Belanja Raina Raifa ais krim

Monday, April 19, 2010

Kawan-kawan raina

selepas pupu pun raina still nak kan mr.beebird dia nie

Entri yang lepas aku ada citer tentang mr.beebird raina. Dan berjanji mahu menceritakan lagi tentang ini. ok kini aku tunaikan apa yang telah aku janjikan itu. Hingga kini mr.beebird tersebut tetap menjadi kawan paling setia buat raina.

Sedia maklum raina tidak di ajar tidur dalam buaian jadi mr.beebird itulah menjadi ubat paling mujarab untuk membuatkan raina terlelap. Mungkin mr.beebird itu toys pertama saiful belikan jadi sehingga kini ianya menjadi toys utama pilihan raina. Jadi ke mana-mana pun pasti mr.beebird itu akan di bawa.

waktu tidur

waktu bangun tidur

Kini raina ada kawan baru. Kawan baru raina itu diberi nama bear put put. Sebenarnya sebelum ini ummie ngah raina suka memanggil raina dengan panggilan raina put put. Jadi timbul idea untuk memberi nama untuk kawan baru raina ini dengan panggilan bear put put. Tetapi papa raina telah ringkaskan menjadi put put. Jadi sehingga kini nama put put itu digunakan.

waktu outting with ummie ngah raina

selepas mengamuk kepanasan di luar pun raina tetap nak kan mr.beebird dia ni

Terima kasih kepada ummie ngah raina sebab belikan kawan baru raina itu. Kebetulan hari tu pergi IKEA kerana mahu membeli sedikit barang dan tak sangka ummie ngah raina mahu belikan toys tersebut. Kebetulan raina sekarang tengah gatal gusi kerana mahu tumbuh gigi. Jadi put put itulah menjadi mangsa gigitan raina sekarang.

nie put put kawan baru raina :)

Harap kawan-kawan raina ini akan memjadi peneman raina paling setia. Hello mr.beebird dan put put :)

38 comments:

  1. aduiiii letak muke aku yg x lawo..malu aiiii...

    put..put..raina dh pandai auta ummi ngah

    ReplyDelete
  2. Alolo comelnya nama put put.. Hehehe. Hai raina! Adik mya baru je ada 1 toy barney, tp dia x pndai main lg. ;) nurul comey lebat sungguh rambut anak awak

    ReplyDelete
  3. angah : hentam saja laa bai. ok jer aku tgk gmbr tu hehehe



    azie : ohh pggil myiesha tu mya ye? so sweet. tak pe azie tggu mya besar sikit nanti dia boleh main barney toys dia tu.

    ReplyDelete
  4. angah : hentam saja laa bai. ok jer aku tgk gmbr tu hehehe



    azie : ohh pggil myiesha tu mya ye? so sweet. tak pe azie tggu mya besar sikit nanti dia boleh main barney toys dia tu.

    ReplyDelete
  5. helo put put!!!! welcome to the family...ehehehehe... cute jekkk nama put put tuh... raina bam bam betul, rambut pokok kelapak tu tetap menjadi pojaan hati aunty... hikhik... bila aunty dpt jumpa raina nih... :D

    ReplyDelete
  6. fiza : hahaha tiba2 kami suka dgn nama put put tu :)


    ain : raina put put :)

    ReplyDelete
  7. wahh ramainyerr kwn raina..semuanyer kiut sekiut raina..raina semakin mmbesar bagai juara..semakin bam bam..

    ReplyDelete
  8. alynnz : alahai alin dia mmg nmpk bam bam to berat dia cuma 5.9kg jer siap dh kena warning dgn doc sbb belum mencecah 6kg.

    ReplyDelete
  9. comelnye raina ngn put put dier....tambah-tambah ngan rambut raina yang terpacak tue..

    ReplyDelete
  10. mun : nurul pun suka tgk time raina gigit put put tu

    ReplyDelete
  11. aqil tak suka peluk mainan..die lebih suka tarik rambut mak die..abis bertambah gugur..huhu..

    mr beebird tu sgt comel..mcm raina..cute..;)

    ReplyDelete
  12. maria : dulu masa mula2 pun raina sussah nak di ajar peluk toys dia ni. tp nurul, saiful, dan keluarga nurul ajar raina untuk sayang toys dia baru dia suka untuk peluk toys dia :)

    ReplyDelete
  13. kiut nya...toys dia..raina pun cute jugak..

    ReplyDelete
  14. nurul. sha pon ade beli put put tuh ari ahad lps. sama mcm raina punye. bezanye skrg ni belom digunakan lg lah. hehehe

    ReplyDelete
  15. shima : thanks hihihi


    sha : eh sama ye? put put tu ummie ngah yg belikan

    ReplyDelete
  16. waa best la Raina ade bebird, rania nyer miss elly da xder huhuhu sian ranian hehehe, comel la raina ni gewamm

    ReplyDelete
  17. put put tue comel sgt lah

    nk carik satu

    ReplyDelete
  18. kalo mr beebird ilang mesti xlena tdo dibuatnye kan..comelssss!~

    ReplyDelete
  19. heee put put! comel! mcm bunyi kentut je hahaa

    ReplyDelete
  20. cantik la gambar2 nih...cutenye raina nye pipi...

    ReplyDelete
  21. cepatnya raina nak tumbuh gigi...en wazif meniarap pun x lagi...sbb badan dia berat....huhuhu

    ReplyDelete
  22. comel =)
    anak sedara kte suka katak dia tuh. nama katak tak diketahui.hehe

    ReplyDelete
  23. koklie : mcm ne miss elly leh hilang lak?


    cik gobu : cari di IKEA :)


    diah : thanks diah :)


    yonna : aah mcm bunyi kentut tp saya suka yg pelik dan unik :)


    lip : pipi je tembam tp badan dia kecik

    adda : tak pe watif akan meniarap ikut step by step


    fathi : sila tnya anak sedara apa nama katak dia :)

    ReplyDelete
  24. hai, salam kenal..

    wah, canggihnya nama anak akak..sweet :)

    ReplyDelete
  25. hanna : salam kenal. hehehe canggih ke? still ada maksud :)

    ReplyDelete
  26. check out the latest dates for makeup classes!!!

    APRIL

    24TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150
    25TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150

    MAY
    8TH-9TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

    15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

    **MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
    **LUNCH PROVIDED
    **CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
    **LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
    **BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

    PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

    WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEF0RE CONFIRMING)

    HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
    FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
    016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

    ReplyDelete
  27. check out the latest dates for makeup classes!!!

    APRIL

    24TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150
    25TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150

    MAY
    8TH-9TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

    15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

    **MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
    **LUNCH PROVIDED
    **CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
    **LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
    **BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

    PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

    WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEF0RE CONFIRMING)

    HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
    FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
    016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

    ReplyDelete
  28. lena nya raina tido ngan beebird nya....apalg ngan maxi cosi ituw...hehhe...selesa banget kan...?hehhe

    p/s > anda telah di TAG ye...nnt amik okey...thax dear

    ReplyDelete
  29. mummyar : thanks awak. eh di tag? ahaksss :)

    ReplyDelete
  30. hello beebird & put put.. so cute namanyaa.. :)

    ReplyDelete
  31. nk tnye stroller tu nnt bile dh besa ley transform utk dh besa ke?mcm 1-2 years?

    ReplyDelete
  32. ajjah : hehehe cute kan nama toys raina



    aleiz : bole awak :)

    ReplyDelete