Belanja Raina Raifa ais krim

Monday, June 7, 2010

Different

Memek muka raina agak berbeza sedikit antara memek muka ketika sengih, ketawa, masam monyok dan sedih. ramai yang cakap bila raina tengah badmood memek muka dia sebijik macam muka aku ketika aku badmood. dan memek muka ini akan berubah menjadi muka saiful bila dia tengah senyum, ketawa atau gelak besar.

memang agak diffirent sedikit. sekarang nie pergi mana-mana mostly mereka panggil raina dengan panggilan junior saiful. memang benar raina fotostat hampir 90% muka papa dia. nak buat macam mana masa aku pregnant dulu hari-hari sebelum tidur aku akan tenung muka saiful tu sampai aku tertidur. entahlah. memang tabiat aku macam tu ketika aku pregnant dulu.

apa-apa pun kenyataannya raina tetap anak aku jugak. whateverlah muka siapa pun. ayat nak sedapkan hati sebenarnya :D

gelak besar nampak gusi



muka monyok selepas mengamuk

P/s : malam tadi aku tak boleh tidur. puas aku tenung gambar raina nie sampai mata aku berat semacam baru aku tidur. aku rasa bila aku tengok muka dia boleh buat hati aku tenang beb. serius.

37 comments:

  1. muka papa nya ye...owg kata ank pompuan kalau muka bpknya sejuk....x tau la sejuk apa kan....hehhe...muka ank2 ai pn dua2 muka bapaknya...x kira lelaki or pompuan owg akan kata sebijik bapaknya....

    ReplyDelete
  2. mummyar : tu la ada gak saya dgr org kata kalu ikut muka papa sejuk

    ReplyDelete
  3. kenapa nak kena tenung gambar? raina takde kat depan mata ke nurul?

    ReplyDelete
  4. intan : mlm tadi raina tido dgn tok wan dia intan kat bilik lain

    ReplyDelete
  5. addha tgk bnyak ikut nurul la... ;-)

    ReplyDelete
  6. adda : iye ke adda? tp kalu adda tgk real muka raina fotostat muka saiful.

    ReplyDelete
  7. amboi mama vogue..suka tgk gmbar raina sengeh...xpelah, 2nd one u tenung gambar diri sendiri..hihi

    ReplyDelete
  8. azie : hahaha azie mmg nurul nk baby mcm muka suami. tu yg tenung sakan.

    ReplyDelete
  9. nanti bila mengandung mesti nak tengok juga muka rafiqy hari-hari.. biar baby fotostat muka abi dia.. hee~ belum ade rezeki... tengok raina je laa..

    tapikan ade org kata kalau anak pompuan selalu ikut muka ayah.. anak laki ikut muka mak.. hee~

    ReplyDelete
  10. muka Raina mmg nampak potostat muka papanya. Tapi takpe Nurul, org kata bila anak pompuan ikut muka ayahnya, sejuk. Tak sure apa yg sejuk tp mungkin relationship antara ayah n anak tu la kot. :D

    ReplyDelete
  11. atiqah : tu la ada org kata kalu baby girl ikut suami kita kalu baby boy ikut muka kita tp ada gak yg nurul jumpa yg baby boy ikut muka suami jugak.


    raihan : hrp2 gitu la raihan sejuk perhubungan tu

    ReplyDelete
  12. amboi rania...mengamuk kenapa nie???

    ReplyDelete
  13. beshnya tgk rambut Raina lebat betol. bile la Naurah punye rambut nk panjang nihh...-_-"

    menyesalkah aku butakkan kepala dia? hohoh

    ReplyDelete
  14. julia : mengamuk sebab kepanasan


    sharena : nurul tak penah botakkan rambut raina. oo naurah awak botakkan ye? nurul just potong pendek rambut raina. tp tu la makin di potong makin menjadi panjangnya rambut raina ni

    ReplyDelete
  15. baby girl mesti ikut muka ayah die kot.kysha pun sama.penat je kita teran kan.hehee...

    ReplyDelete
  16. itulah bsrnye hikhmat yg tuhan bg kat kita bl dah ada ank drh daging kita sdiri ni kan...
    :)

    ReplyDelete
  17. kadang-kadang rasa macam nak marah jugak sebab semua orang asyik cakap haqq ikut muka abah..
    muahahaha.. :P

    ReplyDelete
  18. ha..muka monyok tu muka cam nak kene cubit tu raina..ummi ngah babab nak? kalo sengih tu tanda nk menggeletis dgn ummi ngah n cik mok

    ReplyDelete
  19. ala nurul.x kisah la bab memek muka ni..yg pastinye bile besar nnt raina mesti cun mcm mama n papa dia..untung raina x ikut memek muka roy..muka ketat je..hhehehehe..

    bestnye amik gambar kt sawah padi..

