Belanja Raina Raifa ais krim

Tuesday, October 6, 2009

Mencari sesuatu yg comel :)

Comel kan ? :)

Sejak sarat pregnant nie, aku diburu sikap suka mencari barang2 yg nampak comel di mata pandangan aku. terutama bila sudah 3 kali doktor mengesahkan baby dlm perut nie adalah baby girl. Hati meruntun-runtun mencari sesuatu barang bersifat comel dan cute. InsyaAllah harapnya baby dlm perut ini adalah baby girl. Mudah-mudahan.

memang tak nafikan pada peringkat awal kandungan aku ini, aku mengharapkan baby boy. tak tahu kenapa? dari zaman anak dara suka tgk baby boy sehinggakan aku sudah ada nama khas untuk baby boy. saiful pun begitu juga. katanya boleh buat rambut terpacak bila baby sudah besar nanti dan sebagainya :P.

tetapi bila kandungan aku sudah semakin membesar, aku dan saiful jadi tak kisah tentang gender baby dlm perut nie. lagi2 bila doktor mengesahkan baby dlm perut nie adalah baby girl, apa yg terdetik dlm fikiran aku ketika itu adalah asalkan baby aku sempurna, sihat tubuh badan dipenuhi sifat2 terpuji dan sebagainya. itulah doa aku setiap hari. Mudah-mudahan. dan skrg aku suka melihat baby girl. sbb baby girl boleh memakai something yg nampak comel dan cute bukan :)?

aku amat sayang baby dlm perut nie. serius. disebabkan kasih sayang inilah sekarang jika ke mana-mana mesti teringat nak belikan something untuk baby. aku dah tak hiraukan sgt tentang diri aku. aku sudah mula suka akan color pink :). mostly barang-barang keperluan baby pun adalah color pink. nama baby pun sudah ada. Alhamdulilah saiful dan family bersetuju menggunakan nama tersebut.

InsyaAllah, aku dan saiful plan mahu membuat 4D scan lagi. maybe tunggu kandungan aku mencecah 8 bulan lebih. ini disebabkan the latest 4D scan semasa aku jatuh hari tu, doktor memberitahu bahawa tali pusat baby membelit di leher baby. dan doktor meminta aku datang membuat scan semula. risau juga. harapnya baby dpt meleraikan tali pusat dilehernya itu. Mudah-mudahan.

P/s : suka tgk baby coat color white seperti gambar di atas. dah merata tempat mencari tetapi yg terjumpanya adalah baby coat kayu berwarna brown bukannya color white. comelkan katil seperti gambar di atas :) ?

37 comments:

  1. Comeyyyyyy Sgtttttttttttt Suka la heheheh ...

    ReplyDelete
  2. my's : comelkan my's. nurul pun suka :)

    ReplyDelete
  3. comey sgt mai pon t'ingin nak baby Girl... brg2 baby semua comey2 hehhe tak sabar nak shopping barang baby heheh .. nurul mesti seronok kan baby dalam perut makin membesar dengan sihat ... biler tarikh due nie heheh ..

    ReplyDelete
  4. my's : due date nurul awal bulan 12. tu lah seronok tgk barang2 baby nie :)

    ReplyDelete
  5. nurul, dah jumpa baby coat warna putih tuh?kalo nak, try search kat mybbstore.com...rasenyer ade...nad pun beli baby coat kat situ...perfecto...!!!

    ReplyDelete
  6. wahhh da dekat sgt la nie heheh mesti tak sabar kan nurul heheh my's tumpang happy Sgt hehhe ..

    ReplyDelete
  7. baby girl memang best, boleh pakai baju comel2!!!

    saya dah lama nak babycot mcm tu, mana nak cari ek?!

