Belanja Raina Raifa ais krim

Friday, February 5, 2010

Which one ?

Quinny zapp

Quinny zapp with maxi cosi


Aku plan mahu belikan raina stroller baru. sebenarnya raina dah ada stroller dari sweet cherry. masa membeli stroller tersebut tidak berfikir panjang. kiranya main redah jer membeli. last-last menyesal. sebabnya? stroller yang ada itu berat bila di tolak, roda stroller tak berapa nak center bila ditolak dan paling aku menyesal sebab stroller tu bukan color merah seperti yang aku mahukan. salah siapa? salah diri-sendiri.
Halford


Halford hummer H3 travel system

sekarang nie bila aku ceritakan dekat saiful tentang nak beli stroller baru dia akan membebel kat aku sebab masa beli stroller yang ada tu aku tak tunggu dia untuk beli sama-sama. maklumlah saiful nie jenis keja tak tentu masa. selalu jer busy. hati nie mana tahan nak pergi shopping nak tunggu dia ada masa pulak. last-last pergi shopping sendiri. bila dah menyesal telinga nie kena tahan jer bebelan dari dia. tp alhamdulilah akhirnya saiful setuju juga nak belikan stroller baru untuk raina.

Maclaren


Peg perego

ikut plan minggu nie nak pi survey stroller baru di OU. tapi hati nie tak tahu nak buat pilihan mana satu? aku ada beberapa stroller yang dalam perhatian aku iaitu stroller dari quinny zapp include maxi cosi, halford, maclaren, juga peg-perego. tapi hati ini berat untuk memilih quinny zapp include maxi cosi sebab aku suka dari segi design dan sesuai untuk travel sebab stroller quinny nie boleh dilipat2 sehingga menjadi kepada saiz yang lebih kecil. kalu boleh aku nak beli stroller yang tahan lama. nanti boleh di pakai oleh adik-adik raina akan datang :). agak2 ok ke pilihan aku ini?

35 comments:

  1. same la mcm i nurul skang rania da ade 3 stroller hehehe tu pun masih belum berpuas hati ingat nak rembat mclaren lak tapi tunggu die besar sket ;p

    ReplyDelete
  2. koklie's : awak beli stroller apa utk rania?

    ReplyDelete
  3. sib baek kitorang dapat stroller tu hadiah dari ofis kite. so, takde la terasa rugi pon. biarpon jenama biasa2 je, tapi masih boleh guna. dan selesa biarpon bulky ya amat. huhuhu~

    *dok terusha2 jugak mclaren. tapi tak mampu lah. huhuhu~*

    ReplyDelete
  4. intan : bestnya intan officemate dh hadiahkan stroller utk khalish. officemate nurul bagi 10 helai baju untuk raina jer ari tu. tp syukurlah sbb ada juga org nak bg hadiah kat anak kita kan?

    ReplyDelete
  5. nurul sue suke mclarren tu....(betul ke idak ejanye).. last wiken g alamanda tgok mat salleh sorong anak dia guna stroller tu cun..

    *sempat gak berangan ngn hubby sue nak beli bende alah tu nnti... cepat la ade beby dlm perut ku ini...

    ReplyDelete
  6. dear, beli ikut bajet u all...n yang paling penting...design tu muat tuk disumbat dalam kete dan satu lagi, stroller tu bleh ditolak pada 2side...at 1st, dulu nad nak beli peg prego set yang u tunjuk tuh, tp xjadi...
    we all beli capella(korea design)...xjdi amik peg prego coz ianya xseswai ngan kete myvi kiteog tuh...so,terpaksalh lupakan niat tuk pakai peg prego...tunggu hazim besar bleh beli maclaren sporty tuh...

    capella tu same jer ngan peg prego punyer design cuma dia lebih ringan, lebih kecik then more cheaper...hehe...tu jer pendapat nad...

