Belanja Raina Raifa ais krim

Thursday, March 25, 2010

Best friend

kendut muka ko mmg mcm org jepun nanti anak ko mesti mcm ko kan tembam bam bam? sebenarnya nak letak gmbr lain. gmbr masa kita kat the curve dulu. tapi tak boleh appear pulak kat blog nie (pembaca, cuba teka kendut yang mana satu?) :D

selamat pagi :)

hari ni aku nak buat entri khas untuk my bff. yeah best friend sejak dari zaman tadika lagi. kami sudah berkawan lebih 20 tahun. nama dia pun lebih kurang sama dari segi pangkal nama iaitu 'nurul'. tapi aku panggil dia kendut. yeah nama glomour dia sangat unik huh? memang dari dulu panggilan itu yang aku gunakan.

dah lama aku nak buat entri tentang dia tapi bila duduk depan computer aku jadi malas menaip. hari ini cuba rajinkan diri juga untuk menulis. sebabnya? sebabnya aku sudah termimpi-mimpikan dia. mungkin aku rindukan dia. sebab kami dah lama tak berjumpa. "kendut, aku rindu ko. aku mimpi kita pi holiday dengan wawa. ko ingat wawa tak?"

sejak masing-masing dah berkawin terus perhubungan kami jadi semakin jauh. sorang duduk di shah alam sorang duduk di ampang. jumpa pun bila masing-masing balik rumah family di banting. sedangkan shah alam dengan ampang bukan jauh sangat jika mahu berjumpa. mungkin kesibukan aktiviti masing-masing menjadi punca.

kendut,

untuk pengetahuan ko aku sayangkan hubungan kita ini. aku sayangkan kawan-kawan kita yang lain yana, yan, norliah. aku ada kawan baik baru sekarang. dia tak asing bagi kita. kawan satu sekolah dengan kita dulu. cuma selepas 10 tahun baru aku terjumpa dengan dia. dia adalah siti salwa abdul karim @ wawa. ko ingat kan? dia duduk satu baris meja dengan kita masa sekolah agama dulu. anyway aku sayangkan korang semua. korang sayangkan aku tak? :)

p/s : kendut ko ingat tak nama poyo aku zaman sekolah dulu? i'm MEGAT :D.

18 comments:

  1. enteri ni mengcengkam jiwa raga..teringat kwn kwn dulu kala kan.semua dh sibuk..jumpa pun dh jarang

    ReplyDelete
  2. alololo..entri menyentuh hati ni.
    :)

    ReplyDelete
  3. shima : yeah kdg2 kita jadi rindu dgn kwn lama kan? rindunya.

    ReplyDelete
  4. intan : huh lama tgk jumpa kwn nurul ni. sedih wooo

    ReplyDelete
  5. yelah.sejak dh berumahtangga nie,cam dah ada jarak ngan bff kan.
    entri nurul nie menyentuh jiwa tol
    rindu lak kat my bff.

    ReplyDelete
  6. zuris : yeah rindu kan dgn bff

    ReplyDelete
  7. nurul, tiba2 jer jadi rindu dgn BFF...walaupun baru jumpa last 2 weeks :)

    p.s : adakah kendut yg memakai tudung dark brown ittew??? :D

    ReplyDelete
  8. asna ada kawan baik.. tp lately mmg xbley nk jd kwn baik dia dh.. =(

    ReplyDelete
  9. kendut? haha kelakar je nama
    lepas kwin ni masing2 ada tanggungjawab kan? dulu masa study la yg paling best.sentiasa bersama ...

    ReplyDelete
  10. alamak...giler la entry nih..sesapa yang jadi BFF Nurul ni sure tersentap sambil bergenang airmata bila sahabat dia menulis mcm nih...salute tu u la...

    ReplyDelete
  11. cehhh...bru leh komen td pc aku buat hal beb...beb thanks a lot ko buat n3 utk aku mmg touching sgt2 nak nangis pun ade sebenonyer...nie 1st time member aku buat n3 utk aku...sob!sob!sob!...sblm nie xder pun...dulu aku mmg ade bff yg sgt2 rapat dr zmn sklh tp syg hubungan x kekal beb...anyway beb thanks again "aku mmg syg ko beb" ko lew bff aku sekarang...
    love mamiaisy...

    ReplyDelete
  12. rindu kt kwn lama ye..bila dh kawen ni dh x cam dulu kan...nk jmp pun susah...i pun cam tu gak...lama nya x jmp kawan lama..hehe rindu

    ReplyDelete
  13. bff phia pun duk jauh2. memasing pun ada komitmen. tapi thanks to technology that makes us connected :)

    ReplyDelete
  14. julia : aah pandai pun teka. rindu kan bff kita?

    asna : laaa nape jg lagu tu?


    riena : nama bff saya tu sgt unik huh? yeah bila dah kawin hubungan dah tak mcm sebelum kawin


    suria : hrp bff nurul dpt bc entri nie


    wawa : touching tak? ko suka tak wawa ? :D

    mummyar : tu laa wak rindu tau dgn bff saya tu


    phia : yup guna teknologi bolehtapi tak sama dgn seronoknya berjumpa dgn bff kita tu

    ReplyDelete
  15. uchh.. entry ni mengingat kan ieja pada BFF..skang ni pon ssh nak jumpa.. pas kawen xtau la macam mana..

    :(

    ReplyDelete
  16. ieja : pas kawin mmg susah nak jumpa bff kita sbb masing2 dah ada komitmen masing2

    ReplyDelete
  17. nina pon ada tergerak nk tulis ttg seorg sahabat lama..tp rasa mls jerk..jendut yg tembam sikit tuh kan???

    ReplyDelete
  18. nina : kendut nina bukan jendut. nina tulislah nanti nurul baca :)
    kendut yg pakai tudung dark brown tu :)

    ReplyDelete