Belanja Raina Raifa ais krim

Wednesday, October 14, 2009

Pelakon terhebat

Muak...


jelek...


berpura-pura...


hiprokrit...


pelakon terhebat...


aku benci. aku benci manusia sebegini. mengapa perlu hiprokrit atau dgn perkataan yg lebih mudah perlu berpura-pura? mengapa perlu menjadi pelakon? depan kita berbakul-bakul menceritakan kisah-kisah yg baik saja tetapi di belakang kita memburuk-burukkan kita? mengapa perlu menjadi pelakon tidak bertauliah? mengapa? adakah duit atau harta yg menjadi habuannya?

sungguh...aku sudah muak dan jelek dgn manusia sebegini. bukan di kalangan teman2 saja malah di kalangan saudara-mara juga ada yg begitu. kalaulah aku ini jenis manusia yg mulutnya tiada insurans mahu saja aku bahasa, caci hina mereka semua. tp aku masih berfikiran positif. yeah...bukan mereka yg memberikan kita beras mencari rezeki memberi kita makan. jadi rasanya aku tak mahu memandang serius hal ini. pedulikan mereka semua. persetankan mereka semua. marah sungguh bukan?

marah aku sekejap. hati masih boleh di pujuk. tp hati ibu ayah dan adik-beradik aku bagaimana? jangan sampai melibatkan family aku. itu syaratnya. pantang aku jika orang mahu mengusik ahli keluarga aku. awas yeah. mulut yg diam ini akan melawan juga jika mereka ini masih berterusan dan melampaui batas. baguskah menjadi pelakon terhebat menjaja-jaja cerita orang sedangkan tepi kain sendiri terkoyak pun tidak perasan? kesimpulannya jangan menjaga tepi kain orang tetapi jagalah tepi kain sendiri yeah.

17 comments:

  1. tak bgs org camni..
    sibuk jaja citer org sana sini
    bile citer die kene jaja tau marah..

    biar kan aje..adalah balasan nye tu nnti

    ReplyDelete
  2. sabar kak
    dw igt akk nk citer psl artis
    upenya............
    huhu

    dah2 kak
    biarkan je
    dorg bnelakon
    akk pun kena la belakon gak
    biar Tuhan je balas
    ok
    chill!
    :))

    ReplyDelete
  3. sabar kak nurul.....

    orang yg cenggini....diorang rasa diorang dah cukup bagus....

    dok bz ambik tahu hal orang lain dengan keterlaluan...sampaikan menyinggung hati dan perasaan....

    rasa nyer kat mana2 pun ada golongan manusia ni.....

    ReplyDelete
  4. ::sabar nurul..jgn marah2 nanti baby kuar muka masam..btw ignore jer org mcm ni..::

    ReplyDelete
  5. cikpid : yeah mmg tak bagus org mcm nie cikpid.

    ReplyDelete
  6. tembun @ dewi : nie kira akak bersabar lah nie. huhuhu :)

    ReplyDelete
  7. yanie : betul yanie. org mcm nie ingat dia bagus. sedangkan diri-sendiri tak lah bagus mana.

    ReplyDelete
  8. syanaim : hehehe. tu lah syanam nurul sabar lah nie. harap baby nurul suka tersenyum. udah-mudahan :)

    ReplyDelete
  9. uih. marahnya nurul..

    sabar2, abaikan je.
    nanti baby pun marah kalau mak dia marah.hehe

    ReplyDelete
  10. ungu violet : marah nurul nie jap jer farah :)

    ReplyDelete
  11. huhhh...mnusia sunggoh byk yg berperangai begini...

    siannurul...berterus trg saja..biar pdn muka mrk

    sbr ye nurul..jaga baby nurul baik2 tau

    ReplyDelete
  12. anil : saya sgt bersabar dr dulu. kalu tak sabar dah lama saya caci bahasa mereka.

    ReplyDelete
  13. en me : huhuhu sangat laaa me. hohoho

    ReplyDelete
  14. yes, jgn sampai libatkan family. kalau saya lelaki, dah sampai penumbuk sulung kat muka org yg jahat mulut tu.

    ReplyDelete
  15. susudalambotol @ hidd : betoi tu hidd saya mmg pantang kalu melibatkan family.

    ReplyDelete