Belanja Raina Raifa ais krim

Saturday, October 10, 2009

Bila diri dikuasai rasa cinta

Apa perasaan kalian bila diri dikuasai rasa cinta? setiap orang tentunya pernah merasainya. mungkin. tak banyak sikit pun mesti ada bukan? aku juga pernah merasainya. setiap manusia dianugerahkan Allah S.W.T utk merasai apa itu rasa kasih sayang juga disayangi. dengan syarat kita perlu pandai mengawalnya terutamanya kepada pasangan-pasangan yg masih belum mempunyai ikatan yg sah.


tapi....


apa perasaan kalian jika diri seseorang itu dikuasai rasa cinta yg terlampau dan seterusnya menyusahkan orang lain? orang lain terbabit sama dlm kisah kuasa cinta yg terlampau itu. haruslah kita akan rasa marah, tension, stress segala bukan? aku benci jika orang begitu menyusahkan orang lain.

bila cinta sudah menguasai diri, kita akan berada di awang-awangan seperti dunia ini kita yang punya. aku tahu itu. berangan-angan kitalah puteri di raja atau petera di raja yg sedang menunggang kuda sambil membawa sejambak bunga untuk diberi kepada pujaan hati. tapi, tolong yeah jgn sekali-kali membabitkan org lain dlm kancah percintaan kamu yg terlampau itu. contohnya jika ada masalah kewangan atau pergaduhan bersama pasangan. jika mahu nasihat mungkin boleh. jika mahukan pertolongan mungkin juga boleh tp bukanlah keseluruhannya kita boleh tolong selesaikan segala.

baru-baru ini aku dan saiful diheret dlm masalah ini. "orang lain" mahu berkahwin tp mengheret kami dalam masalah dia. jika sikit tak mengapa tp banyak. time kita susah semua orang lari tak memandang dan menoleh pun. tapi, time kita senang wahhh bukan main lagi org meminta-minta tolong tanpa rasa segan atau malu. aku benci orang macam tu. dan tolong jangan hipokrit bercakap berbakul-bakul tp hasilnya tiada. aku sudah muak mendengarnya. jika aku dan saiful masih boleh menolong kami akan cuba tolong. tp jika kami tak berkemampuan utk menolong jgn hina kami. siapa suruh kamu membabitkan diri dlm kuasa cinta yg terlampau itu? jawapannya kamu saja yg tahu.

17 comments:

  1. cinta itu buta
    erkk..ke org yg dikuasai cinta tu yg buta?
    hmmm...
    ;)

    ReplyDelete
  2. zuris : tak tahu laaa mcm ner zuris. hihihi :)

    ReplyDelete
  3. chenta x semestinyerr bersatewww wehhh.. ehehe

    ReplyDelete
  4. haiyakk....mmg menyusahkan...saya ada besfren yg mcm ni...sampai saya bergadoh dgn jantan durjana itu...brp byk kali putus...then aku jugak yg dicarik...

    last2..lantak pi kat hang...x kosa aku nak layn...

    ReplyDelete
  5. en me : wahhh bermadah kamu me :)

    ReplyDelete
  6. anil : yeah betoi anil. org mcm tu tak yah layan dah. lagi di layanlagi menjadi kan?

    ReplyDelete
  7. rasanya dw dah mngalami
    sakit hati gak
    sampai putus kawan jadinya
    sbb cinta dia dah wat punah segalannya

    :)

    ReplyDelete
  8. tembun : ooh memnag menyakitkan hati bila berhadapan dgn org begini.

    ReplyDelete
  9. orang camni memang suak ambik kesempatan. jgn layan lagi nurul. pandai2 la dia nak cari org lain minta tolong.

    ReplyDelete
  10. susudalambotol @ hidd : tu lah hidd nurul dh malas nak layan. lagi layan lagi menjadi.

    ReplyDelete
  11. Babe, I pernah kne ade guy tngkap cintan ngn I sampai nk bunuh I.sampai I koma..
    Erm,baby cot tu kt ikea ade tp I xsuke coz I nk yg ade roda.senang nk tolak n bole heret merata dlm rumah.
    If xde roda,xle nk ubah2 dah.so I bli kt toys r us kt midvalley.kelambu dia pun ade jual skali..xsaba nk tunggu ur baby lak.pastu nnti leh kite wat gathering kn utk ibu2 yg beranak ni.hehe

    ReplyDelete
  12. ooo lebih kurang je citer mcm i pernah lalu.

    sakit hati. kan?

    tapi syukur sekarang die dah betul2 sedar :)

    ReplyDelete
  13. hye salam..begitu hebatnye kuase cntekn...nice post..k la u tk cre k...kite tkr link ek.tq

    ReplyDelete
  14. nurulzia : nurul biar benar sampai u koma that guy wat nurul nie. betoi2 dia tangkap cintan dgn nurul nie. ooo kat mid valley ke?

    ReplyDelete
  15. phia : ooo phia awak penah lalui nay ke? mmg sakit hati huh?

    ReplyDelete
  16. hisham : hai..thanks jenguk2 blog saya nie :)

    ReplyDelete
  17. Babe,I ade cite psl backbone problem sume gara2 dat bad crashed la..
    Nurul,ur entry mencari sesuatu yg cute tu kan,
    Decor bilik sebijik mcm I decor for my princess..
    Nanti I post entry my princess room..
    So dat u can get some ideas la..
    Price range kat ikea tu start from 200-700 depends on colour and design..
    Kat toys r us tu kat first floor sebelah madam kwan opposite jusco..harga 599.
    Kat situ byk brg baby includes stroller,bouncer and so on..
    Oh ya..xsilap kat sogo pun ade tapi brand sweet cherry..
    Price range from 300-600.depend on size la.ade small and big..
    Go and find..mmg happening beli brg2 baby especially baby girl..
    Baby coat if u nak yg berquality,kat OU ade kat atas skali..price range from 300-1k++ tapi xde roda la..
    I dulu merata pusing cari baby coat dia..if u nak baby bath tub yg ade nett tu,better pegi toys r us..ade warna pink and sgt gorjes..
    Anything juz ask me k..
    I'm more than happy to help..

    ReplyDelete