Belanja Raina Raifa ais krim

Monday, March 22, 2010

4 bulan Cik Raina

Selamat pagi Cik Raina Evaqairina :)

Alhamdulilah raina sudah 4 bulan usianya. tup-tup sudah membesar anak dara seorang nie. rasanya baru semalam mama berhempas-pulas melahirkan raina. seronok melihat tumbesaran raina sejak awal kelahiran sehingga kini.

skrg raina kemaruk meniarap


pantang baring mesti raina nak meniarap

banyak perkara yang raina sudah belajar sekarang. antaranya :

1) raina sudah pandai senyum dan ketawa
2) raina sudah pandai pegang botol susu
3) raina sudah pandai menyemburkan air liur
4) raina sudah senang tidur malam
5) raina sudah pandai meniarap dan mara ke depan guna kaki
6) raina sudah pandai mengejek seperti ini "bluwekkk"
7) raina sudah pandai merajuk kalau kita marah dia. dia tidak akan pandang muka orang yang marahkan dia gara-gara kenakalannya
8) raina sudah mula belajar duduk. pernah sekali tu dengan secara tiba2 saja dia cuba duduk di atas car seat
9) raina mula menunjukkan ransangan yang memberangsangkan setiap kali sesi pembelajarannya dengan buku, flash card dan sesi menyanyi
10) raina sudah mula kenal siapa itu RAINA EVAQAIRINA setiap kali kita memanggil namanya
11) raina sudah tidak takutkan air setiap kali mandi
12) raina sudah mempunyai rambut yang boleh di ikat dengan fesyen 'ikat ala2 pokok kelapa'

hello raina goku harajuku :P

mama, kenapa jam raina nie asyik pukul 12.30 jer? :P

apa-apa pun aku bersyukur sebab raina membesar dengan sihat. semoga raina menjadi anak yang bijak, solehah dan menghargai pengorbanan mama dan papa yang membesarkannya. mudah-mudahan.

57 comments:

  1. :)
    raina dah boleh buat macam2. bagus!

    khalish tu suka ambil masa dia sendiri. penat auntie tunggu dia. huhuhu~

    ReplyDelete
  2. intan : takpe intan slow2. kita tak boleh paksa baby kita. biar dia buat sendiri secara natural :)

    ReplyDelete
  3. wahhhh tbayang2 asna kecomelan raina anjak2 kn kaki dia ke depan hehehe.. msti tomeyyyy~~~ ;D

    ReplyDelete
  4. asna : hehehe tu laa bila nak jumpa kan? kak nurul tak join gathering tu sbb keja n ada shooting utk raina di the curve. kalu tak leh kita ketemu kan asna

    ReplyDelete
  5. Comey Raina..geram..geram..geram..
    nk gigit2 n nk cium2 la.. ;)

    ReplyDelete
  6. are-long : hehehe pengan boleh cubit tak mau :)

    ReplyDelete
  7. hai cik raina!.
    makin bijak. kecik2 dah pandai tengok jam ya dia. syomell..

    ReplyDelete
  8. wah, cantik jam raina!
    auntie nak pinjam, bole? :P

    ReplyDelete
  9. xeea : boleh autie tp jam ni statik je kul 12.30 :P

    ReplyDelete
  10. hehe..chomel nye jam 12 raina tu..mne dpt jam tu long..

    ReplyDelete
  11. ain : jam tu si dhila laa beli tu. jam tak ada bateri :P

    ReplyDelete
  12. wah...raina sudah bnyk perkembangan eik..bgs2..anak yang bijak....suka tgk rmbut raina yang mencacak tue...cute

    ReplyDelete
  13. mun : rambut dia ala2 goku harajuku :P

    ReplyDelete
  14. sekejap dah 4 bln & raina pun semakin bijak ya...x sbr nak tgu my doter plak :)

    ReplyDelete
  15. alahai comelnye anak buah roy sorang ni..cute sgt tgk raina pandang jam tu..roy dulu pon suke pakai jam besar2 mcm tu..sampai kwn2 gelarkan roy ni power rangers biru..kebetulan uniform pengawas roy dulu 1 set biru..hehehe..nostalgia btol la..

    ReplyDelete
  16. wah!!!!!! best kan dah ada anak nurul..bila la turn kita nih

    ReplyDelete
  17. elok je raina pki headband dgn wrist toy tue..klau rania hbs ditarik-tarik smpai tercabut...

    ReplyDelete
  18. alolo.. pipi dia tu, labuh nyer. geram.. btw, shooting apa tu kat the curve? magazine ke?

    ReplyDelete
  19. comel nya..geram nye..brp kg dh ni nurul

    ReplyDelete
  20. amin...

    besar dah raina ek
    seronok.dah boleh bagi pakai baju2 yg comey2 tu.
    eee..geram!

    ReplyDelete
  21. wah...ramainye yg komen pasal jam raina tu. Kak Jue pn baru nk komen pasal jam. heheh...er raina x gigit2 ke jam tu?

    ReplyDelete
  22. Comelll....its ok..Raina jenis cerdik..cepat dia belajar..

