Belanja Raina Raifa ais krim

Tuesday, April 12, 2011

Hello perut buncit

Masalah perut buncit ini buat aku mahu menangis setiap masa tau

Hampir setiap masa mengeluh. Bila mahu kurus? Bila? Bila? Bila? Bila? Bila?
Tapi nafsu makan boleh tahan juga. Jadi sila salahkan diri-sendiri. Aku target sebelum raya nanti aku dah dapat balik berat asal aku yang dulu-dulu. Tapi aku nie suka target saja tak tahu berjaya atau tidak.

Masalah ketara aku adalah perut aku buncit. Perut aku dah macam orang pregnant saja. Ramai tanya dah ada isi ke? Redha saja bila orang tanya soalan macam tu kat aku. Nak marah pun tak boleh sebab memang kenyataan perut aku buncit. Tensionnya.

Bila orang tanya bila mahu bagi Raina adik? Aku jawab nanti-nanti dululah. Tungga Raina besar dulu. Salah-satu sebabnya aku mahu kurus dulu. Nak bergaya pakai baju bermacam-macam fesyen. Nanti dah puas bergaya macam anak dara barulah aku fikir nak pregnant semula. Itupn kalau ada rezeki. InsyaAllah.

Hello kurus,
Bila boleh aku dapat balik berat asal aku itu? Aku dah rindu mahu sarung jeans kesayangan aku yang dah lama terperuk dalam almari. Harap ada peluang aku untuk kurus seperti dahulu-kala. Jadi yang penting di sini usaha.

Ayuh Nurul. Kamu boleh.
Weeeeee :)

32 comments:

  1. hahahaha. tak nampak punnn..;p

    dah kurusu lah tu....Nurul kasi tips diet!!

    ReplyDelete
  2. jom mengenang nasib. perut ni dah makin kedepan haa....~

    ReplyDelete
  3. shinnaz : nak kasi tips diet mcm mana nurul pun belum kurus lagi ni

    ReplyDelete
  4. ala, kite pun perot sgt buncit tau..mcm org peknen dah..abes berdiet pun xjadik..last2 pasrah..hahaha


    p/s : sory xdpt dtg besday bash raina..sofea kurang sehat..sory eh nurul =)

    ReplyDelete
  5. intan : tu lah pasal. sob sob sob


    na : haha give me 5 :) weee

    ReplyDelete
  6. hihih nak give me 5 gak ngan Nurul n Nano gak leh

    ReplyDelete
  7. bila makan je buncit. tapi kalau tak makan lapar la pulak kan. cemana tu Nurul. hahaha

    ReplyDelete
  8. hehehe..afni pun slalu letak target. end up ke laut..nasik tetap di hati ku..hehe

    ReplyDelete
  9. dakcik : tu lah pasrah je lah .its ok. oh sofea tak sihat ye?


    elly : yeah give me 5


    fie : tu la pasal kan? kena pakai bengkung lah mcm tu fie. hehe


    afni : haha suka ayat nasi tetap di hatiku. hehe :)

    ReplyDelete
  10. dear...xsabau mahu tgk pic party raina ni..tgk kt blog sharena mcm syiok je..cepat2 upload ye :))

    ReplyDelete
  11. ai pun buncit juga. =p

    hmmm, tatau la lepas pantang nanti berat boleh turun ke tak macam mummy2 lain.

    ReplyDelete
  12. boleh je kurus nurul.. tapi kena semangat.. kena serius.. chaiyok!! nurul mesti boleh kurus...

    ReplyDelete
  13. ana : gambar kat pak usu raina dia tgh final exam tggu dia abis final exam InsyaAllah nurul upload tak byk amik gambar sbb pak usu raina salah bawak lens


    dak pink : InsyaAllah boleh kurus


    atiqah : hrp2 begitu qah

    ReplyDelete
  14. nurul..sama ler kite...mmg susah nk ilang kan buncit ni.kdg eksesais nya dlm seminggu je.pastu lupa ..mls smua ada..mkn bertambah2 hahaa

    ReplyDelete
  15. tapi tetap gojes you!
    ;-)
    try ur best!

