Belanja Raina Raifa ais krim

Tuesday, October 11, 2011

Membesar bagaikan juara


Perkahwinan aku dengan Saiful belum pun mencecah tiga tahun usianya. Tapi lihat sajalah pembesaran kami laki bini. Kami membesar bagaikan johan. Aku tengok pun gerun lebih-lebih lagi bahagian perut. Bukan saja perut aku tapi perut Saiful pun dah sama level macam perut aku. Apa kes?

Ini baru anak sorang tapi dah kembang sana sini. Scary kan? Tapi silap aku jugak sebab berpantang koboi dulu. Tak boleh nak salahkan sesiapa. Salahkan diri-sendiri. Aku nak kurus cepat tapi malas diet. Jadi macam mana nak kurus-kurus macam ni?

Hari tu aku pergi interview untuk sebuah company. Dan minah cina tu tanya aku,

Dulu awak kurus ye? Dalam resume ni gambar awak nampak lain.

Bila soalan itu yang ditanyakan kat aku, terus aku moody sepanjang interview tersebut dijalankan. Nampak sangat aku dah gemuk kan? Sampai minah cina tu pun tegur aku.

Tension aku wei.

31 comments:

  1. uiks...sempat lagi minah cina tue tegur eik....

    ReplyDelete
  2. takpela nurul. cam kita kan...masa tgh gems dulu kita tak kesah orang nak kata apa pon. bo layan je nurul. asalkan hati kita happy dan kita tak kacau orang.

    rite?

    kurus gemuk semua tu bukan pengukur kebahagiaan. :)

    ReplyDelete
  3. sabar jelah amoi tu. takpe Nurul asal Saiful sayanggg. Hehe.

    ReplyDelete
  4. hehe. sukahati je amoi tu kan?!

    bukan semua orang bertuah kurus lepas bersalin/kawin nurul....kena control amik karbohidrat. tapi tak makan nasi lapar pulak kan?!!

    ReplyDelete
  5. intah : wahhhhh suka dgn komen kamu ni intan. thanks intan :)



    fie : hehehehe (tersenyum malu) cewahhhh :D

    ReplyDelete
  6. takpe la besar cemane pun janji hati happy happy je :)

    kakak nurul meh la join contest kat sini :)

    http://preciousfitting.blogspot.com/

    :)

    ReplyDelete
  7. diet pelan2 la nurul..hehe..

    susut sket per dr dulu...hihi

    ReplyDelete
  8. Laaa. Awek Cina tu tanya cenggitu? Mulut takde isnurans ke?

    Takpe, Nurul. Sabar aje okeh? Insya-Allah nanti Nurul akan kurus jugak. Mana tau lepas Raina dapat adik nanti? :D

    ReplyDelete
  9. shema : kan? eh ada contest. thanks drop komen ye

    ReplyDelete
  10. yan x de fb, waran tu lebih kurang lesen utk mengambil kakitangan...JPA bekukan waran perjawatan maksudnya JPA tiada pengambilan sehingga 31 disember 2011..

    ReplyDelete
  11. meh jumpe nak??
    bru bley bezakan, tgk dlm gmbar xreal :p

    ReplyDelete
  12. hehe.sama lah nurul..shima pun pantang koboi...perut mmg buncit nih.mls nk diet punya psl jugak

    ReplyDelete
  13. afni pun tak suka kalo orang tego mcm tu. bole rosak mood satu hari

    ReplyDelete
  14. xde lah byk sangat gemok nya korang berdua nih.nurul blom tgk yun ngan hubby.berganda2 gemok drpd masa mula2 kawen tau.lg gerun tgk keadaan kami skrg ekekeke

    ReplyDelete
  15. adeh soalan ni mmg sensitif sgt

    tak suke tak suke tak suke

    ReplyDelete
  16. ena: tak lah badan naik dari hari raya hari tu ena


    aishah : saiful pernah jugak cakap macam tu. skrg ni tgh usaha jugak nak kuruskan badan ni aishah

    ReplyDelete
  17. aj : ye ke? thanks aj


    yayan : oh kalau ada fb senang akak nak tnya lbh lanjut yayan


    na : mehlah jumpa. kasi turun KL okeh

    ReplyDelete
  18. shima : entah bila boleh jumpa shima kan? kalau shima jumpa nurul mesti shima terkejut. sebab nurul ni kembang sana sini tau


    afni : tu lah terus rosak mood tu. hehe


    yun : ye ke yun? nurul rasa masa jumpa yun dulu nurul tgk yun ok je tau

    ReplyDelete
  19. Mau tak rosak mood..
    dahlah 1st time jumpa..
    time nak interview pulak tu..

    dahlah tengah nervous nak interview..
    risau dgn shape kita sekarang.
    eh main sound-sound plak ye..

    meh kid hug meh..
    kasik hilang sentap tu ek <3

    ReplyDelete
  20. comel gmbr..:)
    xpe nurul, kalau org tegur gemuk cakap jer itu tanda sy murah rezeki :)

    ReplyDelete
  21. nurul, sama la kita...baru anak sorang...kalo 2-3 org, takut nak pk...hahaha!!!

    ReplyDelete
  22. salam...
    berat tue taklah teruk sngt...
    biasalah pompuan pas berslin kan?
    nurul diet macamana yer?
    sebab saya start dari mengandung sampailah sekrang langsung tak sentuh ais...
    saya pun bukannya pantang sangt pun..
    masa pantang pun aktif juga...
    selepas pantang saya mulakan diet...
    cara saya makan nasi sekali saja sehari...
    tak sentuh langsung jajan or kudapan...
    malam pula selepas jam 8 langsung tak makan...
    just amik milo je...

    nurul boleh buat punya..
    yg penting hati kena kuat...
    nak kurus memang susah tapi mula2 je rasa susah...lama2 ok punya...
    pedulikan kata org...
    yg penting kita gembira

    ReplyDelete
  23. tak sayang mulut sehh awek cina tu..

    ReplyDelete
  24. yan under kerajaan negeri selangor SUK....kerja mana-mana pun sama asalkan niat tu betul....kalau ada apa-apa boleh msg yan yayan2812@yahoo.com...

    ReplyDelete
  25. ala xpe nurul..org kate sihat tandanya bahagia..hihi

    senasib la kite..membesar bagaikan juara..=)

    ReplyDelete
  26. kid : alahai comelnya komen kid :)


    aziyana : eh ok gak cadangan tu kan?

    ReplyDelete
  27. julia : kan? alamak scary kalau fikir bab kembang sana sini ni. Alahai


    zuea : nurul bantai jugak kadang2 ais zuera. alahai

    dina : tu la pasal nya dina


    yayan : ok thanks yayan

    ReplyDelete
  28. ain : tapi nurul nak sgt kurus balik ain

    ReplyDelete