Belanja Raina Raifa ais krim

Tuesday, September 20, 2016

Rambut baru Raina dan Raifa

Rambut dua beradik sebelum di potong

Sebenarnya dah lama Raina berzikir nak potong rambut. Katanya dia rimas rambut kena kat mata. Dah panjang rambut dia pun ye jugak lagi-lagi bahagian depan tu sampai kena mata dia. Pastu selalu ada adegan pepagi nak pergi sekolah menangislah, membebel kat aku kabo rambut Raina dah panjang. Susah nak pakai tudung pergi sekolah katanya. Suruh ikat rambut pun kemain payah Raina sekarang ni. Ibu aku cakap potong je lah rambut Raina tu senang nak urus pergi sekolah kalau rambut pendek. Sebab tu aku nak potong rambut Raina biar nampak kemas sikit. Asyik postpone je sebab biasa aku kalau nak potong rambut memang balik Banting potong rambut kat saloon Banting je. Kat Shah Alam tu macam tak biasa pun ye. Lagi selesa potong rambut kat saloon tempat kelahiran aku sendiri.

So last week kebetulan balik Banting, terus ajak Saiful pergi pekan Banting nak potong rambut Raina. Kemain sekarang dah pandai nak pilih potongan rambut macam mana. Nampak dah besar sangat anak dara aku ni dah ada citarasa dia sendiri.
Kemain budak kecik ni nak potong rambut jugak macam kakak dia
Rambut baru Raina
Masa amoi cina tengah potong rambut Raina tu, Raifa asyik cakap kat papa dia adik nak potong rambut jugak. Bukan tak nak potong rambut Raifa. Tapi rambut Raifa ni nipis dan pendek sejak lahir lagi. Nak potong macam mana. Budak kecik tu dah pandai merayu-rayu kat aku dengan Saiful. So kami decided potong je lah sikit rambut Raifa. Sebab nampak Raifa excited nak potong rambut bila tengok kakak dia potong rambut. 

Rambut baru dua beradik. Raifa tu sebab rambut memang dah sedia pendek so tak lah nampak ketara beza pun lepas potong rambut. Raina lepas potong rambut aku rasa ketara macam anak dara sangat


Hari ni sampai dua entri aku update. Sebab tengah tak ada mood nak buat kerja hari ni. Tu yang kemain rajin update blog hari ni

1 comment: