Belanja Raina Raifa ais krim

Wednesday, December 26, 2012

Kesan vitamin C

Selain Aura Maya, Aku juga mengamalkan pengambilan vitamin C dan juga supplement yang lain. Nantilah kalau aku rajin aku cerita detail pasal supplement yang aku ambil ni. Kalau rajinlah ye. Tak janji. Biasalah mood aku kan selalu ke laut. Hari ni mood menaip tu ada tapi malas nak taip panjang-panjang. Haha.

Dulu aku jenis tak ambil pusing segala atok nenek supplement ni. Kononnya dulu bajet muda remaja. Apa ada hal nak ambil supplement semua ni. Tapi sejak umur aku makin meningkat ni, aku makin risau dengan keadaan kesihatan aku dan juga keadaan kulit aku. Senang kata risau segala segi. Maklumlah umur dah meningkat ni memang macam-macam nak kena jaga kan? 

Jadi sejak beberapa bulan yang lepas, aku secara displin mengambil segala atok nenek supplement. Antaranya vitamin C. Aku rasa kesan pengambilan vitamin C ini besar dalam kehidupan aku. Bukan saja kesan terhadap kulit luaran tapi dalaman jugak. Antaranya sistem penghadaman aku bertambah baik. Kalau dulu seminggu sekali nak membuang pun payah. Sampai Saiful gelarkan aku manusia tak normal sebab aku payah bebenau nak membuang dalam seminggu. Sekarang yang aku perasan paling ketara seminggu mesti 3 atau 4 kali aku membuang. Punyalah aku happy.

Selain tu, kulit aku dah kurang berminyak, masalah jerawat aku yang dulu-dulu tu pun dah kurang. Memang tak nafikan aku mengamalkan Aura Maya dalam membantu menyelesaikan masalah kulit muka aku ni tapi sejak aku menambah pengambilan vitamin C ni, aku rasa kulit aku bertambah ok berbanding dulu. Paling ketara dulu kulit aku kusam gila okeh. Tapi sekarang tanpa make up tebal-tebal pun aku boleh dengan confident keluar rumah. Tapi taklah kulit jadi macam jenis kulit anak patung ke atau macam artis tu. Tapi memang nampaklah kesannya. Semua bergantung kat atas individu lambat atau cepat kesan tersebut.

Kalau tengok gambar lama-lama dulu rasa nak sorok muka bawah meja. Punya kusam melampau. Segan nak tunjuk gambar ni sebenarnya tapi aku gagahkan jugaklah tempak kat blog aku ni. Boleh tengok gambar yang aku tempek kat bawah. Gambar tu semua tak ada kesan photoshop ye. Semua gambar original. Mungkin kesan cahaya je yang tak boleh percaya sangat. Disebabkan kesan cahaya ni, kulit aku macam cerah sedikit dalam gambar. Haha. Tapi secara jujurnya semua gambar ni gambar original tak ada edit kat photoshop okeh?

Ok di sebabkan aku malas nak taip panjang-panjang hari ni, aku ringkaskan saja di sini aku ada jual vitamin C. Sebenarnya aku tolong adik aku je. Sebagai kakak haruslah aku tolong mana yang termampu. Adik aku sekarang sedang berdiet secara hebat atas arahan doktor kat HUKM. Jadi segala mengambilan supplement semua mestilah di rujuk dengan doktor yang mengambil kes adik aku ni. So terbukti vitamin C ini boleh di makan atas saranan doktor. Ada kelulusan KKM dan harga juga sangat berbaloi-baloi. Jika berminat bolehlah bertanya terus kat aku inbox, DM aku kat FB mahupun twitter : Nurul Jamian atau email aku di ainiee_overmars@yahoo.com

Ayuh jom cuba. Nak cuba? Bagitahu aku okeh.



8 comments:

  1. ok ke nurul..de pertambahan nafsu makan tak hehehe...orang peknen leh makan tak

    ReplyDelete
  2. Mun : Orang pregnan boleh makan ni supplement bukan ubat. Eh pregnant? jeng jeng jeng

    ReplyDelete
  3. wah, makin flawless la kulit nurul nanti

    ReplyDelete
  4. mmg nampak perbezaan...cantik la kulit nurul...besnye....

    ReplyDelete
  5. Nani : Ala tak flawless lah Nani tapi macam jerawat dan masalah lain tu dah kurang sikit

    ReplyDelete
  6. Mar : Eh mana ada Mar. kulit biasa lagi cuma masalah jerawat dan kusam tu dah kurang sikit tpai tak adalah macam kulit artis2 yang cantik tu

    ReplyDelete