Belanja Raina Raifa ais krim

Wednesday, April 29, 2015

Misi borong drypers murah kat Tesco

Sebenarnya Raifa dari newborn, aku pakaikan diapers brand Pet Pet. Masa borong beli keperluan baby di kala perut aku tengah memboyot dulu, aku tak tahu kenapa aku main sauk je ambil diapers Pet Pet. Malas nak fikir pun ye. Dulu time Raina, anak dara tu demand. Raina serasi dengan brand Mamy Poko. Pernah try brand Drypers. Habis naik ruam merah-merah melecet punggung Raina. Terus stop pakaikan Drypers tu. Belikan Mamy Poko serasilah pulak. Nampak benau Raina ni demand. Perangai demand Raina tu terbawa-bawa sampai sekarang. 

Pastu aku ada cuba belikan brand Huggies kat Raina. Brand Huggies tu aku beli sebab terpengaruh dengan novel Ahadiat Akashah. Tajuk novel tu aku lupa yang mana satu. Tapi rasanya 'Legenda Budak Setan' kot. Ada part yang Kasyah dah kahwin dengan Ayu pastu tak lama tu Kasyah dengan Ayu dapat anak. Pastu Kasyah beli brand Huggies untuk anak dia. Nampak benau aku cepat terpengaruh dengan keindahan jalan cerita novel. Pastu berangan-angan. Hahaha. Huggies tu okeh jugak tapi nipis sikit sebab aku beli Huggies warna biru. Ada orang cakap Huggies warna merah lagi best dan tebal. Tapi sebab aku kan suka warna biru so haruslah aku pilih Huggies warna biru. Motif? Kau ke anak kau yang nak pakai lampin pakai buang tu Nurul? Hahaha. So Raina pakai brand Mamy Poko dengan Huggies tu sampailah besar. Bila Raina dah besar sikit aku cuba belikan Raina brand Pet Pet. Alhamdulilah okeh. Raina pakai Pet Pet tu lama jugak. Tapi aku bersyukur sangat, Raina free dari lampin pakai buang masa umur Raina 3 tahun 3 bulan. Jimat duit papa mama kamu Raina. Hihihi.

 
Sedih, stok kat Tesco tinggal saiz besau gabak. So misi nak borong Drypers murah kat Tesco Setia Alam semalam tak berjaya. Kena cari kat Tesco cawangan lain pulak kot-kot ada stok saiz kecik

Ok bercerita pasal misi memborong drypers murah kat Tesco ni, kisahnya aku terpengaruh dengan geng blogger kat group whatsapp. Masa diaorang borong diapers kat Lazada, aku rileks-rileks je tengok diaorang borong beli. Bajet kekonon aku tak terpengaruhlah. Padahal hati dah meronta-ronta masa tu. Tapi it's ok aku duduk tepi rileks-rileks je tengok diaorang borong Drypers. Kita kena setia dengan Pet Pet okeh. Jangan berpaling tadah. Hahaha. Lagipun masa tu fikir Raifa dah serasi dengan Pet Pet so malaslah nak tukar-tukar brand.

Sampailah diaorang kata ada promo best kat Tesco. Harga Drypers dapat harga RM30.90 satu pack. Harga asal dalam RM40 lebih kot. Masa ni memang aku tak senang duduklah kot.  Sambil buat kerja terkenang-kenang. Kau dah kenapa Nurul? Kata nak setia dengan Pet Pet. Arghhh tak boleh jadi, memang dah tak boleh nak duduk tepi rileks-rileks lagi. Apa lagi terus serbu Tesco. Aku nak jugak tahu apa yang best sangat Drypers ni. Dah semua dok pakat borong Drypers. Pada hal masa tu Saiful baru beli stok diapers Pet Pet. Mak tak peduli beli jugak. Biar buat stok diapers kat rumah. Boleh bagi lebih sikit stok diapers kat babysitter.