    ReplyDelete
  20. comelnya! (gamba last sekali tu)

    ReplyDelete
  21. nurul..biasa anak lelaki ikut ikut muka mama..kan..kalau girl sbalik nya..hihi

    sejuk org kata

    ReplyDelete
  22. betul la nurul, mmg mcm potostat muka saiful..hehehe..tp kata org, kalo mukan ank mcm suami penyejuk mata..hehehe..eh yana pun skrng ni suka tenung muka suami..ntah2 nnt anak pun mcm muka suami

    ReplyDelete
  23. zuris : tu la penat kita mengandungkan dan push. hehehe tak pe la yg penting anak kita zuris. tetap anak kita


    nano : tu la. feel dah ada anak nie berbeza kan. seronok sgt


    kid : baby boy si haqq pun ikut abah dia ke kid


    roy : hehehe muka ketat roy? nurul tgk gmbr roy tak ketat pun ok je :)


    ladynoe : gmbr masam monyok tu noe ye :)

    shima : kdg2 tak gak shima. ada gak baby girl ikut mama dan baby boy ikut papa. tu la org kata sejuk ye?


    aziyan : hah kang muka baby dlm perut tu mcm muka suami aziyana :)

    ReplyDelete
  24. love the 1st picture... syiok sakannnn dia... hehehe... oh... nilah tudung polka dot yg nurul ckp tu yea.. hikhik... btw, yg 1st tudung nurul tu pun sama dgn fiza... kita mmg taste sama... ngehngehngeh... :D

    ReplyDelete
  25. suke tgk rambut raina..lebat semacam..lurus lak tuh..

    aish..tomei raina tenyum..=))

    ReplyDelete
  26. fiza : aah ni la tudung yg nurul ckp tu tudung polka dot mcm fiza kan? maybe color lain sikit. oooh tudung gmbr 1st pun sama ke? sama test ni kita ni kan

    fasya : rambut asal fasya. potong jugak tp makin potong makin panjang

    ReplyDelete
  27. bila tatap muka anak memang buat hati tenang...bila tengok gelagat dia buat hati ceria je.. :)

    ReplyDelete
  28. dengan telinga capangnya..
    dengan raut mukanya..
    tapi mata,hidung,mulut,pipi ikot kid...
    hahahahaha

    ReplyDelete
  29. Org kata kalau girl ikut muka ayah sejukkkkkkk...org kata.....

    ReplyDelete
  30. lip : tu lah kalu tension ke stress ke pun bole cool kalu tgk wajah anak kita kan.


    kid : tak pe yg penting haqq sihat dan comel kan :)


    mala : tu la nurul pun dengar2 begitu gak

    ReplyDelete
  31. my baby pon iras muka ayahnya.mmg kdg2 tu rasa jeles la coz kita yg susah pyah lahirkan dia kan.nk sedapkan ati org ckp la bb gal sejuk kalo ikut muka ayh.anyway raina senyum ke masam ke tetap nampak cumell

    ReplyDelete
  32. ahehe, takpela, muka2 dua2 ade skalikan..walaupun lain2 espresi :) ttp comel k..geram! :D

    ReplyDelete
  33. Mmg sllu dgr kalo bb girl ikut muka papa dia, insya'Allah sejuk :D

    Tapi betul lah nurul kalo tgk muka anak haishhh mmg akan "sejuk" dan tersenyum je hati nie kan :)

    ~Happy belated birthday Nurul!!!~

    ReplyDelete
  34. antalya : tu la awak nak sedapkan hati kita ckp begitu kan


    hanie : hehehe kira ada gabungan la mua dua2 w/pun muka nurul tak bg diikut raina. thanks hanie


    fathi : tu la kn?


    intan : thanks intan : yeah sejuk n tenang hati kan

    ReplyDelete
  35. sbb raina muka mcm saiful..sbb tu nurul nk tgk sblm tido..muka monyok pn cute..

    ReplyDelete
  36. maria : hahaha tu la pasalnya maria. tp nurul suka je mana2 muka raina gelak ke senyum ke monyok ke :)

    ReplyDelete