Belanja Raina Raifa ais krim

Wednesday, November 11, 2009

Kisah juru solek

Make up nikah : Kak Za (Banting)
Make up outdoor shoot blue theme : Kak Za (Banting)
Make up malam berinai : Fifi Omar (Kajang)
Make up bersanding : Fifi Omar (Kajang)

Sambungan entri minggu lepas seperti yang aku janjikan. aku akan cuba menunaikan janji-janji itu sebelum aku melahirkan baby dalam perut nie. iyelah skrg nie kandungan sudah memasuki usia 9 bulan bersamaan 36 minggu. debaran makin terasa tp sudah mula mengumpul kekuatan dari segi fizikal dan mental. semoga dipermudahkan segalanya.

make up untuk nikah dan outdoor shoot blue theme itu, aku telah hired kak za dari idaman jelita. in fact, aku amat selesa bekerjasama dgn kak za ini sejak aku cuba menggunakan sentuhan beliau semasa pre wedding shooting. dan sedia maklum aku berasal dari banting, selangor. jadi agak molek juga aku amik salah-satu butik dari daerah aku itu.

make up bagi malam berinai dan bersanding pula aku hired fifi omar dari d'renjis kajang. memang aku mahu menggunakan service seperti fifi omar ini kerana sgt teruja dengan hasil sentuhan beliau. w/pun harga untuk hired fifi omar agak mahal tetapi aku sgt berpuas hati dgn hasil sentuhan beliau. keep up ur work yeah.

Kak Za




Fifi Omar







26 comments:

  1. sama la kiter..sy masa kawen pun kak za yang make up kan..sangat puas hati! kakak sy yg baru bertunang sabtu lepas pun guna khidmat dia jugak

    ReplyDelete
  2. cantiknya dia..

    sampai guna 2 tukang mekap..

    majlis besar2an nih..

    ReplyDelete
  3. erlyda : kak za sgt baik kan? selesa berkerjasama dgn beliau

    ReplyDelete
  4. hahahaha...kak za masuk blog..huhu~~~

    ReplyDelete
  5. fiza : kasi up2 kak za. huhuhu

    ReplyDelete
  6. yess lepas tu dia tak kedekut nak sharing pasal teknik make up

    ReplyDelete
  7. erlyda : betoi2 tu. ida..nape bila tiap kali nurul nak tgk blog ida tak dpt ek? kosong je pages tu. dah berbulan2 try tau.

    ReplyDelete
  8. bile makeup yg dihasilkan puas hati pengantin, memang berbaloi kan? :) baru la tak moncong je muka pengantin dibuatnya ;)

    ReplyDelete
  9. Nurul..kenapa?tak percaya saya nina ker?saya kawen bulan 8 hr tu..saya baru dapat gambar..saya nak terus mengenali Nurul..saya ingat Nurul dah bersalin sebab lama tak buat entry..

    ReplyDelete
  10. nina : lum lagi bersalin. kalu dah bersalin nanti adik nurul akan bgtahu. rasanya nina tahu adik nurul iaitu dhila. sbb dia ada ex-change link kan?

    ReplyDelete
  11. lor yer ker..tatau laa plak sebab org lain bukak ok jer..nurul pakai internet explorer ker mozilla?

    ReplyDelete
  12. erlyda : tah laaa ida. selalu online kat opis nis time keja ngular jer.

    ReplyDelete
  13. dua-dua cantik :) sesuai dgn awak.
    oh,butik d'renjis tuh dkt dgn umah parent kte.slalu gak pi situ ms nak kawen.hehe

    ReplyDelete
  14. chantek nyer kak nurul.....

    hehhehe....gojes yu....

    ReplyDelete
  15. fathiyah : ooo umah parent awak kat bangi ke? d'renjis ada dua kan satu kat bangi dan cawangan kat kajang rasanya. nurul amik yg kat kajang.

    ReplyDelete
  16. yanie : thanks adik gebu . hehehe :)

    ReplyDelete
  17. ::nurul chantek..wah nasya pun ngah pening ni..smua nyer nasya pening..x tahu nak mula dr mana..nak cr mak andam..wedding dress..ayark::

    ReplyDelete
  18. nasya : nak kawin mmg pening segala2nya kita nak kena fikir. tp kita kena mula slow2 senaraikan apa yg dah settle dan yg belum settle.

    ReplyDelete
  19. mekap nurul cnthek...yg pnting nmpk mcm artis..ehehe...

    ReplyDelete