Belanja Raina Raifa ais krim

Thursday, January 6, 2011

Siapakah perempuan itu?

Gambar usang zaman 2008. guna kamera cikai je time nie :D


Cuba teka siapakah perempuan berbaju kuning itu? gaya bergambar macam hebat sangat je kan? macam kelakarlah pula bila tengok gambar nie. haha :D

aku godek punya godek computer pagi tadi terjumpa gambar lama nie. kalau nak tahu perempuan tu adalah aku. zaman dulu-dulu aku edit gambar pun macam budak-budak je. malu wei. tapi malu-malu pun aku nak juga letak dalam blog kan? hentam sajalah bai.

tak silap aku gambar nie di ambil semasa aku sedang sibuk buat preparation untuk majlis kahwin aku kot. eh ke masa tu aku pengantin baru? entahlah aku pun lupa. serius aku lupa.

tujuan aku letak dalam blog aku nie adalah untuk membakar semangat aku supaya berusaha sungguh-sungguh untuk mengecilkan badan aku. itu saja.

P/s : memakai bengkung seperti orang berpantang pada sebelah malam membuatkan diri aku tidak selesa. kepada rakan-rakan blogger yang akan join gathering di mid valley nanti silalah jangan terkejut tengok bentuk badan aku ye. aku sememangnya sudah berisi bukan seperti di dalam gambar seperti gambar di atas itu.

19 comments:

  1. samela nurul.
    as pon dalam proses nk menyelimkan badan. tpi selere makin rancak.

    wat to do?
    :D

    ReplyDelete
  2. kamera cikai tak per, janji teknik ambik gambar mantap

    hehehhehe

    ReplyDelete
  3. alah Nurul, kite pon gemok jugak. belasah jelah. bkn nk masok pertandingn blogger mommies mane paling slim & cantet. kannn??? =)

    ReplyDelete
  4. Tak gemuk pun lah Nurul. Biasa je. Mungkin sebab terlalu di set kan dalam fikiran lepas mengandung akan gemuk.

    ReplyDelete
  5. as : tp selera makan menjadi2 kan as? huhu


    yanie : huhu aah lah kan yanie. wahhhh :)



    sherena : tu la tapi tiba2 daku segan mana tahu aku yg plg gemuk nanti sherena. hrp2 tak lah :)

    ReplyDelete
  6. Ahahahaha tergelak baca comment sharEna!

    Kita sama. Mana sama badan anak dara dengan sekarang dah jadi mak orang. Hikhik. Sama-samalah kita blushing nanti ok. :P

    ReplyDelete
  7. gmbar nostalgia la kira ni? hehhe

    hmm xpe nurul, yg penting kita tetap usaha utk kurus ek? hana pon sama..huhu

    ReplyDelete
  8. hid : tp nurul mmg dah berisi sikit hid. sbb jeans tak boleh nak sarung. ada sehelai dua je boleh. risau yg amat ni. salah-satu azam baru nak kurus. hehe :)


    hannah : eh hannah kamu kan dah kurus? tgk dlm gambar pun dah tahu. hehe

    ReplyDelete
  9. takpe nurul gemuk2 pun comel gitu heheh ... so jgn susah hati yer chubyyy la comellll..

    ReplyDelete
  10. alahh nurul
    no hal lah
    masing2 ada perasaan yang sama
    tak kesah la camne pun
    janji dpt jumpa geng!!

    ReplyDelete
  11. hana : betul tu asalkan ada usaha kan? hehe


    mai : comel ke ai mai? hehe :)


    dayu : ku rasa kamu kurus dayu. oh lg satu cantik. sbb bani kata dayu cantik :)

    ReplyDelete
  12. tak gemuk pun..so dont worry so much k nurul..

    ReplyDelete
  13. sama2 lah kita dlm proses mengecilkan saiz badan...ekekeke. gud luck nurul!

    ReplyDelete
  14. maria : kalau maria tgk nurul betul2 baru maria ahu bahawa nurul ini sudah berisi :)


    as : mari as kita sam2 kuruskan badan :)

    ReplyDelete
  15. tak nampak gemok pun? kita takut kalau kita jumpa Nurul, nurul yang terkejut..huwaaaa..kita lagi gemok!

    ReplyDelete
  16. Takpe. Seluar yang tak muat tu nanti boleh motivate diri. Cuba lah makan sebelum Magrib. Malam just minum susu rendah lemak. Nasi ambik dalam 4 sudu macamtu. Sudu tau, bukan senduk. Haha.

    ReplyDelete
  17. nurul..kurus2 sgt pun tak cantek..biarlaa berisi mcm skang..suweett gitu:)

    p/s : sbb saya pun dulu sgtlaa kurus - 41kg jek, mmg aim nak naik badan..bile tgk gmbr lame yg kurus2 rase mcm mencikkk...heheh

    ReplyDelete
  18. u still looking gud la nurul...trust me!!

    ReplyDelete
  19. hid : tu la skrg tgh usaha sungguh2 nak kurangkan makanan yg berlemak tu semua. dpt turun sikit pun orait lah :)


    maya : tu la maya nurul nak kurus sikit pun jadi lah. nak kkurus mcm dulu mcm mimpi je. hehe


    farhana : ye ke? cuba farhana tgk the real? mesti ckp eh ni nurul ke? hehe

    ReplyDelete