Belanja Raina Raifa ais krim

Monday, October 20, 2014

Bila nak rajin menulis?

Makin lama makin malas nak menulis. Bila dah rajin sikit menulis mesti nak stop kejap ikut mood.  Lepas tu berminggu-minggulah tak menulis. Bila entah nak rajin menulis macam dulu. Aku rasa dulu time aku rajin menulis, kalau seminggu tak update blog rasa macam tak senang duduk je. Tapi sekarang lain okeh. Berbulan-bulan tak update pun rileks je. Hahaha. Tapi tak lah serius sangat tahap pemalas aku tak update blog ni. Paling kuat pun aku tak update blog rasanya adalah dalam dua bulan atau dalam sebulan lebih macam tu kot.

Aku sebenarnya cuba berazam nak rajin menulis balik macam dulu. Tapi malasnya nak taip wei. Lagi satu busy pun satu hal jugak. Kerja aku kat office sekarang bukan macam dulu. Audit sana, audit sini. Lepas siap audit kena settlekan monthly report pulak. Pastu kena fikir kerja lain pulak yang belum siap. Bila cerita pasal kerja memang stress wei.

Ikutkan banyak je cerita aku nak cerita tau. Ada yang tahap cerita yang aku peram dah bertahun. Macam cerita holiday aku ke Sarawak dan Langkawi. Ingatkan kalau rajin naklah jugak aku buat detail pasal percutian tu sebab nanti senanglah nak buat review akan datang. Kotlah nak repeat pergi holiday tempat yang sama kan. Tapi sampai ke sudah tak buat entri tu. Hahaha. Sampai dah keluar anak lagi sorang. Raifa pun dah 8 bulan umur dia sekarang. Tapi entri percutian tu sampai ke sudah tak update-update. Jadahnya tu Nurul? Malas kemain aku hah.

Pastu konon nak update entri aku buat suprise masa birthday Saiful siap book restoran best belanja Saiful makan, pasal Raina jadi modal jubah muslimah, pasal bawak family jalan-jalan pergi Bukit Tinggi, pasal perkembangan Raifa sekarang, pasal Raifa tak kena jaundis masa newborn, pasal Raifa dah start makan solid food, pasal perkembangan Raina kat sekolah, pasal aku pergi beratur panjang berjam-jam nak beli skirt abang kawasan Asshannas, pasal jubah best tak payah iron Calaqisya, pasal jubah pertama aku beli kat Amiera Hijab, pasal Raina masuk wad, pasal shawl satin best Shawlbyvsnow dan macam-macam lagi. Tengok betapa banyaknya listing cerita yang aku kononnya nak update kat blog. Tapi malas punya pasal, sampai sekarang tak buat pun semua entri yang aku listing tu. Hahaha.

Oklah nanti rajin aku taip lagi ye. Ada kerja nak kena aku siapkan ni. Bos balik Korea tapi aku taklah happy bos tak masuk office. Sebab apa aku tak happy? Sebab kerja banyak wei. Ada kerja yang aku dah lama postpone nak buat gara-gara aku busy audit beberapa minggu lepas. Sebelum tu aku nak tempek gambar aku kat bawah ni sebagai suka-suka. Gambar masa beli skirt abang kawasan Asshannas. Muka penat sebab beratur berjam-jam semata-mata nak dapatkan skirt Asshannas. Gigihkan aku? Hahaha

4 comments:

  1. entah ko ni nurul..banyak benda ah yg bole dicetekan kt blog..
    aku ni tak banyak benda nk dicetekan..tp nk gak cete..fedulik apa..hahah

    ReplyDelete
  2. Sama lah Nurul..kalau dulu tak sempat nk update dah resah..skrg rilek jee..singgah kdg2 je tgk blog kwn2 bila keje takde..hihi

    p/s : Nurul cntik sgt pakai shawl..buat la tutorial..:)

    ReplyDelete
  3. Ana : Tu lah banyak nak cerita tapi malasnya wei. Hahaha

    ReplyDelete
  4. Ain : Nurul pakai shawl biasa je Ain. Ain pakai shawl lagi cantik

    ReplyDelete