    ReplyDelete
  8. Nurul..
    kalau baby boy pon x pe kan
    janji sihat
    insyaallah
    comel la pic katil tu

    ReplyDelete
  9. nads : ooo kat website tu ada ye? thanks ye nads :)

    ReplyDelete
  10. my's : berdebar jugak my's. rasa takut tp happy sbb nak dpt baby :)

    ReplyDelete
  11. ungu violet : yeah betul tu farah baby girl leh pakai baju comel2. nurul pun tgh cari baby coat mcm tu :)

    mala : betul tu mala janji baby sihat dan sempurna. katil tu comel kan :) ?

    ReplyDelete
  12. hik2. comel2. wahh wah, byk dah mommy to be ni shopping utk baby ye. suke jgk tgk brg2 cute ni ;) harap semuanya selamat

    ReplyDelete
  13. kalaulah ada bilik seluas itu kan awak. bestnyaaaaa ;)

    ReplyDelete
  14. ah nurul..sonoknyee....

    x jmpe ke katil kayu wrna putih? kt cheras ade kot..kt berdekatan tesco extra..dkt2 ngn downtown..ada deretan kedai perabot..

    set bilik sya mse kt rumah fam dulu pon sumer tema white pink.. saya dapt katil kayu dll in white..pink...maybe ada..cube nurul crik lg..

    ReplyDelete
  15. hanie : brg cute2 kan? mudah-mudahan dipermudahkan semuanya.

    ReplyDelete
  16. hidd@susu dlm botol : betul tu hidd. jika lah ada bilik seluas itu seronok sungguh :)

    anil : alahai kat cheras ke anil? kalu area shah alam ke pj ke leh gak tgk2 nie cheras tak larat laa nak pi dah sarat2 nie.

    ReplyDelete
  17. alahai syoknyer bila dh tahu gender baby..baby girl plk tuh..besnyer

    ReplyDelete
  18. aziyana : iyelah aziyana syok sgt :)

    ReplyDelete
  19. comel katil tu..wrna putih lawa n nmpk smart kan??

    baby girl eh??kalo baby girl sonok sbb baju diorang lawa2..geram jek tgk

    ReplyDelete
  20. cikpid : aah comel kan katil tu? InsyaAllah cikpid baby girl menurut kata doc masa scan ari tu.

    ReplyDelete
  21. http://www.ikea.com.my/catalog/product_display.asp?art=70116002-4150-9-37-525286368-12485468

    ReplyDelete
  22. mrs syediz : ooo ikea ada ye? ok :)

    ReplyDelete
  23. comel katil tu.roy pon katil mcm tu klu bole..hak3..nnt klu roy ade tjumpe kt mane2 roy inform nurul erk..

    bestnye dpt baby girl..nnt mesti barang2 baby tu akn lebih pada kaler pink kan..cumel sgt2..

    ReplyDelete
  24. roy : thanks roy. kalu terjumpa katil mcm tu yg murah2 bagitahu ye. mmg mostly brg2 baby nurul beli color pink :)

    ReplyDelete
  25. salam kak nurul...

    semoga kandungan akak selamat...

    take care tau

    jangan wat keje yg berat2

    (^_^)

    ReplyDelete
  26. nurul, u nak baby cot camtu kaler putih beli kat ikea.. i pon beli yg kaler putih tu.. hihi.. nama dia ape yea, gullivers cot kot kalo tak silap la.. i pon ade buat 4d scan dulu tp doktor ckp boy.. sekali yg keluar... surprise!!! adalah GIRL!!! hehehehe... baju sume dh beli baju boy.. harus ku saman doktor tu.. :) tp baby girl mmg sgt best!!

    ReplyDelete
  27. fizamior : iye ke awak? mahal tak katil tu? ehhh awak scan kat mana tu? klinik mana?

    ReplyDelete
  28. i pun verangan baby girl... (cheh kawin pun belum lagi)

    comeyyyyyy :D

    ReplyDelete
  29. phia : hehehe :) nanti dh kawin leh laa usaha ye phia.

    ReplyDelete
  30. combination pink+white sangat sweet kan:))

    ReplyDelete
  31. aleena : betul tu aleena. sgt sweet dan cool :)

    ReplyDelete