Belanja Raina Raifa ais krim

Wednesday, October 27, 2010

UITM tetap di hati

Abaikan editing gambar aku yang buruk dan macam tak matang nie ok. ini gambar lama aku di friendster :D

Hari nie secara tiba-tiba ruby ex-classmate aku di UITM dulu inbox aku di facebook. baru aku tahu dia sekarang berada di taiping disebabkan suami dia bekerja di sana. serius aku tak tahu perkembangan dia tentang ini. aku jumpa dia yang paling latest pun masa wedding dia di shah alam. masa tu aku tengah sarat mengandungkan raina. selepas itu seolah-olah kami seperti lost contact dan tiada connection langsung.

nasib baik ada FACEBOOK!
w/pun aku sekarang macam ada perasaan muak terhadap FB tp ada kalanya FB ini ada kebaikannya. seperti boleh berhubung terus dengan kawan lama misalannya.

ruby kata sejak dia kahwin dan ikut suami duduk taiping dah macam duduk oversea pulak. langsung tak ada connection dengan kawan-kawan tak boleh nak jumpa macam dulu-dulu. iyelah kan takkan nak turun KL jer sepanjang masa kalau dah duduk negeri selain KL atau selangor bukan?


Muka aku semasa menjadi tunangan orang dan zaman anak dara :)

Alhamdulilah w/pun aku konvo dah lama pada 2008 tapi dalam hati aku tetap ingat kat ex-classmate aku dulu. aku tak pernah lupa. kami dah lalui macam-macam semasa zaman study dulu. design kena pijak dan kena campak dengan lecturer, kena maki-hamun dengan lecturer sebab design atau idea macam orang kampung, kena saman dengan pak guard (sampai sekarang aku tak boleh lupa peristiwa pak guard baling batu kat kereta semasa aku tengah drive tanpa sticker pelajar. nasib baik cermin kereta tak pecah) dan macam-macam lagi okeh. kami lalui sama-sama.

bila masing-masing dah kahwin dah buat haluan masing-masing maka kami jadi jarang berhubung. bayangkan sahabat aku paling rapat, morlee nama dia itu pun aku dah jarang berhubung. serius aku sedih.

pada hal dulu masa aku dan dia tengah kemas-kemas barang nak balik rumah selepas habis final exam punyalah kami berperasaan sedih dan berjanji walau apapun terjadi jangan sampai lost contact. tapi sekarang apa cerita?

kadang-kadang bila aku lalu seksyen 7 tu, nak saja aku masuk UITM tu dan apabila pak guard tahan, aku akan jawab "saya rindu dengan UITM. saya nak masuk ronda-ronda boleh encik?" aku berangan. tapi selalu niat tu aku pendam dalam hati jer.

aku bencilah perasaan rindu macam nie. rindu kali ini memuncak dan makin menjadi-jadi sampai menggangu kerja aku.

RINDU sila pergi jauh-jauh.
tapi perasaan itu tetap datang dan tetap ada dalam hati aku ini.
so apa cer? layan sajalah.

35 comments:

  1. ai pun uitm juga!

    tapi kampus seri iskandar. =)

    sahabat & kenangan mmg buat kita selalu rindu.

    ReplyDelete
  2. dak pink : ohh ye ke? sama kita cuma lain tempat. hehe :)

    ReplyDelete
  3. cari put put sampai dapat. itu cer terbarunye hahahah

    ReplyDelete
  4. layan je perasaan rindu tu..;)

    ReplyDelete
  5. angah : hahaha nanti aku dgn saiful cari lah . misi mencari akan diteruskan. wahhhh


    maria : kasi layan jer la ye :)

    ReplyDelete
  6. sy graduate mmu, bukan uitm tp life in campus still same je kot memane kan. kdg2 mmg rindu tu dtg lagi2 kalo pi campus memane hantar adik2. rasa rindu nak belajar balik, rindu kwn2, rindu ah sume2.

    ReplyDelete
  7. rindu kat geng2 Akademi TV3...batch 2000-2002

    huhuhu..

    =[

    ReplyDelete
  8. betul la kak..bila da abes stdy,rasa rindu kt tmpt kte stdy dulu kn..huh,umt..rindu kamu juge...

    ReplyDelete
  9. student uitm jugakk :)
    mcm dak pink, kat seri iskandar .
    hehe.

    ReplyDelete
  10. oowh..sy pon rindu zaman UiTM Dungun sy.. n penah stay di UiTM SA sbulan tuk short course.. rindu amat..

    ReplyDelete
  11. entry u nie wat i rindu manjung & sri iskandar...SGT!!!!

    alhamdulillah, sampai skrg jue & budak2 batch jue still keep in touch...thanks to FB :)

    ReplyDelete
  12. oo grad sama ngan seha ek..

    tulah kan.. dulu itm perak, kalau lalu kat sri iskandar tu, rasa macam nak masuk n ronda2 je sebab teringat kenangan lama. tapi yg lecehnye kena tinggal ic kat pakguard tu..

    seb baik ade facebook! mostly, sekarang ni mmg keep intouch ngan mmbr2 study melalui FB...

