Belanja Raina Raifa ais krim

Tuesday, January 20, 2009

Antara Victoria Beckham, Paris Hilton juga Ikin Mawi

Entry kali nie aku nak citer sikit tentang tiga org artis yg betoi2 aku minat giler dr segi dress up, cara berjalan,penampilan n so on laaa. aku dr dulu lg mmg dh minat giler dgn penampilan victoria beckham. mmg victoria beckham nie ikon yg paling2 aku suka lah. pastu terminat lak dgn paris hilton dan yg terbaru aku leh lak terminat dgn penampilan ikin. alaaa...ikin yg kawin dgn mawi tuh. tak tahu lah nape aku boleh minat sgt dgn diaorg punya penampilan.

victoria beckham... why victoria beckham?
mmg dr dulu lg aku mmg minat victoria beckham punya stail. nampak dia vogue sgt2. dr dia dgn group space girls lg aku dh nmpk stail dia yg vogue tu. suka sgt tgk dia. lagi2 stail rambut dia yg pendek tu sehhh. masa tu aku sekolah lg mmg aku dh suka tgk rambut dia. pastu ada sampai satu tahap tu dh jadi trend lak potong rambut stail mcm dia. hahahaha. konon2 nak gak try potong rambut mcm dia tp...dh ramai sgt yg buat so malas laaa aku nak potong mcm stail dia kan. lg pun lawa ke kalu aku potong rambut mcm dia??? mcm tak sesuai jer. hahahaha. lg satu aku mmg suka tgk cara dia pegang handbeg. so mmg mcm dah terbiasa aku kdg2 leh terikut cara dia pegang handbeg. so...minta maaf lah ye kalu ada yg ingat aku nak tunjuk2 handbeg lg2 bila aku pakai handbeg kegemaran guess aku tuh. aku bukan nak tunjuk2. tp...sebenarnyer dh terbiasa terikut cara victoria beckham nie pegang handbeg dia. hahaha :).

Paris Hilton...Why Paris Hilton?
aku minat paris hilton nie sbb aku rasa dia nie comel,cute dan pandai bergaya. pastu aku suka sgt tgk dia dgn spek mata hitam dia yg unik2 tu. huhuhu. stail dia pun boleh tahan. aku suka gak tgk stail dia dgn spek mata besarnyer tu. dan lg satu dia kalu pakai track sut pun nampak menarik kan? kalu dia pakai T-shirt pun dh nmpk menarik sgt. w/p dia agak bermasalah sikit dan sgt lah sosial tp aku cuma minat stail dia ajer ok. yg bab2 lain tu mmg aku tak suka. bak kata org yg baik kita ikut yg buruk kita jgn ikut. hihihihihi :).

Ikin Mawi...why ikin mawi?
aku nie sebenarnyer cuma suka tgk ikin sejak dia bertudung saja. ntahlah...aku tgk dia nmpk lebih manis dan cantik sejak bertudung. aku tak lah minat dia ok. aku cuma minat stail dia bertudung saja. aku rasa dia nampak cantik jer dgn apa2 tudung yg dia pakai. w/p kdg2 tu tudung tu biasa jer tp kalu dia pakai nampak cantik sehhh. skrg nie pun aku tgh belajar2 nak pakai tudung pelbagai jenis. lg pun dh kawin so tgh belajar2 lah pakai tudung pelbagai jenis. ialah aku nie jap pakai tudung jap tak. kiranya aku nie on off laaa. tp...aku try lah the best utk cuba bertudung selalu. InsyaAllah. tp...tu lah tgk mood kdg2 nak pakai tudung kdg2 tak nak pakai tudung. hihihi :).

sebenarnyer aku suka stail yg simple tp nampak menarik dan sometimes aku suka nampak unik dan ala2 vogue gitu. hahaha. tp...yg penting bg aku simple dan nampak menarik :). ada sapa2 yg minat penampilan victoria beckham, paris hilton dan ikin mawi mcm aku ? hehehe :)


Friday, January 9, 2009

Rindu kamu

Kali nie aku nak bercerita sikit pasal kawan2 aku semasa di UITM. In fact lama aku mendambakan diri aku nie kat UITM iaitu lebih kurang 5 thn aku study di UITM nie. lama kan? mana tak lama dr diploma sampai degree aku kat UITM nie. InsyaAllah ada gak plan2 nak continue master if ada rezeki.

