Belanja Raina Raifa ais krim

Tuesday, October 9, 2012

Aku benci warna kuning

Dalam banyak-banyak warna dalam dunia ni, warna paling aku benci adalah warna kuning. Dari aku kecik sampailah dah ada anak ni, memang aku tak boleh blah dengan warna ni. Bila warna ni berdamping dengan diri aku, secara tiba-tiba mood aku ke laut dan aku akan pening kepala tahap nak marah orang. Aku tak reka cerita tau. Ni kisah benar.

Tapi lately, aku jadi suka dengan warna kuning ni. Tapi bukan warna kuning yang betul-betul terang-benderang macam orang kuning simbol line Digi tu tau. Tapi ni warna 'yellow mustard'. Warna yellow mustard ni taklah terang dan agak dark sikit dari segi  tahap kekuningan tu. Aku jatuh cinta dengan warna ni sejak aku pergi rembat sehelai baju warna yellow mustard kat Times Square beberapa bulan lepas. Nak tengok gambar sila refer entri yang lepas. Ada gambar aku pakai baju tu.

Baru-baru ni aku ada beli beberapa helai essential scarf dari Shawlbyvsnow. Antara warna yang aku rembat beli adalah warna yellow mustard. Serius warna ni lawa. Yang pelik bin ajaibnya aku tak pening kepala seperti yang aku jangkakan. Masa pagi-pagi nak bersiap ke tempat kerja tu, aku dah risau kot-kot bila aku pakai shawl warna kuning ni mood aku akan ke laut dan aku akan pening kepala tahap tak boleh blah secara tiba-tiba. Tapi jangkaan aku meleset. Mood aku happy sesangat hari tu. 

Maaf gambar kat bawah ni agak kelihatan sedikit sengal. Masa ni tengah stress hadap monthly report. Walaupun agak stress tapi aku happy.  Sesekali tempek gambar Mak Jemah takpe kan? Mak Jemah pun nak bergambar jugak. Hahaha.


24 comments:

  1. Cantik!! Napelah kita tak rembat color ni haritu..aiyoo..

    ReplyDelete
  2. haha. aku suka je kuning sebab laki ai kan keje digi. huehuehue. selalu dpt tshirt free warna kuning. apeboleh buat. hahaha.... :)

    p/s: ok je kuning dgn ko.

    ReplyDelete
  3. mun : comel ke? montel adolah hahaha

    ReplyDelete
  4. Fie : Sila amik gambar Fie nak tgk gambar Fie melaram dengan essential scarf pulak

    ReplyDelete
  5. Yaya : Aku suka warna biru sebab tu kereta aku warna biru. hahaha.

    Oh baru aku tahu lako ko kerja digi beb

    ReplyDelete
  6. aku suka je kuning..heheh..
    ok je dgn ko nurul,kuning tu..

    ReplyDelete
  7. sy jugak peminat warna mustard..cantikkan warna dia??

    ReplyDelete
  8. shawl tu mcm best je weyh...nak satu! ko hadiahkan aku boleh?hahaha

    ReplyDelete
  9. cntik kalo kuning cmnie..kalo kuning merelip tu takut jgk nak pakai kan..huhu

    ReplyDelete
  10. comey la nurul pakai shawl..nape tgk org lain senang2 je belit2 shawl.. huhhuhu

    ReplyDelete
  11. saya paling tak suka kaler hijau.

    ReplyDelete
  12. Ana : Aku selalu rasa warna kuning tak sesuai dengan kulit aku jugak. Tp yg pasti aku kurang gemar dengan warna ini

    ReplyDelete
  13. lovelywa : A'ah cantik color ni dan tgh trend in kan? heeeeeee

    ReplyDelete
  14. Ena : Sila sila order nanti ko bayar ye? hehehehe gurau je. eh try satu ena meh order

    ReplyDelete
  15. Ain : Kalau kuning mengerlip tu nurul tak berkenan langsung pening kepala

    ReplyDelete
  16. Zura lee : cuba zura beli then pakai mesti cantik. lilit je. nurul pun main lilit je tu


    aini : oh awak tak suka hijau? hijau warna dia pun nampak cool

    ReplyDelete
  17. maria suka kuning...haha..gila jeles..akan kumiliki mu jua wahai yellow mustard..haha..

    ReplyDelete
  18. penah tgk blog ni
    http://waffaabywawa.blogspot.com/
    tudung dia pon cantek2 tau
    kaler dia niceeee sgt...
    sukeeee....

    ReplyDelete
  19. penah tgk blog ni
    http://waffaabywawa.blogspot.com/
    tudung dia pon cantek2 tau
    kaler dia niceeee sgt...
    sukeeee....

    ReplyDelete
  20. Maria : Oh suka warna kuning ye. warna fav lh tu eh. heehehe

    ReplyDelete
  21. Icha : Jap lagi Nurul terjah blog tu

    ReplyDelete