Belanja Raina Raifa ais krim

Monday, December 14, 2015

November paling menyakitkan

November 2015,

Aku suka nombor 11. Sebab tu aku suka bulan November. Sebab tu aku pilih bulan November untuk tarikh aku tamatkan zaman bujang aku. Sebab tu aku paling teruja bila Raina dilahirkan pada bulan November. Masa mengandungkan Raifa, aku pernah bercita-cita nak beranak awal pada bulan November. Walaupun hakikatnya tak mungkin berlaku sebab due date aku masa tu pada bulan Januari. Masih tak putus harap, aku berharap Raifa dilahirkan pada 11hb Januari tapi Raifa lahir pada 23hb Januari. Tapi tak mengapa. Sebab bulan Januari adalah no 1. Aku setkan otak aku no 1 seakan-akan no 11. Boleh je kan?

Bulan paling menyakitkan. Sakit sampai lebam. Sakit sampai rabak.
Rabak macam di siat-siat. Rabak paling dalam.
Kau ingat aku gelak, aku boleh cool?
Kau ingat aku diam, aku boleh cool?

December 2015,

Aku harapkan keajaiban rasa yang baik-baik saja. Masa dan waktu akan sempurnakan semua keadaan yang ada. Aku berharap.

InsyaAllah

4 comments:

  1. Bertabahlah... And good luck!

    http://terompahsiopah.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. What ever it is yang kau sedang lalui, moga 2016 akan membawa lebih banyak kegembiraan dan kebahagian ye Nurul.

    =)

    ReplyDelete
  3. same with me..
    november bulan menguji kesabaran..
    sedih,marah semua ada...eemm...

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete