Belanja Raina Raifa ais krim

Tuesday, April 27, 2010

Raina with tudung :)

raina tengok apa tu?
morning...
hari nie baru ada mood nak update blog aku ni. tak ada cerita yang best pun. just nak cerita aktiviti weekend yang lepas saja.

ummie ngah raina tgh mencuba mengikat tudung

mula2 raina ok je masa pakai tudung ni lama2 dia mengamuk :D

aku dan adik aku (ummie ngah raina) telah membuat percubaan memakaikan tudung terhadap raina. kami dengan jayanya telah memakaikan raina tudung. inilah namanya tak ada keja cari keja. ahaks :D. sian kat raina sampai mengamuk raina dibuatnya sebab kepanasan dan dia rasa macam rimas je sebab ada something kat atas kepala dia. sorry ye raina. nanti dah besar raina nak pakai tudung tak? mama tak akan paksa raina. mama nak bila raina dah besar nanti raina pakai tudung bila hati dah bersedia ke arah itu nanti. mudah-mudahan :).

nie ikatan tudung mcm nak pergi mengaji je :)

yang nie ikatan tudung mcm mama dia di zaman dahulu kala :)

p/s : credit kat pak usu raina yang amik gambar raina guna kamera canggih dia tu. kami gelarkan dia photographer pemalu bangat. nama jer amik coure fotography tp nak amik gambar malu2 kucing :D

48 comments:

  1. kiut nya raina pakai tudung.a'ah kan..budak budak dia cam rimas kalau ada benda atas pala dia

    ReplyDelete
  2. shima : tu la pasal. raina skrg dh pandai tarik2

    ReplyDelete
  3. tomelnyer raina pakai tudung... nampak dia bertambah bum bum.. ;-) bila lagi nak outting nie? weekend nie, cherating tak jadi, akak & abg bawak ibu & ayah gi jalan2 kat Kedah..

    ReplyDelete
  4. raina comel sangat pakai tudung..


    :: nurul dah tukar susu raina ke? ::

    ReplyDelete
  5. gula2 hati ummi ngah ni kalo pakai ape pon sume tomei la...raina pakai tudung nk pi ngaji alif ba ta ke tu heheh..

    ReplyDelete
  6. ala nurul...bila tgok raina ni jiwa cam membuak2 nak beby...so sweet raina comey sgt :)

    ReplyDelete
  7. haha sangat cute..! my niece jangan harap la boleh tahan nak letak apa2 kat kepala dia

    ReplyDelete
  8. kak mira : wow nak pi kedah ke? bestnya

    ReplyDelete
  9. cute sgt raina.
    before die mengamuk tuh, muka mcm takde perasaan je. pastu lama2 baru die ngamuk ek? :)

    ReplyDelete
  10. eee..comeynye
    raina dah besar.
    pipi pun dah kembang
    tak sabar nak tgu kysh besar...

    ReplyDelete
  11. Chomelnye anak nurul in tudung, i suka sgt tgk pics baby pics in tudung! Xkira baby girl or boy hahaha! I pernah tgk some mums suka pakaikn tudung to their baby boy for fun hehe ;)

    ReplyDelete
  12. kiut nye raina..suke tgk pict die yg last skali tu..mcm gaya mak siti nak g bergosip kt rmh jiran sbelah.hehe

    ReplyDelete
  13. raina sangat comel ngan tudung nak gi ngaji tu. suka sangat tau!
    :)

    ReplyDelete
  14. hihi qah pun suka belek-belek baby girl.. sangat sukaaa... diorang cute sangattt...

    ReplyDelete
  15. cutenyer raina pakai tudung hehehe, bile raina pkai tudung cam tu teringat zaman i pegi ngaji dulu ikt tudung camtu la yg best siap ade yang ready made tu pkai terus je hehehe

    ReplyDelete
  16. Amboi raina... Bergaya dgn tudung mama la pulak lps ni yea... Hihihihi

    ReplyDelete
  17. comelnya raina pkai tdung ....
    tp mmg ler bdk2 mmg x suka klu ada brg ltak kat kpala derang ...
    mesti ditarik2nya ....

    tp mmg comel bangattt...

    ReplyDelete
  18. Hi Raina...alalala tomey nyer...

    ReplyDelete
  19. comel gile raina pakai tudung... ;-)

    -irene-

    ReplyDelete
  20. ibu alia : lum tukar susu lagi tuggu stock susu anmum diabiskan. thanks ibu alia :)


    angah : aah nak mgaji alif ba ta gak ni :)


    sue : dah ready ke? kalu dah ready sue usaha ye. insyaAllah ada rezeki sue nanti


    julia : thanks jue :)



    eija : thanks eija :)


    ajjah : ari tu raina mengamuk gak :)

    ReplyDelete
  21. hana : thanks hana :)


    sha : betul tu . mula2 tak ada perasaan lama2 dia mengamuk. hihihi


    zuris : kysh akan membesar dgn jayanya nanti



    mawar : hehehe thanks mawar. saja pakaikan raina tudung ni :)


    ain : nak bergosip dgn jiran sebelah? alamak ain kelakarlah autie ain punya statement. hihihi


    intan : idea ummie nagh n tok wan raina la tu


    qah : nurul pun suka baby girl. cute n comel :)

    koklie : tu la mcm nak pi mengaji dah rupanya kan?


    fiza : hehehe. saja je pakaikan tudung ni :)


    sweetfiza : tu la raina skrg dh pandai tarik2 tau


    suria : thanks autie suria


    irene : eh irene ada kamu di sini. thanks autie irene :)

    ReplyDelete
  22. comelnya Raina :))

    Naurah pn klu kite pakaikn topi teros buat aksi rimas tahap gaban. Assumed klu pakaikn tudung pn itu mcm juga :p

    ReplyDelete
  23. hehe..last weekend pun maria pakaikan aqil tudung..hahah..ni la gaya mak yg teringin nak ada anak pompuan..haha..abis aku kerjakan anak lelaki ku itu..hehe..

    ReplyDelete
  24. hehhe tu key ke akak? :p comel bulat tembam la si raina ni. eieiie geram je nak gomol2 hahaha

    ReplyDelete
  25. comelnye!! geram kite tgk kak long.. :D

    ReplyDelete
  26. nasib tak di"try"kan dgn tudung saji. hehe

    ReplyDelete
  27. sharena : tu la budak2 kan kdg2 dia cpt rimas kan


    honeysour : hehehe thanks awak :) lama tak jenguk blog awak kan


    maria : really? hehehe :)


    atiqah : kalu geram jom jumpa raina :)


    mimi : ko cuit bole tp ko tak leh gigit


    phia : hahahaha tdung saji? ohh idea yg bagus gak tu phia

    ReplyDelete
  28. farhanna : thanks farhanna :)

    ReplyDelete
  29. yonna : hehehe jom jumpa raina.

    ReplyDelete
  30. sungguh fotographer pemalu kanns, ;-P

    salamm,

    ReplyDelete
  31. ohww! sungguh comel & ayu memakai tudung:)

    ReplyDelete
  32. Awak, comelnya Raina pakai tudung. Pipi pulak makin labuhhhhh!

    Keep in touch. :)

    ReplyDelete
  33. ya allah,comel sungguh raina pakai tudung ;)

    ReplyDelete
  34. ain : eh ain awak ada blog ye? aah pipi dia nmpk tembam




    yanie : meh jumpa raina


    sab : saja2 try pakai kan raina tudung :)

    ReplyDelete
  35. Nurul...baru perasan yg wazif pun ada baju yg mcm raina pakai ni...tp versi pendek..hehehe (lari tajuk) ;-)

    ReplyDelete
  36. adda : hehehe sama ye adda? nurul suka baju ni sbb bila tgk raina pakai calor kuning nmpk sesuai dgn kulit dia :)

    ReplyDelete
  37. alahaii tomeinyer raina..kiut sesgt..tetiba teringat alynn pd gambar yg mak n adik bongsu amik ketika danish dipakaikn tudung..duhh anak mama boy larr time tuu mak alynn ngah sibuk tru tudung danish pun menyibukkan diri terus mak alynn sarungkan tudung tuu kt danish..hik hik

    ReplyDelete
  38. Dear, ahkak pinjam photo tu ek. Jadi model kat blog.

    Kalo x buleh nnt btau, ahkak remove balik. Take Care.

    BTW, Sedap nama Raina!

    LIKE Zaza

    ReplyDelete
  39. karipapsayur : boleh tp nanti akak mention url link atau nama saya dulu ye :)

    ReplyDelete