    ReplyDelete
  13. fad : mmg pun fad kan? kalu boleh diputarkan masa mcm zaman belajar dulu kan best :)


    yanie : ohh bekas student akedemik tv 3 ye yanie.

    fasya : dulu masa study tak rasa pun nak mcm ni sbb kwn2 study ada sekeliling kita bila dah abis study rindu tu dtg tiba2 kan


    farhana : ramianya kampus sri iskandar ye. tiba2 teringat seorang kenalan yg study di sana :)


    myra : wahhh bagus kamu amik short course kan? nurul dulu pernah pergi uitm dungun nak siapkan final project utk kerajaan negeri t'ganu. bestkan tepi pantai :)


    jue : ohhh jue ex-student sri iskandar ye


    honeysour : sri iskanadar lagi. wow ramia nya cawangan sri iskandar. apa2 pun kita sama bekas student uitm :)

    ReplyDelete
  14. saya rindu kat kawan saya masa kolej
    :'(

    ReplyDelete
  15. tapi sha tak penah rindu pon kt upm. mayb sbb tak best kot. hehehe..

    ReplyDelete
  16. masuk je lah nurul
    aritu tu pun kita dah gi, kebetulan nak jumpa membe
    dh alang2 masuk
    pusing2 lah ngan ekwan kat dlam tu, bawak eisya
    ya allah..mmg rindu giler lah

    5 taun idup kat situ

    wwaarrgghh!! tiba2 jadik rindu sgt2 lah pulak!!

    ReplyDelete
  17. dewi : rindu kan dewi dgn kwn2 masa study


    sha : aikk sha tak rindu langsung ke?

    ReplyDelete
  18. dayu : tu la rasanya nak jer masuk uitm tu tau. rindu.

    ReplyDelete
  19. lip : yeahhhhh . i love uitm too :)

    ReplyDelete
  20. rindu sangat
    seriusly dw doa sgt time majlis kawin dw dorg attend
    akk jgn buang gambar2 tu
    nanti raina ley tgk time dh besor :p

    ReplyDelete
  21. dewi : InsyaAllah dewi mereka pasti dtg ke majlis kawin dewi bila free nanti. masa majlis kawin akak dulu Alhamdulilah hampir satu kelas yg dtg . ada yg dr t'ganu, melaka, perak yg dtg ke majlis akak. lecturer akak pun dtg. seronok sgt :)

    ReplyDelete
  22. mama raina, kechiknye dunia!! kamu senior satu badge je. mase tu en wan zamani KP Graphic kan? HAHAHAHA rindu gile UiTM. patot la bile tengok sume gambo, rase mcm kenal je dorang tu sume. ade yg dr Perak gak kan? Dalila kenal? Die senior dr sekolah convent lg tuh HAHA :D

    ReplyDelete
  23. lynda : kamu dak graphic ye? nurul dulu prt tech tapi sama lah art school kan? fakulti art kan besar kat shah alam dulu hehe. so tak berapa nak cam. kalau dalila kawan mai, nor tu mmh kenal . sbb dulu satu bilik dgn mai n nor dan dalila selalu lepak bilik kami di seroja dulu.

    ReplyDelete
  24. kak long, kite pun rindu sgt UiTM specially section 7.. kan bagus boleh turn back time..

    nway, kite pernah masuk sesaja kat uitm.. nasib time tu pak guard xtahan.. :-)

    ReplyDelete
  25. kak long, kite pun rindu sgt UiTM specially section 7.. kan bagus boleh turn back time..

    nway, kite pernah masuk sesaja kat uitm.. nasib time tu pak guard xtahan.. :-)

    ReplyDelete
  26. test la sekali beranikan diri ckp gitu kt pak guard.amacam? ada beranik

    ReplyDelete
  27. ok..nanti ana add nurul kat FB..:) kat opis da kena blok..

    panggil kita ana je. :)

    ReplyDelete
  28. atiqah : rindu kan? paling rindu makan kat sek 2 lepk reramai. hehe


    yun : nanti lah cuba beranikan diri. ewahhhh :)


    ana : hehe ok ana :)

    ReplyDelete
  29. uitm dungun sgt best.. ms degree smbg kt UMT.. walau pon tp pantai gak..still xlh lawn uitm dungun.. suasana sgt laen.. n mayb sbb kwn2 sgt happening..

    ReplyDelete
  30. myra : boleh lepak2 tepi pantai bila tension belajar kan? bestnya

    ReplyDelete
  31. nurul, gamba 1st tuh yg pki tudng kaler hijau2 tuh...cam kembar mmbr i..kecik jer dunia kan..:-)

    ReplyDelete
  32. farhana : dia mmg ada kembar 3. maybe kembar dia kwn awak farhana :)

    ReplyDelete
  33. a'ah..tp sy kenal kembar 3 tuh..:-)

    ReplyDelete
  34. farhana : ohhh kenal ye? hehe :)

    ReplyDelete