Belanja Raina Raifa ais krim

Thursday, September 23, 2010

Terima kasih umar arjuna

umar arjuna

Sekarang hobi baru aku suka beli dan kumpul baju pyjamas baby GAP nie banyak-banyak. masa mula-mula dulu aku tak berapa yakin nak beli sebab aku takut nak beli tapi kualiti baju tak berapa nak best.

mula-mula aku try beli dua helai then dalam masa yang sama raina menang tempat ke 2 satu contest nie then dapat hadiah berupa baju pyjamas. bila tengok kualiti kain pun ok, sejak itu aku jatuh cinta mahu membeli banyak-banyak. Alhamdulilah sekarang raina ada lebih kurang 10 helai baju pyjamas terdiri dari bermacam-macam color. cuma tips dari aku baju kain jenis nie tak boleh basuh guna mesin ye. kena basuh guna tangan jer. dan aku beli baju nie saiz 12-18 month dan raina yang berumur 10 bulan nie boleh sarung baju saiz nie. so bermakna baju nie taklah besar mana jika kita beli saiz besar sedikit.

dan hari tu aku pos sehelai baju pyjamas nie kat umar arjuna. sebab memang aku dah niat nak bagi kat umar something sejak lahir lagi. kebetulan umar dengan raina lahir dalam bulan november. beza beberapa hari jer tarikh lahir diaorang nie. (iyelah kan time tu berangan teringin nak jenguk hidd time berpantang tup-tup aku pun tengah berpantang sama kan?).

harap-harap ada rezeki aku berjumpa dengan umar arjuna tu. bukan umar arjuna saja aku teringin nak jumpa tapi teringin jugak nak jumpa dariya anak zaza, sabrina anak ladynoe, kysha anak zuris, khalish anak intan, zarif anak nano, eisya anak dayu, aqil anak maria , mya anak azie, raisya anak mishaward, naurah anak sherena bla bla bla... (eh eh ramai kan aku teringin nak jumpa? ada lagi yang aku tak sebut kat sini. sebab terlalu ramai). maklumlah sejak jadi mak budak nie ramai kenalan pun dari golongan mak budak. haha.

Alhamdulilah dunia tanpa sempadan nie buat aku bertambah kawan w/pun tak pernah berjumpa. haha. aku cuma pernah jumpa damia anak fiza mior. Ohhh fiza mata anak kamu sangat cantik ye.

Raina evaqairina, kamu fikir apa tu ye?

Anyway thanks yeah hidd dan adi sebab sudi terima pemberian nurul yang tak seberapa tu dan pakaikan baju tu kat umar. siap request kat adi di FB nak tengok gambar umar pakai baju pyjamas tu. tup-tup semalam bukak FB ada tag dari adi. siap minta kebenaran nak gambar nie masuk blog aku. aku kan tengah rajin update blog. haha.

ok stop gelak. mari layan twitter :)

36 comments:

  1. mcm comel je pyjamas tu,,mahal tak nurul?

    ReplyDelete
  2. cantek la pyjamas ni. baby gap nak cari kat mana ye nurul?

    ReplyDelete
  3. maria : tak mahal sgt maria. mampu dimiliki. pasti nie. hehe

    ReplyDelete
  4. intan : nurul beli online intan

    ReplyDelete
  5. tengs nurul. tengah geram memilih kat blog tu. hehe :D

    ReplyDelete
  6. hahaha na pun nk jumpe semua supermomy tuu..tp ntahla..
    jauh diperantauan, huhuhu

    comel kan. dh la pyjamas tu semua yg cantek2,
    corak2 dia..
    berkenan gak,
    tp kene tggu zarif bsr sket,
    size dia skrg xde lg..

    ReplyDelete
  7. hidd : tu la geram tgk baju budak2 nie. tak pe beli utk anak :)


    nano : tu la kang nanti zarif dah besar sikit boleh pakai pyjamas ok

    ReplyDelete
  8. comel2 design pyjamas ni kan
    tp saiz eisya takde lagi
    kena tggu dia besar skit
    hhhmm...seronoknye kalau dpt berjumpa kan. ni target bday party raina je ni :)

    *org tak jemput pun aku mintak alamat nk dtg nanti

    ReplyDelete
  9. fie pon tengah gila nak beli online ni. teringin nak jumpa raina & nurul juga. =)

    ReplyDelete
  10. dayu : nurul pun nak sgt jumpa eisya dan dayu. kamu sudah dlm list semasa besday raina nanti. hehe :)


    fie : tu la nurul ari tu beli baju pyjamas ni saiz 12-18m raina umur 9 bln dah boleh pakai

    ReplyDelete
  11. dh besar dah dia...dah duduk dah pun..cpt masa berlalu kan...cantik pyjama tuh...

