Belanja Raina Raifa ais krim

Monday, February 7, 2011

Entri baru selepas lama tidak menulis

Cuti kali nie memang aku sedikit busy tapi aku cuba juga luangkan masa bersama suami dan anak. untuk Raina, next time if papa dan mama free, kami bawa pi holiday ye. kali nie main pasir kat kampung Atok dan Tok Wan je tau :)


Aku baru saja selesai jenguk blog kawan-kawan. mana yang aku rasa nak komen tu telah aku tinggalkan komen aku di blog masing-masing. mana yang aku tak tinggalkan komen tu sebabnya aku tak tahu nak komen apalah tu ye. aku tetap baca blog kawan-kawan aku tau bukan tak sudi. cuma tak tahu nak komen apa je. dan kadang-kadang tu internet macam kura-kura. tu yang aku baca laju-laju then tak dapat komen blog kawan-kawan. tapi yang penting aku baca juga blog kawan-kawan aku ye supaya aku tak ketinggalan cerita.

ya ampun hampir dua minggu juga ye aku tak update blog aku nie. alasan utama busy sikit dengan kerja-kerja di office juga kerja sampingan di rumah. aku sekarang agak busy dengan kerja-kerja men 'design' something untuk Raina. dan aku ada sedikit misi yang aku sedang usahakan. tu yang blog pun terabai nie.

kasihan kat blog aku dah berhabuk tak update nie hah. daku berangan nak dapat 12K. berangan sajooo :D. mentang-mentang baru dapat cheque dari nuffnang terus blog pun terabai. hehe :)

ok lepas nie aku cuba untuk rajinkan diri menulis ye. cuba cari dan kumpulkan idea-idea untuk menulis nanti. harap ada info yang boleh di kongsi nanti. entah kenapa aku sejak dah ada anak nie lebih suka menulis entri yang boleh di kongsi bersama kawan-kawan yang lain. InsyaAllah.

macam mana holiday chinese new year korang? mesti masing-masing pergi holiday ke mana-mana kan? untuk aku sekeluarga tak ke mana-mana pun. tapi adalah beberapa agenda yang aku buat semasa cuti hari tu. cuma cuti aku kali nie aku banyak habiskan masa aku menghadap illustrator dan photoshop. sudah beberapa malam aku tidur apabila menjelang subuh tau. tapi demi Raina aku gagahkan juga.

oklah nanti jika ada idea dan mood menulis datang dalam diri, akan aku tulis lagi ye. apa lagi korang sila update blog korang. aku nak terjah membaca nie.

27 comments:

  1. ni tak sabar nak gi makan2 raina ni
    nak tgk hasil sampai tak tido mama dia ni hah
    takpe..demi anak..dan kepuasan sendiri kan

    ReplyDelete
  2. pestaim tinggal jejak for nurul

    ReplyDelete
  3. wah raina asyik yeee duk men pasir....hurm bile tengok raina leh berjalan sendiri tak sbr mun nak tgk mirza berjalan sendiri...huhuhu...

    ReplyDelete
  4. dayu ; nurul design simple je dayu. sbb kekeringan idea. hehe


    juelee : hai juelee. thanks juelee jenguk blog nurul


    mun : hah tggu mun time mirza dah jalan nanti boleh kurus tau tp nurul tak kurus2 pun sbb kuat mkn :D

    ReplyDelete
  5. kita pun sama..baca tetap baca..tapi tak tau nak komen apa...-_-'

    ReplyDelete
  6. wah best nyer Raina main pasir...
    Aritu bawak Alif g Teluk Batik.. tak sempat nak men pasir sbb dah lewat smpi sane.. +- mmg tak planning nak men pasir sbb ibu dan ayahnyer sebok nak berfotogediks jer..kekeke..

    ReplyDelete
  7. umie : hehe mama n papa dia pun terlebih syok :)


    shinnaz : kan? hehe samalah kita shinnaz :)

    ReplyDelete
  8. mcm best je nurul main pasir tu..

    ReplyDelete
  9. jue : hehe. kdg2 anak tak lah iya2 nak main jue tp mama n papa je yg iya2. hehe. oh teluk batik? nurul pernah ke sana dulu. best jugak kat kat sana


    maria : boleh lah maria. lama tak main pasir. hehe :)

    ReplyDelete
  10. wah bestnya raina main pasir.
    bawak husna pegi pantai, jejak pasir pun takmau....dibantainya nangis..

    maybe kecik lagi, tak paham ape...

    ReplyDelete
  11. fahsya : hari tu raina nangis gak masa 1st bawa pi pantai tp kali ni bawa pi pantai papa dia ada ikut sekali elok je dia tak nangis. manja lbh dgn papa dia kot

    ReplyDelete
  12. kte serupa la.. dok bace2 blog org pas abes bc x tahu nk komen cam ane...:)

    ReplyDelete
  13. nurul, jd tak gathering blogger mums tu???

    ReplyDelete
  14. xsbr nk tgk majlis raina nanti,
    mesti meriah n cntek gler, heheh

    ReplyDelete
  15. manje : kan? hehe :)


    ainul : maybe di postpone


    na : majlis bajet ciput je na

    ReplyDelete
  16. tak sabar nk tgk hasil usaha gigih mama raina utk upacara itu.cepatlah cepatlah

    ReplyDelete
  17. raina sama kot ngan aus x suke pasir n ombak..takot kot.

    jom nurul datang terengganu bawak raina ada best pantai in m'sia..

    psl gathering tuh bila yer? kita nak push2 akhir bulan 3 da kot...nak jugak join kalo de kesempatan..hehe

    ReplyDelete
  18. nurul , dah add twitter la tak perna reply pon...huhuhu, nak gosip2 pun susah...ekekeke

    ReplyDelete
  19. yun : simple2 je yun :)


    jeilita : pantai t'ganu pun best gak kan


    as : ok nurul dah request follow as leh lah kita bertweet2

    ReplyDelete
  20. nurul ok ke?dpt tak email saya pasal spore tu?risau saya..saya pun jarang tgk blog

    ReplyDelete
  21. a ah ... mmg lama blog ni tak update ... sekali update, mak aih ... panjang lebar byk cerita ... apa la yg dia design utk raina tu ye? hehe :D

    ReplyDelete
  22. raina..
    pujuk mama suruh selalu update blog ya..
    nanti kalau buat makan-makan raina..
    banyak-banyak amik gambar tau :)

    ReplyDelete
  23. nurul dah kurus. sbb bizi kott =p

    kekasih gelap kurang meriah tanpa nurul =)

    ReplyDelete
  24. sure hasil nya meletup ni.takpelah kalau raina tak igt, tapi ddia tgk gambar nnt besar sure dia appreciate! hugs

    ReplyDelete
  25. jiha : project simple2 je jiha hehe


    lip : nurul dpt email tu lip tp lupa nak balas email lip tu


    fareast : hehe bro baca juga blog saya yang apa2 tah ni thanks bro


    kid : hehe InsyaAllah kid :)


    sherena : daku kurus ke? biasa je lah ena. makin gemuk rasanya


    azie : tak meletops mana lah azie simple2 je azie

    ReplyDelete