Bila koyakkan bungkusan nak tengok macam mana tahap bestnya Drypers ni, aku dah jatuh cinta dengan corak-corak kat diapers Drypers ni. Bila aku pakaikan kat Raifa aku berdoa janganlah tak serasi macam kakak dia dulu. Bila cuba pakaikan dan tengok hasilnya, taraaaaa Raifa serasi dengan Drypers wei. Ok lepas ni marilah bertukar pakai Drypers ye Raifa. Lagipun harga Pet Pet kalau tak ada promo rasanya lebih mahal dari Drypers kot. Aku kan suka penjimatan. Jadi marilah bertukar pakai Drypers sebagai langkah berjimat. Ewahhh statement.

 
Maaflah Pet Pet, Raifa dah tukar pakai Drypers. Akan aku kenang jasamu selama ni. Cewahhh


 
Mamy Poko ni kalau tak ada promo, harganya boleh tahan mahal. Sorry Mamy Poko. Raifa tak demand macam kakak dia so aku tak naklah beli kau. Duduklah kau kat rak tu senyap-senyap ye. Hahaha

So semalam dengan semangatnya time lunch hour aku pun keluar pergi terjah Tesco dengan misi nak borong drypers murah lagi. Tapi harapannn tinggal saiz besau gabak je. Saiz kecik nan ado. Kalau ada pun yang pack kecik. Aku kecewa teruslah tolak troli dengan muka sedih. Raifa pakai saiz M. Saiz S pun Raifa masih boleh pakai. Tapi yang tinggal pack besau saiz L dengan XL. Kecewa betul aku semalam.

Dahlah aku semangat dan confident je cerita kat Saiful kabo ada diapers murah kat Tesco. Saiful dah bagi duit peruntukan untuk beli stok diapers Raifa tapi semalam aku balik rumah bawak balik stok barang dapur bukannya bawak stok Drypers.  Aku terfikir jugak balik kerja nak singgah Tesco kat area Shah Alam dekat dengan area Stadium Shah Alam tepi highway tu tapi biasalah malas. Hahaha. Nak ke situ jalan macam tin sardin time orang balik kerja. Malaslah pulak mak nak drive pergi situ. Eh mana boleh malas-malas Nurul. Benda murah ni kena rembat cepat. Nanti stok habis pulak. Banyak boleh berjimat ni. Nantilah aku pertimbangkan. Harap aku dapat borong Drypers murah kat Tesco tu. Jom korang kita borong  Drypers kat Tesco. Jimat berbaloi-baloi

7 comments:

  1. Assalamualaikum kak, Adam pun serasi dgn drypers je. petpet pernah pakai tapi tembus kencing banyak. hahahaha. drypers juga yang awesome. ingat nak pakai cd balik hihihiiii

    ReplyDelete
  2. Td sy baru je beli drypers .. kat tesco dalam paradigm mall kelana jaya.
    Drypers saiz s,m,l xl ade lagi. nnt try lah gi sana.harga mmg tgh promosi rm 30.90

    ReplyDelete
  3. Mel mula-mula pakai drypantz..pastu susah nak cari size S, tukar ke mamypoko..tp mamypoko selalu bocor...hari tu gi aeon big, ternampak petpet..nampak cam best je..terus beli..now pakai petpet je.. cam serasi je

    ReplyDelete
  4. nak g borong jugak.. tp rumah jauh sikit dr tesco

    ReplyDelete
  5. aku masih setia dengan petpet...dulu kini dan selamanya dgn petpet kikiki..skrg upgrade kpd petpet daypants

    ReplyDelete
  6. current baby dengan pet pet. masih setia.:D Kadang try brand yang lain or lagi mahal bukan masalah bocor ka apa..tapi baunya.. lepas anak kencing tu..rasa mcm bau chemical kuat ja.. pampers2 ni kan recycle dr apa2 tah. So dengan pet-pet ni tak ada bau chemical semacam tu.

    ReplyDelete
  7. drypers murah...

    aliabhamid.blogspot.com

    ReplyDelete