    ReplyDelete
  12. wahh..naurah pon masok dlm list lah. nurul, mcm la rumah kite ngn rmh parents awk jaoh sgt kann? hihi..

    moh la dtg beraya nurul!! klu kite ade kt rumah, mmg xde hal punyer =)

    ReplyDelete
  13. comel jek

    kan best kalau ade anak kecil
    haiiii

    ReplyDelete
  14. suria amanda : aah raina dah boleh duduk sendiri awak. kejap jer kan dia besar


    sherena : ada buat open house? leh nurul dtg. hehe :)


    ween : hehe nanti ween kawin pun ada anak jugak. best ada anak nie ween :)

    ReplyDelete
  15. Orked pun ada satu, yg gambar ladybug. Mmg comel sangat...

    ReplyDelete
  16. orked : rasanya nurul pernah nmpk gambar orked pakai baju pyjmas

    ReplyDelete
  17. alfiy anak xeea? hihi

    beli kat website mana nurul?
    kiut oh.

    ReplyDelete
  18. xeea : tu la ramia sgt kalu nak dituliskan tu. anak xeea sekali teringin nak jumpa ni xeea

    ReplyDelete
  19. kalo ada anak nnt, nak beli jugak lah pyjamas. baby nmpk cool pakai pyjamas la.hee

    ReplyDelete
  20. kiut umar tu.
    suka gak tgk bj pyjamas tu kan..suka nengok..tp smua nya lengan pjg..anak ku ni tak tahan panas rasa nya tak de lagi bj lengan pjg..tp gmbr gmbr kat baju tu comel comel belaka..

    ReplyDelete
  21. mmg comel! owh! bila lah my turn..ish! tak sabar tau nak beli pyjamas juga! hehe :)

    ReplyDelete
  22. aku selalu rasa teringin nak jumpa semua kawan blog. tapi segan. Nanti buat besday raina nanti buat ngan kawan ke family?

    ReplyDelete
  23. fathi : aah pyjamas ni nmpk kiut kan

    shima : ohh iye ke? raina pun jenis cpt rimas tp nurul selalu pakaikan lengan pjg masa belah malam


    shinnaz : hehehe beli jgn tak beli tau :)

    ladynoe : aku pun kdg2 segan tp kdg2 ada rasa mebuak2 kat hati teringin nak jumpa kwn2 bloggers. besday raina nati aku ingat nak jemput kwn2 dan family. wat kecik2 je noe. ko dtg ok :)

    ReplyDelete
  24. tomeynya raina.. rasa nak geget aje..hehhe

    ReplyDelete
  25. Nurul nak tulis Myiesha anak Hannah. Hihi!

    Saya pun teringin nak jumpa semua blogfriends. Jom buat gathering! :D

    ReplyDelete
  26. haha : hehe thanks hana :)


    hannah : tu la bila nurul dah post entri ni baru perasan lupa nak letak nama myiesha anak hannah, alfiy anak xeea, marissa anak julia eh eh ramai lg nak sebut terlalu ramai kwn2. hehe

    ReplyDelete
  27. kalau selesa untuk baby or bdk2 pakai, tak salah beli byk2 ... cantik juga baju nya ;)

    ReplyDelete
  28. baju pyjamas nie mmg best tau. comel je klo tgk baby2 pki. sy belikn ank buah baju pyjamas kaler pink, walaupun dia tu lelaki. haha. :D

    ReplyDelete
  29. fareast : tu la baju tu mmg cantik bro


    afeeqah : wahh belikan color pink ke? tp bdk2 pakai colourful apa2 color pun nmpk cantik

    ReplyDelete
  30. kalau lah kid dekat dengan nurul..
    rasanya tentu kita dah berdating kan.. :)

    ReplyDelete
  31. kid : mesti tu kid kalu dekat dh lama berjimba2 kita berjumpa :)

    ReplyDelete
  32. i have this a lot too. rasa nak gila dok beli benda ni sampai kena sound dgn suami... hehehe

    ReplyDelete
  33. dd : really? kita sama la awak tp pyjamas tu comel2 kan

    ReplyDelete
  34. nurul beli online..?
    bley bgtau nurul beli kat mana..?
    beli kat blog ker..?
    alin berkenan gak nk belikan tuk danish..

    ReplyDelete
  35. alynnz : aah nurul beli on9 alynnz


    dyla : nurul beli kat on9 ada di list link nurul simpan nie

    ReplyDelete