kalu ikutkan aku nie mula2 dulu nak sgt masuk USM kat pulau pinang tu. tak tahu lah aku nie dr dulu suka sgt dgn negeri2 di nun utara sana. hehehe. dr zaman sekolah lg lah berangan2 nak masuk USM. tp...apply2 tak dpt sehhh. sedih gak mula2 tu. tp...ubatkan hati try apply mana2 IPTA. Alhamdulilah rezeki aku dpt masuk UITM. terus syg sgt2 kat UITM nie. ibarat lagu UITM tu 'UITM DI HATIKU'. hehehe :).

masa aku masuk UITM peringkat diploma, mula2 dulu aku tak lah rapat dgn ramai kwn2 even kwn2 kelas aku sekalipun. aku still kwn dgn diaorg tp...cuma tak rapat. aku cuma rapat dgn own,melz,band,kak eliz,lin dan adah. huh...citer pasal adah nie...kdg2 ada berbekas gak sakit hati. byk sgt kes kwn mkn kwn ni bila citer pasal adah. so...aku tak nak citer pasal dia ok? lupakan saja pasal dia. hahaha.

ok aku nak citer sikit, masa diploma dulu aku paling2 rapat dgn own dan kak eliz sebenarnya. paling rapat sgt2 ialah own. pasalnyer aku 4 semester berturut2 satu bilik dgn dia. own nie orgnya mmg baik dan paling utama dia nie sbnrnyer manja dan lembut hati w/p dia dulu tomboy. hahaha. jgn marah ye own. ibu aku pun sampai dah kenal dgn own nie. Rindunyer aku dgn own nie.

aku juga rapat dgn kak eliz. aku dah anggap kak eliz nie mcm kakak aku pasal kak eliz nie student paling berumur dlm kelas aku masa diploma dulu. apa2 problem mesti refer dgn kak eliz. thanks kak eliz segala tunjuk ajar kak eliz dulu. tp..tu lah kak eliz nie dok jauh nun kat sabah sana. bila agaknyer kak eliz nak dtg semenanjung lg ek? rindu jugak sama kak eliz sehhh.

ermmm kenangan yg tak leh aku lupa time diploma dulu ialah aku,own,melz and band pergi kelas pakat pakai baju sama color. tak tahu lah mcm mana kami leh ngam dulu. pastu leh lak pi KLCC pakat pakai baju sama color gak. ada pulak tu gmbr kenangan pakai baju sama color. kalu bukak balik album mesti rasa rindu sgt2 sehhh dgn diaorg nie. sampai lah satu hari tu aku krisis dgn melz. puncanyer pasal assignment jer. biasalah masa tu hati muda lg tak bape matang. hehehe. skrg aku dgn melz dah ok macam biasa. melz pun dah tunang dan tak lama lagi nak kawin pun. melz...ko tetap kwn aku. lupakan lah kisah dulu2 ok :).

pastu masuk degree aku dah tak rapat dgn own pasal aku pun dah lain2 bilik dgn own. lgpun masa tahun akhir degree own dok umah sewa. aku dan sebahagian kwn2 aku still dok kolej kediaman. tp...kami still kawan sebab kami satu kelas.

time degree aku rapat sgt2 dgn morlee. ermmm...kami mmg ngam sgt2. lagipun kami sebaya so boleh ngam lah w/p aku nie kdg2 suka mcm tu mcm nie and then morlee lak tak suka mcm itu tp dia suka mcm nie tp...kami still leh ngam. dr mula aku masuk degree sampai habis degree ke mana2 pun dgn morlee. tak leh lupa sehhh morlee leh tahan naik keta kancil aku ke hulur ke hilir dulu dgn air-con tak ada. panas giler time tu. tp...morlee leh tahan beb. hahahahaha. morlee...aku rindu sama kamu sgt2.

kepada kawan2 aku yang lain korang pun tetap best jugak sehhh mcm isz,nierah,mahirah,azmi,ruby,farah,nik,fidah,nurul dayang, dilla penang,maya,seha cute,nizam,abg amir,meor,faznin,fifi,eijai dan lain2. tak akan aku lupa kenangan bersama korang lg2 kenangan kat terengganu masa wat project utk kerajaan terengganu, kenangan time buat final project dan byk lagi. aku rindu sama kamu semua. adakah kamu rindu sama aku??? hehehehe.