Belanja Raina Raifa ais krim

Monday, April 13, 2015

Kemaruk shopping oversea

Aku kemaruk shopping kat website oversea ni dari tahun lepas. Perangai aku ni makin menjadi-jadi masa sebelum nak raya tahun lepas. Beberapa kali aku kongsi kos shipping dengan kawan-kawan order baju kat website oversea tu. Ada jugak yang aku tak kongsi kos shipping. Aku order sorang-sorang. Merasalah bayar kos shipping sambil telan air liur. Hahaha. Selain baju aku order seluar jeans, cardigan dan macam-macam lagi. Tapi semuanya untuk Raina dan Raifa. Baju aku dengan Saiful beli kat Malaysia je. Bajet peruntukan semua dah ke anak-anak. Mak bapak pakai baju murah-murah je. Selalu memang macam ni bila dah ada anak-anak. Keperluan untuk anak-anak aku dahulukan berbanding dengan keperluan aku dan Saiful.

Lepas tu aku insaf. Insaf ke? Bukan insaf tapi berehat. Berehat dari shopping kat website oversea. Oversea lah sangat. Eh memang website oversea pun. Fefeling shopping kat Paris. Hahaha. Sebab ada baju yang aku order beli tahun lepas yang tak pakai lagi masa raya pun ada. Selongkar-selongkar almari, terjumpa macam-macam baju siap tag harga tak bukak lagi. Perangai sangat. Time beli tak ingat. Rambang mata. Bila dah beli pakainya asyik baju yang aku suka pakaikan je kat budak-budak tu. Sampai ibu aku tegur :

"Tak ada baju lain ke Raina dengan Raifa ni? Asyik baju ni je"



Bukan tak ada baju lain. Baju yang tak pakai lagi pun ada. Tapi perangai aku suka pakaikan baju kat anak-anak aku yang baju kesukaan aku je biasanya. Baju yang aku tak gemar pakaikan aku jarang pakaikan. Kekadang aku sendiri lupa aku ada beli baju baru pastu kes nak sorok dari Saiful. Sorok-sorok dalam almari sampai lupa nak pakaikan. Perangai sangat kan? Saiful kadang-kadang terjumpa baju yang aku sorokkan tu, mendapatlah aku kena bebel dengan laki. Tapi laki aku dah faham sangat perangai aku suka beli baju anak-anak. Dia bebel kejap je pastu dia tengok anak-anak pakai dia pun suka biasanya.

Sejak minggu lepas, perangai kemaruk nak shopping kat website oversea tu datang balik. Bila dah seminggu aku asyik layan tengok website itu ini, akhirnya semalam aku submit jugak order. Aku order sleepwear yang jenis tak tutup kaki tu je pun. Baju ni bukan stok nak pakai raya pun. Aku yang tak sabar nak try pakaikan ke anak-anak. Ini kes tak sabar nak rasa material brand tu plus sebab corak dia lawa. Lagi satu, aku memang dari tahun lepas cari sleepwear jenis tak tutup kaki. Kebanyakan sleepwear aku beli semua yang jenis tutup kaki. So semalam aku pun submit order. Kongsi shipping dengan geng blogger Reen. Sekarang ni aku angau asyik tengok gambar baju tu selagi tak dapat kat tangan. Hari-hari aku angau kat sleepwear comel tu. Perangai apa kau ni Nurul? Hahaha. Harap material dia best macam brand Next Direct.


Macam biasa aku guna personal shopper tahun lepas, Zura. Sebab service Zura  memang tip top. Cepat dan tak berkira sangat. Zura quota harga murah berbanding personal shopper yang lain. Senang kata dengan Zura ni boleh lebih kuranglah. Peramah pulak tu. Memang kena dengan jiwa aku nak berurusan dengan Zura ni. Orang lain sibuk beli baju raya aku sibuk beli baju pakaian harian. Baju raya nanti aku fikir kemudian. Tema warna pun aku masih terfikir-fikir lagi ni. Apa-apa ganti puasa dulu. Mood ustazah is on. Hahaha

2 comments: