Belanja Raina Raifa ais krim

Tuesday, April 28, 2015

Tiba-tiba teringin nak makan


Pagi tadi Saiful dah tapaukan nasi kerabu dengan kuih, tapi on the way nak pergi office tiba-tiba aku teringin nak makan Hash Browns. Sebelum sampai office, terus singgah Mc Donalds tapau Roast Coffee dengan Hash Browns. Sampai dua ketul Hash Browns aku beli. Dasar kuat makan. Hihihi. Taip sambil gelak-gelak sopan.

Hoi kuatnya aku makan. Macam mana nak kurus. Berangan kemain kuat kau Nurul. Azam nak kurus tu ke laut lagi. Selalu sangat aku macam tu. Bab makan jangan di tangguh-tangguh keinginan tu. Teringin je, kasi beli. Kau tangguh-tangguh keinginan, kau yang rugi. Hahaha. Sesekali apa salahnya. Bukan selalu pun aku layan beli Mc Donalds ni. Selalunya kalau aku masak pagi-pagi, aku bawak bekal je. Jimat kaedahnya. Dah ada GST ni kenalah kita berjimat-cermat. Ewah ewah ewah.

Tapi ni sebab semalam Saiful baru bagi duit nafkah, selalu Saiful pesan duit tu nak beli apa-apa beli je lah. Hah terus tak sedar diri laju je tapau breakfast kat Mc Donalds. Laki dah tapaukan nasi kerabu nak jugak makan Hash Browns. Gedik ke apa kau Nurul? Macam aku bagitahu tadi, aku selalunya masak pagi-pagi bawak bekal. Kalau terlambat bangun pagi, aku tapaulah pagi-pagi tu. Menu pun biasa-biasa je macam nasi lemak atau mihun ke. Selalunya menu yang simple-simple je. Pastu apa yang aku tapau tu boleh bawak sampai ke lunch. Berat punggung malas nak start kereta keluar lunch. Lagi satu jimat pun jimat kan. Jarang sangat aku nak bazir duit beli breakfast ke lunch time kerja.

Ni aku baru lepas melantak Hash Brown dua ketul ni tadi. Blurppp kenyang wei. Nanti lunch tak payah makan pun takpe kot. Aku nak keluar cari stok diapers Raifa kat Tesco lunch nanti. Dah kabo Saiful, kat Tesco Drypers harga murah ada promo. Eh masalahnya ada lagi ke promo tu? Takpe lunch nanti kita terjah.

Ok ini entri tak berfaedah. Kata tengah semangat nak update blog. So update je lah apa-apa pun asalkan update dari blog bersawang. Ok aku ada kerja buat. Jom lunch nanti kita pergi Tesco borong Drypers harga murah. Before ni Raifa pakai Pet Pet. Dapat tahu Tesco buat promo terus try beli Drypers. Hei  serius best okeh Drypers. Eh taip lagi kau Nurul. Kata ada kerja tadi. Ok ok aku nak buat kerja. Marilah kita bekerja sekuat hati. Zasssss

3 comments:

  1. aku skrg ptg2 je trase nkg tapau mc ciken dia, rm4 tu. tp sketoi xckup kannn..
    meh la kite geng, hahahhaha

    ReplyDelete
  2. nurul.. sila update link blog aku haha.. aku tgh bc entri ko sambil mkn pavlova ok.. lupakan hal lemak itu

    ReplyDelete