    ReplyDelete
  16. hahaha..hello gemok..bak datang ayuraza nak gemok..
    susah kan nurul..yang gemok nak kurus..yang kurus macam saya nak gemok..nak gemok..geram tengok org chubby..

    sigh*

    ReplyDelete
  17. jom PB..;)

    p/s:perut den pun buncit gak..em pas bersalin ni tak tau la bape kg nak kena buang ni..

    ReplyDelete
  18. hehehe..sabo nurul. kite pon tgh dlm diet la nie. tp masok mggu ke-2 nie da mcm ala-ala gitu. hwahahaha..

    pantang org tegur susut sket. teros nk makan byk2...T_T

    ReplyDelete
  19. http://zielaojel.blogspot.com/April 12, 2011 at 3:28 PM

    erm.. mmg kot nurul.. umo mcm kite pewut ni nak slim mmg susah.. aku pun mengalami mslh yg sama... lg2 bila bdn kurus, tp pewut buncit...owh tidak.. sgt hodoh.. hahaha..

    ReplyDelete
  20. Perut buncit orang kata sebab banyak minum air sejuk dan ice :(

    ReplyDelete
  21. masalah buncit nie kadg2 dtg sbb kita suke minum ais. akak selalu ke minum ais?.

    ReplyDelete
  22. hai nurul, nurul nak cuba lacto-lite tak? lacto-lite ni dapat

    * Menyingkirkan toksin badan

    * Menggalakkan metabolism

    * Mengurangkan beban badan

    * Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik

    * Membantu dalam penghadaman

    * Membantu melegakan sembelit

    * Membantu sintesis vitamin

    aida dah cuba.. memang berkesan utk perut yang degil sgt ni.. jom la nurul cuba mane tau berkesan..
    PM/YM me ok.. putericomel1@yahoo.com
    sms/call 0122747640

    ReplyDelete
  23. jgn kasi saiful masak mkn mlm hehehe

    ReplyDelete
  24. Uwaaaa! Nurul, kita pon sama gak...perut muncit ya amat! Org sllu tegur gak, 'peknen ke?'...uwaaaa!

    Latest n3: Wordless Wednesday-Part 4!

    ReplyDelete
  25. alaaa nurul..cmner pon janji kite sihat...moga azam nurul tercapai yee..chaiyok chaiyok....nurul

    ReplyDelete
  26. nurul buncit selepas bersalin..
    yang kid pulak sebelum kahwin pun dah buncit..
    ditambah pula lepas bersalin..
    bayangkanlah betapa buncitnya kid..
    uwaa...

    kalaulah perut buncit ni boleh dilapah tanpa sakit..
    dah lama kid buat.. :P

    marilah sesama kita mengempiskan poket eh perut yang buncit la.. :)

    ReplyDelete
  27. hee, tatau la hanie nampak nurul mcm dah kurus, tp diri sendiri lebih tau keadaan diri sendiri kan. Kite pon nak say hello kat si KURUS, bilela nak dtg neh huhu

    ReplyDelete
  28. shima : kan? nak diet tp kejap je pastu bantai nasi


    sya : ye ke sya? hehe


    ayu : untung ayu dah kurus


    maria : jom :)


    ena : samalah dgn aku ena. kejap je diet ala-ala gitu pastu bantai mkn byk. alahai

    ReplyDelete
  29. farhana : tu lah kan. sob sob sob



    ojel : ko kurus ojel cuma perut ko tu buncit sikit tapi no wonder sbb ko dulu kan c-section. tp yg penting ko kurus



    hid : betul tu. nurul pun kdg2 bantai air sejuk n ais :(




    asna : tak selalu tp kdg2 ada gak bantai minum



    aida : ok tak? thanks info ttg ini yeah


    yun : tu la yun kalau nak masak tu masak mee ke mihun je. hehe


    babyintan : kan? alahai


    mun : yeah yg penting sihat tapi hati gelisah ttg perut yg buncit ini


    kid : dulu perut nurul tak buncit sgt mcm skrg. tu yg tension.


    hanie : mari kurus sama2. hanie kita badan tak kurus mana. gemuk dan perut buncit. tension. nak sgt slim melim mcm dulu

    ReplyDelete
  30. lama tak baca blog nurul.
    ehh..pakai la girdle.takla ketara sgt nampak perut tu.dd pun pakai jugak sebab kalau tak pakai,otomatik perut boncet..biasa la.mak budak..haha

    ReplyDelete