Belanja Raina Raifa ais krim

Monday, July 12, 2010

Why I love you?

Manusia kalau tengah angau dilamun cinta mesti akan cakap "I LOVE YOU". why I love you? tak ada ayat lain ke selain word ini untuk memikat? ayat baik punya bila mahu memikat. terutama golongan lelaki yang mahu memikat perempuan kan? mungkin ayat nie nampak lebih cool dan lebih sesuai digunakan. mungkin.

aku teringat satu kisah semasa di zaman sekolah dulu ada seorang kawan aku nak memikat seorang lelaki. haha. jangan terkejut bila perempuan nak memikat lelaki. kawan aku tu siap beli sekeping kad dan dia tulis ayat lebih kurang macam nie "aku suka engkau. engkau suka aku tak? kalau engkau suka aku engkau balas kad aku nie selagai stok masih ada ok" cantik tak ayat dia? haha.

kawan aku nie memang jenis selamba. tapi kadang-kadang dia berlakon control ayu jugak. tapi ayat dia memang superb sungguh nak memikat sang lelaki tu. korang rasa dia dapat tak pikat lelaki tu? jawapannya tidak dapat sepenuhnya ok. aku rasa lelaki tu kurang suka perempuan yang terlalu selamba macam tu. mungkin.

so kalau sudah dilamun cinta dan mahu memikat orang kenalah cakap ayat yang lebih sesuai okeh. jangan guna ayat macam kawan aku tu. contohnya straight to the point "I love u", "saya suka awak" "saya rasa saya dah sayang dekat awak" bla bla bla. InsyaAllah hasilnya mesti buat hati melonjak tinggi.

20 comments:

  1. haahlah nurul...biler nurul wat entry nie baru mun prasan...nape mesti nak ckp I LOVE U...??mgkn itu perkataan yang straight to the point tapi indah bila disebutkan...owh...selambanye kawan nurul tue...memang tak boleh blah lgsg...hehehe...

    ReplyDelete
  2. hehee...gila slumber kwn nurul tu.
    lain kali kenalah malu2 sket w/pun malu2 kucing ;P
    tak suma laki suka pompuan aggressive camtu kan

    ReplyDelete
  3. mun : tu la nurul kdg2 terfikir nape perkataan tu kan? hehehe

    zuris : tu la nurul tiba2 teringat kisah kwn nurul yg selamba tu

    ReplyDelete
  4. klu tulis kad dekat hubby pun mcm best kan hehe.. =)

    ReplyDelete
  5. bestnyer la kalau dapat sebut ayat2 2 tanpa ketawa berdekeh2 haaa..
    kalau mys gerenti da meleleh air mata ketawa tak reti la nak sembut perkataan romantik nihhh sakit perut nak gelk je nanti ..

    ReplyDelete
  6. mys : ayatnya kelakar ye? selamba ker kawan nurul tu. hehehe :)

    ReplyDelete
  7. heheee...agaknye if dia terkenang semula aper yg dia tulis skrg ni..apa perasaan dia ekk??hihi..biasala tu zaman memuda2.

    ReplyDelete
  8. lip : kawan nurul tu pun dah kawin lip :) mungkin terkenang kisah lama di sekolah dulu

    ReplyDelete
  9. wakakakaka
    long! nape buka cite nie?
    yat ngorat gune ayat selamber jer
    tp nk ngorat peng ssh la pulak
    sbb nk bg ati dier layu cam gurl biase
    heheeh

    ReplyDelete
  10. cliche sgt dah penggunaan i love you tu sekarang ni sampai nampak ayat tu mcm dah takde nilai. huhu. semua org boleh cakap i love you. cuba ckp dlm BM, berapa org je boleh kan? LOL. moralnya, sebutlan dlm melayu hahaa

    ReplyDelete
  11. nurul, alhamdulillah..until today, jue & hubby masih ckp i love u to each other every day (selalunya bila dia drop kat office, salam dia @ masa online on the phone) tanpa gagal :)

    ReplyDelete
  12. nah! dah click bagi menantu gua ice cream..hehe!

    ReplyDelete
  13. ayat : ok je kalu ko nak ckp i love u kat bakal isteri ko ayat. tp kalu ckp dlm bhsa melayu lagi manis kot . hehe

    yonna : sgt setuju apa yg yonna tulis nie


    jua : yeah nurul pun kalu sebelum letak telefon akan ckp "i love u" smpi skrg tp tak lah kerap mcm dulu2 zaman sebelum kawin. hihi. tahniah jua masih kekalkan penggunaan ayat tersebut utk eratkan hubungan suami isteri


    raina affan : hehehe click byk2 utk baby raina. hehe. thanks awak :)

    ReplyDelete
  14. hahahah
    dulu kan.kita yang gi ngorat ekwan
    hahahahaha *malu aku nak ngaku*
    kat tasik shah alam tu hah...
    kalau dia ingatkan smula, mmg rasa nak sorok muka dlm baju je..
    selamba yaya je kata 'ekwan, aku suka la kat ko, couple jom'
    hahahahahah!!!

    ReplyDelete
  15. sweet sis..im a new blogger..selamat brkenalan.singgahla my blog sis. ^_^ http://gorgeouscharms.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. hiks..
    sebenarnya kid la yang ngorat abah haqq.. :P

    ReplyDelete
  17. dayu : iye ke? tp sweet gak tu . hehe


    gorgeous : hi awak. thnaks jenguk blog saya. nanti free InsyaAllah sy ke blog kamu :)


    kid : really? hehehe :)

    ReplyDelete
  18. stu lg ayat bese "pecah kaca pecah gelas, sudah bce arap bls.."

    diikuti ngan ayat x bole blah mcm
    p/s : bce sorang2 ye.. hehe

    ReplyDelete
  19. reen : hehehe ayat tu dulu popular kan :)

    ReplyDelete