Belanja Raina Raifa ais krim

Monday, August 23, 2010

Theme party

hello Cik Raina Evaqairina

Cik Raina Evaqairina kini sudah 9 bulan. jadi tak lama lagi genap umur cik raina setahun. aku plan nak buat besday party raina. cukup setakat party yang kecil, sederhana tetapi meriah. tak mungkin aku mahu buat party secara besar-besaran. raina pun masih kecik lagi bukan? dia masih tak berapa faham apa itu besday party. jadi yang penting party tu perlu sederhana.

sebelum party nie dibuat, tok wan raina plan mahu buat majlis aqiqah raina selepas raya nanti. disebabkan raina pun dah besar dan kenduri aqiqah raina baru nak dibuat lepas raya nanti, jadi aku taklah excited pun nak buat persiapan beriya-iya untuk kenduri aqiqah raina tu.

sedangkan sebelum nie aku punyalah beriya-iya nak buat mini pelamin dengan buaian raina untuk kenduri aqiqah nie. tapi bila kenduri nie asyik ditangguh dan raina pulak semakin membesar jadi niat tu aku batalkan saja. so buat kenduri aqiqah raina tu secara sederhana saja. InsyaAllah.

raina nie pantang nampak kamera

thema colorful macam lengging raina yang colorful nie macam menarik bukan?

ok tak gabungan color biru dan hijau nie?

jadi sekarang nie aku tengah kumpul idea untuk merealisasikan besday party raina nanti. aku plan nak design sendiri apa yang patut. seperti majlis kahwin aku dulu yang kebanyakannya semua hasil design aku jadi aku akan praktikkan kemahiran aku nie untuk merealisasikan besday party raina nanti. InsyaAllah.

aku nak minta pendapat korang tentang theme party. korang ada idea tak nak buat theme apa? aku ingat nak buat theme colorful jer. sebab aku percaya theme colorful sesuai untuk usia seperti raina dan aku juga percaya dalam gambar nanti pasti nampak menarik. dan jika bukan colorful pun aku ada tertarik dengan gabungan color biru dan hijau. sedia maklum aku memang suka sangat dengan color biru ye. tapi aku tak pasti gabungan color tu nampak sesuai dan meriah ke tak? jika korang ada idea mari berkongsi dengan aku ye.

37 comments:

  1. 2 2 sy suka.. colourful pn ok..hijau biru tu pn ok..oh si raina ni pantang tgk kamera yek..geramnya..ni mst ikut mama die..haha..

    ReplyDelete
  2. wah! nurul dah start plan?

    kita ni satu apa pon tak sedia lagi. sebab birthday khalish dalam bulan syawal. maybe buat open house je kot. hehe.

    ReplyDelete
  3. maria : tu la maria suka theme dua2ye? ok ok akan nurul pertimbangkan. aah raina pantang tgk kamera maria



    intan : baru dok cari bahan. lum mula apa lagi. dah dpt bahan, idea n theme baru nurul mula buat sikit2. ohhh ok tu intan bole buat open house sekali besday khalish tu

    ReplyDelete
  4. wahhh..cantek !!
    semua cantek, hehe,
    bertuah raina =)
    cpt la stahun, xsbr nk tgk kemeriahan majlis tu,
    tgk kt sni je la, huhu :p

    ReplyDelete
  5. na : jom la na turun KL bwk awang dondeng

    ReplyDelete
  6. bt colour rainbow pon ok jgk along...xpon lebih sinonim lg dgn raina yg cute mute ape kate colour PINK..mest mjlis tu nnti akan jadi Majlis yg cute..

    ReplyDelete
  7. kaler hijau biru pown ok..colourful pown ok....klu nk nmpk meriah colourfulla cm legging yg raina pk tue....cepatlah raina setahun..tak sbr mahu tengok birthday party u...

    ReplyDelete
  8. colorful je senang hihi

    raina x pakai bajuuuu..sepsi taw!!! huhuh

    ReplyDelete
  9. ain : ko nie tak sudah2 dgn color pink ain. along hrp gender ain baby girl leh pakai baju pink je ok. hihihi :)


    mun : tu la rasanya nak buat colorful jer. eh mun kan dekat area selangor kan nurul invite mun dan wazif dtg besday raina nanti. dtg lah ye


    sherena : colorful? ok ok. hehehe sesekali amik gmbr sepsi sikit. hihihi

    ReplyDelete
  10. mr sharil dh plan awal2.ada rezeki umur kysha setahun nk wat birthday party kat mcD.hehee..

    vote for colourful!
    meriah! :)

    ishh..geram nye kat raina.
    auntie cubit pipi sket boleh?
    hihii..

    ReplyDelete
  11. yayan love pink.....pink x mau ke kak nurul.........
    raina mcm secocok ngan pink jek...hehehe....

    ReplyDelete
  12. bertuah budak2 zaman sekrang sebab mak ayah kreative2.... hehehe. yaya suka theme colorful.... macam menariks ,ceria and fun! plus dengan deco yg colourful.... mesti dalam pict nampak cantik. hehe.

    ReplyDelete
  13. zuris : masa mula2 dulu ingat nak buat kat mc d tp kretiviti tu mcm terhad so nurul ingat nak buat kat garden atau dpn rumah jer kot zuris. ok colorful ye :)


    yayan : alamak pink lagi? mcm boring la yan pink. colorful boleh ada la color pink nanti :)


    yaya : tu la budak2 skrg bertuah kan awak? ok colorful ye ? akan dipertimbangkan :)


    mys : yeahhhh hihihi :)

    ReplyDelete
  14. santekkkk sgt! i lioke!

    nurul, warna tu sgt sswai dah..happy go lucky..

    kena pakaikan raina crown nih nnti..mesti tmbah comel

    ReplyDelete
  15. wah..sekejapnye dah nak setahun kan..bestnye..kalau biru+pink pon sweet gak..
    dulu dok pk theme utk wedding skrg bday party utk raina plak kan..hehehheh

    ReplyDelete
  16. wah..kalu siap ada tema tu..kira besar jugak tu nurul..milia kalu wat kat ammar pun just simple2 jer...tapi mmg xplan pun lagi...hhii..

    ReplyDelete
  17. kalau buat color theme lebih mudah guest nak ikut. sebab senang nak cari baju :D

    ermm, kene start planning now! nanti baru boleh tau mane yg best & tak best nak buat. hahahaha... haritu fiza plan sebulan sebelum.. mmg pening kepala. aiyooo!!!! good luck to nurul! :D

    ReplyDelete
  18. suka pulak nengok ijau n biru tu.cun

    ReplyDelete
  19. vote for blue+green. yeahhh!!.


    *cepatla Raina setahun....*

    ReplyDelete
  20. bestnya! i pun suka arrange party.. hehehe theme color adalah penting untuk memeriahkan lagi.

    selamat berplanning nurul.. btw i suka combination tu.. go sajer

    ReplyDelete
  21. hana : nak kena cari crown mcm tu ye? hihihi


    roy : tu la kejap je dh setahun roy. cpt jer masa berlalu. biru n pink? ok gak tu kan

    armilia : nurul buat biasa2 jer tak besar mana milia asalkan meriah



    fiza : tu la nurul malas nak theme karton ke apa mcm susah je fiza. wat color theme jer senang. thanks fiza ye :)


    shima : nurul pun suka tp mcm nak buat colourful


    raihan : ramai gak pembaca pilih color nie. akan nurul pertimbangkan ye raihan


    azie : ok ye azie gabungan color tu? ingat nak buat coorful. nanti nurul fikirkan

    ReplyDelete
  22. nurul creative sure dpt come out with a fun party nih...

    ReplyDelete
  23. setuju gak kalo colourful sbb sesuai ngn budak then diorg kan mmg suka tgk yg colourful ni, blh ransang minda..mesti comel nnt..tmbah2 kalo ader cupcakes comel2

    ReplyDelete
  24. comel btl raina..

    fasya suka biru + pink..sweet je..ok la coz nmpk la utk kids kn..
    ni hny pndpat fasya..hehe

    ReplyDelete
  25. lip : tak lah creatif mana lip. tp boleh la kalu dpt cari bahan dan idea tu ada. InsyaAllah :)


    aziyana : tu la nurul ingat nak wat colorful jer theme rainbow sbb rasanya nmpk lbh menarik :)


    fasya : biru n pink? tp nurul tak bape suka pink color la pulak fasya. InsyaAllah akan nurul pertimbangkan idea fasya tu ye. thanks fasya :)

    ReplyDelete
  26. wah! dah besar raina ... hope tahun2 mendatang lebih happy dgn family :)

    ReplyDelete
  27. fareast : mudah-mudahan. dah besar raina kejap jer :)

    ReplyDelete
  28. fareast : mudah-mudahan. dah besar raina kejap jer :)

    ReplyDelete
  29. lawa la gabungan warna tu..!!!
    wah nurul dah planning ya..

    tapi kalau nurul jemput pun..
    belum tentu boleh datang..

    ceit tak malu.. :P

    ReplyDelete
  30. kid : meh la dtg kid leh jumpa kid, haqq

    ReplyDelete
  31. raina comel bangettttttt!!!!!!

    ReplyDelete
  32. seronoknyer nak plan birthday eyh?
    warna2 tu mmg cantik nurul. mane2 pun ok ;)

    ReplyDelete
  33. hanie : tu la buat sederhana jer hanie. tentang color nurul ingat nak buat colorful kot sbb ramai yg pilih colorful

    ReplyDelete
  34. raina dh anak dara dh. sekejap je kan nurul? mcm baru je aritu nurul aanounce raina dh lahir. =)

    ReplyDelete