    ReplyDelete
  7. ohhh, tgk stroller ni, mmg best kan hehe. Takpe, harap suami menyokong nyer :D utk anak die jgk kan? hehe

    ReplyDelete
  8. sue : tu laaa macleran tu mmg ramai mat salleh pakai kan?

    nads : thanks kongsi pendapat ye nads. nurul ingat nak rembat quinny sbb dia leh lipat2 masuk dlm keta kecik nurul nie.

    ReplyDelete
  9. cantik2 pilihan nurul..design ngn colour menarik n uptodate..

    nurul kata klau leh nk guna lama tuk adik2 raina..bgs gak idea tuhh. nurul kena pilih design ngan warna yg sesuwei 4 baby girl n boy..kan?

    ReplyDelete
  10. alynn : tu laa nurul minat stroller color merah. nmpk menarik.

    ReplyDelete
  11. Ni rase nye first time I visit your blog... was blog hopping then suddenly ternampak gambar stroller ni...

    Neyways, we've been using Quinny Zapp since our son was born...and masya allah... we LOVE IT!

    The few main features that we really love are: its compact-ness, the wheels can easily come off to be kept in the travel bag, can be use comfortably by infant/babies and toddlers hence the Maxi Cosi carseat. Easy to maneuver, even with one hand you can steer the entire stroller effortlessly.

    So, happy shopping! =)

    ReplyDelete
  12. my ramblin : yeah saya juga sudah jatuh cinta dgn quinny

    ReplyDelete
  13. nurul, i plan nak beli maclaren utk rissa nanti...tp quinny pun cantik la :D

    ReplyDelete
  14. hye..i pun tgh searching for strollers..n if ur interested in maxi cosi tu..babyjaya ada sale..

    http://www.babyjaya.com/product_info.php?products_id=3804

    n its red in color..=)

    ReplyDelete
  15. oh bbstore lg murah but no red karer..hehe

    ReplyDelete
  16. semua pilihan di atas adalah ok..emill guna peg perego..ok sgt, if xde tempat nk breastfeeding,i gi kat pintu exit mall,duduk kat stroller tu and pangku emill tuk bf dia. cuma besar gedabak la..if letak dlm bonet keta..takleh dah letak brg lain

    ReplyDelete
  17. kte suka halfrod tuh.patern yg boleh sampai baby besar.awak,tak rugi invest stroller yg mhl sbb thn lama.berbaloi.

    ReplyDelete
  18. busuksayang@julia : nurul dah beli dah utk raina. nurul pilih quinny include maxi cosi. mclearen pun best awak. ingat nak sambar gak tp tgk laa dulu.

    nadya : aahhh thanks awak bg info. tp nurul dah beli laa awak sabtu lepas di OU. saya pilih quinny.

    ReplyDelete
  19. fathiyah : tu laa nurul pun suka halford. halford travel system tu. tp ari tu cari tak ada stock so pilih yg lain jer.

    ReplyDelete
  20. lip mama emill : ooo emill pakai pre prego ye? sabtu lepas masa servey tu mula2 ingat nak amik tu selepas halford tak ada stock tp nurul test tolak roda dia mcm tak best pulak. tp ikut citarasa masing2 kan? jadi nurul pilih quinny sbb bila tolak terasa ringa sikit.

    ReplyDelete
  21. kaler merah!! sama..
    kita pun nak merah..sama lak citarasa kita kan nurul
    kalau beli yg quiny tu nanti raina dah besar skit bleh guna ke nurul??
    semalam try tolak niece dlm prego tu
    best je...

    ReplyDelete
  22. we bought peg perego for adam. agak besar dan berat tapi puas hati. sbb anak kami besaq! hehehe. dia baby solid dan tinggi. so nasib beli peg, kalau amik chombi hari tu, mau tak muat, takpun dah longgar abes semua. i suka sebab bila baby baring kaki tak melunjur keluar, big enough lah. bakul besar lagi lah suke. frame dia solid so boleh berlasak dengan stroller tu. i rasa you beli agak2 baby you macam mana nanti.

    sbb like me, masa pregnant dokter dah few times warning, "your baby is big"

    dan sebab sedor diri memang mak pak pun spesis tinggi and big, hehehe, kita orang go for peg. tak beli lightweight stroller. tapi berat sikit lah peg nih.

    ReplyDelete
  23. dayu : hehehe citarasa kita sama ye. nurul pun mmg suka merah kalu stroller nie :)


    mrs kown : saya pun suka peg perego tp ari tu test tolak stroller tu agak berat jadi saya pilih quinny yg agak ringan sikit :)

    ReplyDelete
  24. beli sekali yang mahal untuk pakai lama :)

    ReplyDelete
  25. hidd@susudalambotol : betul tu hidd

    ReplyDelete
  26. Nurul, kite prefer Maclaren hehe. Kak Long kite dok gune Maclaren sampai skang ok lagi, tahan lame hehe =p baru la laju mcm F1 hehe (=

    ReplyDelete
  27. waa...sure byk pendapat2 dan para penasihat yg boleh bantu nurul ni...jelesnya tgk stroller itu sumer..

    ReplyDelete
  28. wahhhh bestnya nak beli stroller baru. memang sweet cherry ni tak berapa nak best kan huhuhu..kitorang pun jaranggg pakai

    btw, come join our giveaway for a chance to win our delectable diaper cupcakes!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com/2010/02/join-our-diaper-cupcakes-giveaway_12.html

    ReplyDelete
  29. bridezilla : nurul pilih quinny. mclearen tu nanti2 laa kalu ada duit lebih :)

    anil : tu laa membantu gak pendapt mereka


    drama mama : :)

    ReplyDelete
  30. nurul, eventho saya blm ada baby, tapi dah ada pilihan utk stroller. quinny memang coooool sangat!

    ReplyDelete
  31. farah : kita sama citarasa. quinny adalah pilihan.

    ReplyDelete
  32. Salutations
    I was looking around for [url=http://www.milesgershon.com][b]Entertainment Centers[/b][/url] or [url=http://www.milesgershon.com][b]Modern Wall Units[/b][/url] (I'm not really sure what the difference is LoL) and was wondering if you know any resources to explain what I need to know to make an informed buying decision. Any review is much appreciated.
    Thanks in-advance for all your help

    Jean

    Check out the link to this article I found about [url=http://www.squidoo.com/ent3rtacn3tr][b]Entertainment Centers[/b][/url]

    [url= http://www.milesgershon.com/entertainment-center.html][img] http://ep.yimg.com/ca/I/yhst-19364734663496_2071_606467 [/img][/url]

    ReplyDelete
  33. Wassup?

    I'm a mom of 6 boys and I just hate driving to the big box stores to get my [url=http://www.patiofurnituremax][b]Outdoor Furniture[/b][/url]. I just have no time in my busy schedule.

    A week ago I saw PatioFurnitureMax.com - I was blown away by their selection of [url=http://www.patiofurnituremax][b]Outdoor Patio Furniture[/b][/url] . I made my order in about 2 minutes (finally a site which makes it actually easy to buy) and being the technophobe that I am. I called them to make sure my order was correct. It's nice to get folks that actually pick up the phone when you call them!

    Anyways, I'm now waiting for my Steel [url=http://www.patiofurnituremax][b]Patio Furniture Sets[/b][/url]

    [url= http://www.patiofurnituremax.com][img] http://ep.yimg.com/ca/I/yhst-67822773705933_2120_144318506 [/img][/url]


    I'll write more when it arrives!

    all the best

    Karan

    PS> I also found this great article on Patio Furniture hope you like it http://www.articlesbase.com/furniture-articles/different-types-of-patio-tables-get-one-that-suit-your-taste-by-patiofurnituremaxcom-3362662.html

    ReplyDelete