Belanja Raina Raifa ais krim

Thursday, July 9, 2015

Cermin dinding murah di Kaison


Cermin dinding Ikea yang aku aim

Sebenarnya dah lama aku cari cermin dinding jenis panjang yang kayunya warna putih. Sebab konsep aku bila nak mendeko rumah, memang aku kalau boleh nak bermain warna putih tu lebih sikit. Bukan apa tau nanti ruang rumah boleh nampak lebih luas. Rumah aku dahlah kecik molek je bukan besar mana pun. Sebab tu aku suka mendeko banyak bermain warna putih. Selain tu, aku rasa cool dan rasa aman je bila dalam rumah banyak barang warna putih. Cuma bab nak menjaga tu agak leceh sikit.

Aku sebenarnya dah lama aim cermin dinding Ikea. Hari tu dah hampir-hampir nak beli tapi disebabkan aku sorang-sorang kot masa tu pergi Ikea, aku try pegang-pegang cermin tu, mak ai berat wei. Tak terdaya pulak aku sorang-sorang nak angkut cermin tu. Lagi berat dari segulung carpet kot. So aku pun postpone beli cermin dinding Ikea tu. Nak ajak Saiful pergi Ikea, bercintalah wei. Mamat tu sekarang, Ahad pun bantai kerja. Jarang sangat ada kat rumah. Kalau dia cuti mesti dia asyik tidur dengan alasan nak ganti tidur. Tapi memang tak boleh salahkan dia pun sebab kalau hari bekerja kadang-kadang pukul 2 pagi dia baru sampai rumah. Aku pun lama-kelamaan dah jadi biasa handle anak-anak time dia tak ada kat rumah. Cuma kadang-kadang tu jadi tarzanlah. kadang-kadang ke jadi tarzan? Selalu jugak kot. Hahaha.

Bila dah lama sangat postpone beli cermin dinding yang aku aim, lama-kelamaan mak pun tak kuasa nak fikir. Utuhlah situ. Tapi bila tengah free tu tengah baring-baring kat ruang tamu, terpandang ruang yang kosong tu, mulalah hati rasa sakit bebenau. Sakit pulak mata tengok ruang kosong tu. Wei Nurul bilanya nak beli cermin dinding ni? Rimas pulak aku tengok ruang kosong macam ni. Sendu je. Ini tak boleh jadi. Kena beli jugak walau apa cara sekalipun.

Sampailah satu hari, aku dapat tahu Kaison dah di buka kat Setia City Mall. Terus aku terjah Kaison dengan misi aku nak cari cermin dinding. Sebab setahu aku kalau cermin dinding kat Kaison harganya lagi murah dari Ikea. Mana yang boleh berjimat tu kita berjimat okeh. Aku kan suka je benda yang murah dan nampak berbaloi-baloi. Sebenarnya memang aku plan nak pergi Kaison kat Paradigm Mall sebab nak survey cermin dinding. Tapi masa dapat tahu kat Setia City Mall dah ada Kaison, jadi aku terjahlah Kaison kat Setia City Mall je sebab dah dekat dengan office aku pun.

Dan hasilnya aku dapat rembat cermin dinding yang sangat murah. Nak tahu harganya berapa? Cuma RM29.90 je. Murahkan? Kalau kat Ikea cermin dinding yang aku aim tu RM129 tau. Perghhh jauh sangat beza harga. Walaupun cermin dinding Kaison tak sepanjang cermin dinding Ikea, tapi still berbaloi-baloi untuk di beli. Sebab apa tau, selain harganya yang murah, cermin ni ringan je, pastu kayunya warna putih. Bolehlah kalau setakat nak mendeko rumah yang simple-simple tu.

Cermin dinding Kaison

Aku belum lagi pasang cermin dinding ni. Suruh Saiful drill dinding, Saiful cakap ada barang yang tak ada. Kena beli dulu baru boleh pasang. Apa kebenda barang tu entah aku pun tak tahu. InsyaAllah weekend ni Saiful janji nak drill dinding dan pasang cermin dinding Kaison tu. Harap-harap bila cermin dinding ni dah di pasang, ianya kelihatan seperti yang aku mahukan. Kalau tak ok kenalah beli cemin dinding Ikea kot. Harap-harap oklah. 

Tak sabar nak tunggu cermin dinding tu di pasang. Sebab ruang yang aku nak mula mendeko tu dah lama terbiar kosong. Dahlah bahagian bawah dinding tu Raifa dah conteng buat lukisan seni kat situ. Nak cat balik malas sebab banyak kerja kot bila nak cat ni. Nak alihkan perabotlah pastu nak kemas balik. Huh memang malaslah mak walaupun yang cat tu laki mak. Tapi bab nak mengemas tu mestilah aku yang kena buat.  Sorrylah mak tak ada mood sekarang nak cat rumah. Sebab utama adalah malas. Hahaha.

So sesiapa yang minat mendeko, bolehlah terjah Kaison yang berdekatan dengan korang. Banyak barang-barang perhiasan rumah yang murah-murah kat situ. Memang rambang mata okeh. Aku bila masuk Kaison boleh jadi berjam-jam kat dalam tu. Bila keluar Kaison barang yang di beli bukan banyak mana pun tapi aku boleh berjam-jam kat dalam Kaison tu. Sebab apa tau sambil membelek barang sambil berangan. Hahaha

8 comments:

  1. cantik...baru letak kat atas kerusi tu pun dah nampak cantik.pandai nurul deco2..elly nak deco2 kena tahan dulu alang2 nak pindah ni.tunggu pindah nnt baru deco..hihihi nnt leh berguru ngan nurul

    ReplyDelete
  2. salam ramadhan ., chantek cermin dinding tuu ;pp

    ReplyDelete
  3. emm kaison scm eh. nak ajak laki pegi lah nanti. dia yg sebok nk cari cermin besar bertahun2

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah Yun kat Setia City Mall. Beli Yun. Murah dan berbaloi-baloi

      Delete