    ReplyDelete
  23. Waa cepat Raina pandai meniarap Rania i baru pandai meniarap tapi nk balik semula x reti so nanges jela soh org baringkan die balik heehhee

    ReplyDelete
  24. ouhhhh..so kiut..mmg kiut habesss..alololo...

    alhamdulillah, perkembangannya memang memberansangkan sbb dia baru 4 bulan kan...happy for u.. ;D

    ReplyDelete
  25. progress raina sangat cemerlang
    mesti nurul bangga kan..dpt besarkan raina mcm ni...tgk dia membesar depan mata...
    nape panggil dia goku??
    rambut dia mana ada mcm goku..tapi sbb kedengaran comel.. aunty dayu pun nak panggil dia goku gak

    ReplyDelete
  26. julia : rissa pun akan membesar dan berlaku perkembangan iku step by step. dont worry jue :)


    roy : power rangers? hehehe so sweet la roy


    mala : InsyaAllah mala ada rezeki mala nanti

    sabrina : wat masa ni raina belum tarik2 lagi headband dia :)


    azie :yeah pipi dia yg nmpk sgt ketara tembamnya. photoshot azie. nak try anta gmbr raina ke mjlh pa&ma :)

    ReplyDelete
  27. shima : raina skrg dah 5.6kg :)


    zuris : betul tu zuris. dah boleh pakaikan raina jeans, dress yg comel2 tu


    jue : jam mainan. hehehe :D


    suria : Alhamdulilah raina jenis cpt belajar.


    koklie : tak pe koklie yg penting rania buat secara natural. jgn paksa rania yeah. biar dia buat ikut step by step :)


    anil : thanks anil. bilalah mahu ketemu anil lg kan?


    dayu : rambut raina bila pakaikan headband mcm goku. tu yg panggil raina goku :D

    ReplyDelete
  28. kiutnye..........!!! sangat kiut. amazing ek. 4 months kite tengok perkembangan die depan kite. owh my, bile lah mase itu akan sampai. bestnye! im happy for you *wink*

    ReplyDelete
  29. lynda : sgt hepi awak. hilang segala penat kita bila tgk muka baby kita :)

    ReplyDelete
  30. ada award untuk kamu dan raina. sila ambil ok.
    :)

    ReplyDelete
  31. tumbesaran yg memberangsangkan...seronok kan bila dpt lihat anak membesar depan mata...sekeajp ms berlalu dah 4 bulan Raina... :)

    ReplyDelete
  32. chomelnya jam dia. rambut dia lebat, bestnya ;)

    ReplyDelete
  33. sekejap je dah 4 bulan...macam baru je baca kisah awak deliver raina..

    ReplyDelete
  34. epy 4 months old raina bam! bam! hahahahaha.... aunty pun tak boleh nak buat fesyen pokok kelapak yg terpacak tu tau...ekekekeke...cute jekkkk

    ReplyDelete
  35. intan : thanks ye award tu


    ija1202 : tu laa sekejap kan? rasa baru smlm melahirkan raina :)


    hidd : nanti rambut umar akan lebat mcm tu jugak kan? jam tak ada bateri :D


    lip : tu laa nurul rasa baru smlm buat entry bertarung nyawa lahirkan raina tu

    fiza : hahaha tu laa pasal ummie ngah raina yg 1st time try ikat rambut fesyen pokok kelapa tu.

    ReplyDelete
  36. wah..comei nyer dia..nama secantik org nya...

    ReplyDelete
  37. wah pantas raina belajar..
    jadi budak bijak xlama lg ni..bgus la 4 bulan dh meniarap..biasa 5 bulan ke ats xsilap..keep it up

    ReplyDelete
  38. mummyar : thanks awak


    aziyana : dia dah meniarap sejak usia 3 bulan lbh

    ReplyDelete
  39. geramnyer mys tgk raina da semakin besar comel bangat plak 2 geram sgt2 rasa cam nak cubit2 je pipi dia ehheh raina da pandai meniarap ek ..

    ReplyDelete
  40. mys : hehehe. dia dah pandai meniarap dah mys

    ReplyDelete
  41. wah raina dah blh meniarap..bilalah aqil nk meniarap ni..huhu..

    p/s:mak dia masih sabar menanti hasil meniarap anaknya..;)

    ReplyDelete
  42. Comel sungguh ur daughter...secomel nama yg di beri. Happy 4 months old to dak bam-bam tu ye :D

    Thanks ye coz sudi singgah my blog, btw Intan link dan polo ur blog ye Nurul ;)

    ReplyDelete
  43. haha.. cumeiinye raina.. bile la dapat jumpa raina nie..

    ReplyDelete
  44. maria : nanti aqil akan buat secara natural gak ok? :)

    farah : besar kan farah ?


    crazybeautiful : thanks awak :)

    ReplyDelete
  45. intan : thanks intan. nurul pun dah masukkan intan punya link dlm list nurul

    ieja : nanti awak kawin jemput raina ye nanti leh jumpa raina :)

    ReplyDelete
  46. wah.. comelnye raina... rasa nak cubit2 jer.. ;-)

    ReplyDelete
  47. tika : hehehe thanks autie atiqah

    ReplyDelete
  48. hoho..raina tomeinyer bam bam plak tuu..geram time pic raina isap jari tangan..tgn berketak2..

    wah cepatnyer peningkatan raina skrg..meraniarap terus nk kedpn..danish meniarap mengundur dulu..dpt duduk pun lmbat dekt 10bln..baby gurl org kata mmg cepat..

    ReplyDelete
  49. alynnz : baby girl cpt ye? ada org kata baby boy pun cpt gak

    ReplyDelete
  50. nurul...raina comel sgt..tembam..heheheh

    ReplyDelete
  51. tahniah Nurul, nina tak sabar tunggu lahiran nina pulak..

    ReplyDelete
  52. nina : sabar ye. nanti akan tiba giliran raina melahirkan baby nina yg comel tu. raina yg nmpk tembam sgt tu tang pipi dia nina.

    ReplyDelete