sbb faham situasi mama yg sedang berpuasa.

percaya atau tidak dr hari pertama berpuasa aku belum lagi berbuka puasa bersama suami. ooohhh saiful sgt busy bekerja yeah. kerja luar memanjang. rezeki. kerja luar elaun outstation meningkat. rezeki anak mungkin. syukur.

hari nie pagi2 sudah dpt sms dari saiful yg beritahu dia mahu berbuka bersama. kasihan dgn aku kot sudah puasa ke-5 masih tidak berbuka puasa bersama-sama suami. oohhh saiful balik shah alam ari nie. seronok. baby pun dah rindu dgn papa dia mungkin. baby aku nie pandai kalu dengar suara papa dia mula menendang2. nak tunjuk kat papa dia mungkin. hehehe :).

anyway...kepada teman-teman selamat berpuasa yeah.

p/s : mahu cuba berterawih. tp...larat ke? perut sudah start membesar. time solat 5 waktu pun sudah tak berapa larat. tp mahu memcuba berterawih :).

21 comments:

  1. hihi..comel..selamat berpuasa nurul..Insya'Allah smpai habis ye..

    ReplyDelete
  2. fie : hai fie...mudah-mudahan nurul dpt berpuasa penuh. selamat berpuasa :).

    ReplyDelete
  3. kesiannya tak dapat buka dgn suami..


    kalau nak terawih buat kat rumah je boleh nurul, slow2. tapi kalau tak larat tak payahla, kang lain pulak jadi :)

    ReplyDelete
  4. ungu violet : tu lah nak wat mcm ner suami kerja. hehehe. tu mahu cuba berterawih. tp mcm tak larat perut makin ke depan.

    ReplyDelete
  5. bagusnye baby dgr cakap mama
    zuris nie...taktau mommy or baby yg dok meragam.flat trus.tak pun..muntah2.huhuu...

    ReplyDelete
  6. boley semayang duduk klu xlarat nurul ;)
    byk fadilat semayang terawih ni..

    na pun cm nurul gak,cume hr mggu je dpt berbuke same ngn suami,
    hr2 kerja.. xdpt..sedey :(
    nk bt cmne, die msuk kerja ptg, blk da lewat mlm..
    tp xpe la..dah punca rezeki dia cmtu kan,,
    janji kite bahgia kan?

    slamat berbuka dgn yg trsyg !
    :D

    ReplyDelete
  7. hehehe. baby nurul bagusla. tak malu2 ngan papa dia. cam baby kite, alang baru sentuh perut, dia kaku je. takmo layan papa dia. hehehe~

    selamat berpuasa ye nurul! (jelesnya org berpuasa...)

    ReplyDelete
  8. oouuhh..sian bby nurul...tp mcm chomel je dia cuba memahami...

    nurul jgn bergerak sgt2...just rileks2 je...

    terawih kalau larat je buat...

    ReplyDelete
  9. hihi.. sweetnya ur entry nih. teringin nak lalui pengalaman mcm tuh.amat bernilai bagi yang bergelar wanita kan..

    selamat berbuka puasa with suami n baby in womb...;)

    ReplyDelete
  10. nurul..

    walaupon baby kamu belum lahir tp kamu dah latih baby kamu berpuase.bagusnye..

    mgkn belum rezeki kamu untuk berbuka puasa dgn suami,sabar erk..

    harap nurul tabah menjalani ibadah puasa bersama baby yg bakal lahir x lame lg..

    ReplyDelete
  11. alahai buka sorg2 ker..sure xbaper nk lalu makan kan..erm trawikh tu buat sdn jerk kt rumah..kalu xlarat blh solat duduk..erm bagus baby, kck2 dh pandai..

    ReplyDelete
  12. ::nurl dah brapa bulan?hati2 k..selmat berbuka ngan suami::

    ReplyDelete
  13. alahai, yeke mcmtu, erm takpe, bile ade peluang berbuka bersama suami, pastikan ia yg terindah (wahh ayat power dah kluar :P)
    syoknyerrr bile ade respond dari baby mcmtu kan

    ReplyDelete
  14. zuris : kalu zuris mmg tak larat jgn berpuasa. sbb maybe zuris masih baru di peringkata awal pregnant. perlukan zat makanan mungkin.


    nano : tu lah na...suami nurul jenis kerja luar. sgt susah mahu berbuka bersama. tapi tak pe lah dah mmg kerja dia mcm tu.

    ReplyDelete
  15. puterikurekure : hehehe tak tahu lah awak baby nurul nie kalu dgr suara papa dia selalu gak menendang. papa dia suka pegang perut time tido :)


    anil : tu lah nurul bersyukur sgt baby nurul nie tak byk ragam time berpuasa.

    ReplyDelete
  16. miss shareeda : thanks shareeda. selamat berpuasa juga kpd kamu :)


    khairulhaya : thanks awak. tulah nurul cuba latih baby berpuasa. harapnya boleh berpuasa penuh.

    nurul aziyana : tu lah terasa mahu berterawih. kalu terawih kat umah mcm tak ada feel berterawih pula. kalu terawih di masjid rasa feel sgt seronok bukan? ye baby sudah pandai kick2 bg respon.

    ReplyDelete
  17. syanim : nurul dah 6 bulan lebih kandungan. selamat berpuasa syanim.

    hanie : heheheh ayat power tu hanie. mmg terindah. tp smlm buka mkn mc d jer. sbb nurul suka sgt mkn fast food. alhamdulilah baby sudah pandai bg respon :)

    ReplyDelete
  18. anak papa tewwww.. salam ramadhan akak nurul itteww

    ReplyDelete
  19. en_me : hehehehe anak papa ke? anak mama gak en_me :). selamat berpuasa :).

    ReplyDelete
  20. >> salam berpuasa nurul....

    mcm mana ari ni? sihatkah?
    kandungan ok?

    bnyk kan rehat yer.....

    memang sonok baca blog member2 tentang puasa nih..mcm2 ragam...

    yanie pun tak ada idea nak hapdet blog bulan puasa nih....nak2 kebizian lak melanda kat opis....haih...

    nway..thanks singgah di blog yanie...

    (^_^)

    ReplyDelete
  21. yanie : selamat berpuasa yanie. nurul n baby ok. thanks yanie singgah blog nurul.

    ReplyDelete