Belanja Raina Raifa ais krim

Monday, September 14, 2015

Jom minum air masak


Entri ni aku taip sebab sistem payroll tengah down. Dahlah kerja tengah banyak. Aku nak check overtime beratus-ratus orang pekerja ni. Time tu lah sistem buat hal. Apa lagi zasss update blog. Hamboi sehari sampai dua entri kau ye Nurul. Tengah ada mood nak update blog. Layankan aje. Dah masuk seminggu lebih kot aku dah start balik minum air masak. Dulu aku rajin jugak minum air masak berbotol-botol. Pastu siap hari-hari minum green tea tanpa gula. Orang lain kabo tak sedap. Pada aku sedap je. Lagi-lagi kalau minum panas-panas. Kalau dah sejuk tak berapa sedap kat tekak aku ni. Sekarang aku start balik nak minum air masak banyak-banyak. Aku ni selalunya kejap je berkobar-kobar semangat tu. Pastu malas. Ok aku harap kali ni semangat aku takkan pudar. Cehhh ayat kemain.

Botol air tu baru aku beli minggu lepas. Punyalah semangat nak minum air masak berbotol-botol. Botol air lama dah jahanam. Biasalah aku kan ganas pakai. Bukan ganas tapi lasak. Hahaha. Botol air plastik tu boleh pecah aku kerjakan. So nak tak nak aku pun belilah botol air baru. Barulah semangat sikit. Gambar tu aku baru je snap tadi. Aku baru habiskan sebotol air. Pastu lepas lunch tadi tambah lagi air. Tu dalam gambar air dah tinggal separuh. Aku target sehari 3 atau 4 botol air saiz besar botol air tu aku kena minum. Minum sampai muntah. Pastu ulang-alik pergi toilet. Letih hoi asyik nak pergi toilet dari pagi tadi. Takpe hati kena kental beb. Cehhh statement tak agak-agak kau ni Nurul. Jom minum air masak banyak-banyak. Elok untuk kesihatan. Cewahhh

Nota : Bila nak update entri raya? Hoi raya dah habis tapi entri raya yang aku kabo nak cerita tu tak update lagi. Peram dulu. Kalau rajin aku update. Tak rajin aku tak update. Hahaha

2 comments: