Belanja Raina Raifa ais krim

Friday, August 28, 2009

Rezeki

hari ni bangun lewat. pergi kerja pun lewat. Tapi boleh lagi singgah bank nak deposit duit kat bapa mertua. walaupun tahu dah lewat nak masuk office. Saiful minta tolong depositkan duit kat abah. Dia busy memanjang jer. dah memang mcm tu perangai dia. Dia hanya bagi duit kat aku then aku yg settlekan segala. susah gak org busy mcm nie. sabar jer lah.

Kat bank, terasa nak check gaji. aku jarang check gaji awal2 nie. sbb duit mkn, minyak kereta segala semua saiful dah bagi siap2. tp bulan nie tiba2 rasa mcm nak pi check gaji awal2. terkejut kejap. dalam hati nape gaji aku berganda bulan nie? aku pun tak tahu lah itu duit bonus ke duit increment ke atau duit raya. tp dlm hati syukur sgt2. rezeki anak tu. skrg apa2 pun mesti ingat baby dlm perut nie jer.

Alhamdulilah...dekat dua tahun aku keja kat company nie. 1st time aku dpt duit gaji berganda mcm nie. syukur kepada Allah S.W.T. doa aku termakbul juga akhirnya. skrg aku percaya kita kena bersabar w/pun mcm2 kerenah boss dan staff2 kat office nie kita hadapi.

p/s : pelik gak keja kat account department mcm ner leh tak tahu bab2 gaji bulan nie ye? ooohhh ari tu masa kira gaji aku half day pi klinik. anyway thanks boss :).

14 comments:

  1. waaa.. beestnye..
    keje kat mane..? ade keje kosong tak.. heheh

    ReplyDelete
  2. besnye nurul..
    rezeki baby,
    rezeki bulan berkat ni,
    rezeki tuk raye juge,
    hepi2 :p

    ReplyDelete
  3. ::alhamdulillah..rezeki bln ramadhan..chill baby..hihih::

    ReplyDelete
  4. atiqah : hehehe rezeki atiqah. syukur. kerja kat area kelana jaya.

    ReplyDelete
  5. nano : na..iye laa rezeki baby, rezeki raya dan rezeki bulan ramadhan. syukur :).

    ReplyDelete
  6. syanim : ye syanim alhamdulilah rezeki bulan ramadhan dan rezeki anak :).

    ReplyDelete
  7. bestnyeee!!!!
    rezeki raya tu. dan rezeki baby gak.
    leh la shopping besar2an!
    ho yeahhh!!!

    :)

    ReplyDelete
  8. puterikurekure : itu lah rezeki baby dan rezeki raya juga :)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah, rezeki nak raya tu :)

    ReplyDelete
  10. ungu violet : alhamdulilah mmg rezeki tu :)

    ReplyDelete
  11. bestnyer..klo lah ayu dapat mcm nurul...

    ayu =)

    ReplyDelete
  12. ayu : hehehe. hi ayu. salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  13. nurul, maaf sebab tak penah respon b4.. aisha skang jarang on9... plus, masa untuk internet sangat limited..

    aisha skang dah 23 minggu.. kalo ikut bulan pulak dah 5 bulan lebih... nurul punya kandungan berapa bulan ye?

    ReplyDelete
  14. aishah : takpe nurul faham. kandungan nurul dah 26 bulan. maknanya kandunagan nurul dah 6 bulan lebih. take care yeah :)

    ReplyDelete