Belanja Raina Raifa ais krim

Wednesday, November 4, 2009

Full entry - our pre wedding

Lokasi : MARDI, Ladang UPM dan Putrajaya
Photographer : Capturing Emotion (Faiz)
Make up : Idaman Jelita (Kak Za)
Tema: bebas

Sepatutnya entri ini di buat pada tahun lepas lagi. Oleh kerana sifat kemalasan aku yang melampau entri ini tertangguh begitu lama. Ramai kawan-kawan rapat aku yang agak bising kerana aku tidak menunaikan janji ini. Pada awalnya aku berjanji mahu menunaikannya di laman friendster. Tetapi disebabkan friendster aku yang kurang aktif kini kerana sudah beralih ke dunia facebook dan blogger jadi aku tunaikan janji aku di laman blog aku ini. Kali ini aku tunaikan w/pun sudah lebih kurang setahun lamanya. Maaf di pinta atas kelewatan ini.

Saat aksi gambar-gambar ini di rakam, suasana adalah sangat panas terik.Keadaan ini hampir-hampir mematahkan semangat aku dan saiful untuk bergambar. tetapi aku seronok berkerjasama dengan faiz semasa sesi bergambar ini dijalankan. thanks kepada faiz atas hasil kerja beliau.

Part 1















Part 2







P/s : hanya sebahagian gambar saja di sini sbb terlampau banyak gambar. tak larat mahu upload. maaf di pinta.

37 comments:

  1. nurul!!!! kak za pon mekap fiza time wedding!!!. tiga2 hari tuh dia mekap..heeee... blh tgk di blog kita nnt ya.. erm... faiz ni fotografer mane ekk?

    ReplyDelete
  2. cantik nye.....yan suke la....cantik sgt2 tau kaknurul...
    mahal x?????

    ReplyDelete
  3. fiza : eh iye ke fiza. kenal laa yekak za nie? lama tak jumpa dia. huhuhu. faiz nie kira anak murid dr CS udey ismail.

    ReplyDelete
  4. yayan : hehehe kak nurul pun suka. harga utk shoot pre wedding nie dlm rm350 ke rm 450. lupa laa.

    ReplyDelete
  5. seronoknyee..
    teringin juga nak bergambar gini..
    huhuu~

    ReplyDelete
  6. seronoknyee..
    teringin juga nak bergambar gini..
    huhuu~

    ReplyDelete
  7. sebenarnye kan..bnyk mende roy nk tanye?ok ke faiz tu,bape die charge erk n tmasuk story book album ke nurul..bestla.
    roy pon tgh tcarik2 photog yg best ni..roy teringin nk tgk album nurul tu..tmasukla nk jumpe nurul skali..

    ReplyDelete
  8. hewah...mood pengantin baru lagi ni :) nice capture. sweet je...

    ReplyDelete
  9. atiqah : leh qah. hire photographer n shoot pre wed wat kenangan. nanti boring2 leh tgk gmbr tu :)

    ReplyDelete
  10. roy : faiz tu mmg ok. hasil keja pun nice.


    hanie : kalu boleh nurul nak mood pengantin baru sampai bila2. huhuhu :)

    ReplyDelete
  11. ::nurul nice moment..btw nasya teringin nak buat pre wedding tp x tahu nak buat moment apa..::

    ReplyDelete
  12. nasya : wat lah nasya. wat thema ala2 kampung ke? ok gak kan.

    ReplyDelete
  13. ::tu lah nurul...insyallah kalau ader budget..mesti nyer..kenangan kan::

    ReplyDelete
  14. nasya : bincang dgn en.tunang laaa nasya :)

    ReplyDelete
  15. eeeee...cantiknye!
    jeles2.nak ajak mr sharil wat camnie gaklah
    tp..kena tgu 10th anniversary kot
    heheee...

    ReplyDelete
  16. zuris : ajak mr shahril zuris wat shoot gini :)

    ReplyDelete
  17. kte lg suka gambar kat UPM tuh.dlu slalu berangan nak shoot gambar kat gate putih & pdg ragut tuh.konon2 feeling kat ldg new zealand.hehe.tapi blm jd kenyataan la.kalo ada rezeki,nak jugak capture wed anniversary ke kat situ.hehehe ;)

    ReplyDelete
  18. hye...lawa la pic2 tu...bahgia btl la u all nie...tahniah la ye...hehe..

    ReplyDelete
  19. canteknya gambar2 ni nurul! tp ziela paling suka gambar black n white kt daun2 tu..masa kahwin pn dia photograher ke?

    eh istana kehakiman tu opis sy..hehe..

    ReplyDelete
  20. fathiyah : tu laaa suasana kat ladang UPM tu mcm ala2 kat oversea gitu :P

    ReplyDelete
  21. en me : huuhu :)


    hisham : oohh semoga bahagia selalu. doakan kami bahagia selalu :)


    zielalala : ooo keja kat istana kehakiman ke zielalala? masa wedding amik photographer lain.

    ReplyDelete
  22. yup keje situ..sini mmg slalu org wat photoshoot..wat shooting drama n filem pn slalu..

    ReplyDelete
  23. Nurul..cantiknya gambar ni..nanti wat dengan anak pulak taw..so nice..

    mcm ne kesihatan nurul??

    ReplyDelete
  24. alahai kak nurul....
    sangat2 suwit ler....

    hehhehe tak sabor nak kawin ler cenggini.....hehheheh

    ReplyDelete
  25. haloo....banyak nye comment nurul ni.... find out new promotion from Topp Rexx Studio (M) Sdn.Bhd.

    "2010" PROMOTION
    WEDDING|PRE WEDDING|POST WEDDING|KIDS POTRET
    WHITE STUDIO(new)
    also NEW VIDEO SLAIDSHOW (FREE)

    Studio kami yang kini baru dibuka di SS7 Bangi

    HUBUNGI 012-9591345

    ReplyDelete
  26. zielalala : kawasan tu pun sgt sweet kan? :)


    nina : thanks nina. tu lah ada plan2 gak nak shott gmbr maternity dangmbr dgn anak dan suami juga family. kesihatan nurul baik2. alhamdulilah.


    faiz : amboi2 promote nie faiz. caiyok3x.

    ReplyDelete
  27. Babe..nice shot k..
    I fully breastfed..juz dlm pantang,even pantang make sure
    Mkn sempurna la..like jgn asyik mkn ikna ngn nasi je..
    Sayur mkn,buah mkn..mmg my baby naik berat cepat..

    ReplyDelete
  28. nurulzia : thanks nurul. oohh ramai pantang mkn mmg kena pantang betoi2 kan?

    ReplyDelete
  29. suka tgk semua gambar tu ..cantek..model pun cantek .

    ReplyDelete
  30. atty's : thanks kak. huhuhu model cantik? biasa jer lorr.

    ReplyDelete
  31. erkkk....apsal saya bru pasan entri ni nurul...OMG...sori...i sgt ketinggalann...

    nurul...seronoknya...dah sethn..then imbas balik gmbr2 pre wed...salah satu idea terbaek tribute 4 ulang thn perkahwinan...

    n bila nurul nk beranak ni..x saboooo

    ReplyDelete
  32. anil ; kamu sgt busy nie sampai tak perasan entri ini. huhuhu.

    nurul sudah 9 bulan skrg. ikut due date bulan awal bulan 12 ni. berdebar2 nie.

    ReplyDelete
  33. putrajaya dan upm memang lokasi terbaik untuk wedding shots!cantiikkkk!!!

    ReplyDelete
  34. cantiknyer gambar2 tue
    huhuhu jeles tao

    mahal tak yang?

    ReplyDelete
  35. saaaanagat sweet sumo pic nie..

    for sure best moment kan:)
    (sambil tgk pic sambil senyum je..hikss)

    ReplyDelete
  36. ungu violet : aah laa farah. ramia org shoot gmbr kat situ.

    cik gobu @ween : tak mahal sgt. boleh tahan laa.


    aleena : tgk gmbr2 nie membuatkan kita tersenyum :)

    ReplyDelete